reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Najgorsze jest to, że to jest ciągły ból, nie przechodzi po zmianie pozycji itd. Czy stoje czy leże boli cały czas tak samo ;/ Poczekam aż mąż wróci do domu i chyba pojedziemy wieczorem... Chyba jednak przegiełam wczoraj ze spacerem po porodówce jak widać;/ Trzeba było leżeć plackiem :(

Najgorsze jest to, że to jest ciągły ból, nie przechodzi po zmianie pozycji itd. Czy stoje czy leże boli cały czas tak samo ;/ Poczekam aż mąż wróci do domu i chyba pojedziemy wieczorem... Chyba jednak przegiełam wczoraj ze spacerem po porodówce jak widać;/ Trzeba było leżeć plackiem :(

WZIALAM TO Z BABY BOOMA tyle ze to 34 tydzian ale jezeli jest juz teraz taki bol to lepiej jedz do lekarza....

Choć dziecko jest już dobrze przygotowane do życia poza macicą, lekarze będą starali się nie dopuścić do przedwczesnego porodu. W przypadku wystąpienia poniższych objawów natychmiast skontaktuj się z lekarzem:
  • skurcze podobne do miesiączkowych (niekiedy towarzyszy im biegunka, niestrawność lub mdłości),
  • wodnista, różowa lub brązowa wydzielina z pochwy (niekiedy wcześniej odchodzi tzw. czop śluzowy),
  • wody płodowe sączące się lub tryskające z pochwy.

No tak, z tym , że ja nie mam skurczy tylko jeden wielki bolesny ciągły skurcz bardziej ;/ Dobra, na wszelki wypadek kładę się plackiem, jak nie przejdzie do 17 to jade na izbe. Mam nadzieje,ze mnie nie odeślą, bo wczesna godzina.

Witajcie!
Dziś wcześniej nieco i znowu przelotem, bo przychodzą znajomi pomóc nam szykować mieszkanko pod Małą. Mamy jakieś takie dziwne ściany, że normalną wiertarką nie da się zrobić dziury i kolega przywozi z pracy taką jakąś super wypasioną. Będziemy wieszać obrazki ;-) i przenosić się z kinem z pokoju Misi do salonu. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Co do samopoczucia to też się kiepsko czuję. Ciągle łapią mnie jakieś bóle wewnątrz brzucha. Niby w szpitalu powiedzieli, że norma i że ma być, ale jakoś tego nie widzę... Łapie mnie z prawego boku gdzieś w środku i to taki ból, że nawet się ruszyć nie mogę. Stoję i normalnie płaczę z bólu. Po kilku, kilkunastu minutach udaje mi się dotrzeć do łóżka w sypialni i dopiero jak się położę na lewym boku i poleżę jakiś czas to przechodzi. Nie wiem zupełnie co to może być :-(

Asia - mi ciągle powtarzają, że jeśli są skurcze i się weźmie przysznic czy też kąpiel i te skurcze "puszczą" choćby na chwilkę to znaczy że jeszcze jest czas. Te właściwe skurcze się nasilają pod wpływem ciepła i wody, te przepowiadające przechodzą. Sama też pakuję się do wody jak już jest ciężko z brzuchem i zawsze przechodzi na trochę.

No i lecę ogarnąć nieco chałupkę i naszykować jedzenie jakieś, bo przecież panowie nie będą pracować bez przegryzek ;-)
Pewnie do jutra Laski! I trzymam kciuki za te co dziś mają wizyty! Wszystko będzie dobrze na pewno :-D

reklama
Do góry