reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Oby było dobrze. Ja taka panikara jestem niestety....
Leży się chyba coś koło tygodnia w szpitalu nie??? A i czy leży się z dziewczynami które rodziły naturalnie? I jak to jest z opieką nad maluszkiem w tym czasie??? Sorki, że tak dużo pytań do Was mam...:)

A to już zalezy od szpitala, od Twojego organizmu, ja leżałam pełnych 5 dni, koleżanka rodziła miesiąc temu i po 3 dobach ją wypuścili:tak:

Oby było dobrze. Ja taka panikara jestem niestety....
Leży się chyba coś koło tygodnia w szpitalu nie??? A i czy leży się z dziewczynami które rodziły naturalnie? I jak to jest z opieką nad maluszkiem w tym czasie??? Sorki, że tak dużo pytań do Was mam...:)
Pewnie to tez zalezy od szpitala ,ale u nas np.:
- U nas porod silami natury 3 doba do domu wypad , 7 doba po cesrace !
- U nas lezysz z babami ktore rodzily i naturalnie i mialy cesarke !
- malego dostajesz na karmienie tego samego dnia po porodzie i kilku godzinach ,nastepnego dnia masz juz dziecko w szpitalnym lozeczku obok swego wyra ,jednka polozna czesto gesto pomaga !

Dobra nadrobilam !

Teraz ja mam pytanie do pan ktore juz rodzily naturalnie ! RATUNKU !
Prosze mi tutaj szybko napisac ,jak wygladaja skurcze przepowiadajace itp
Bo mnie zaraz cos trafi !

Jakos od 2 dni ja sie dziwnie czuje a ze nie rodzilam naturlanie Patryka i nic mi sie nie zaczynalo dziac tylko wody sie saczyly ale to dlatego ze byla dziurka w pecherzu plodowym !Wiec jestem zielona i niewiem co sie dzieje !

A wiem ze takie skurcze przepowiadajace moge sie pojawiac nawet do 3 tyg przed porodem ! Wiec poytam co by se niczego nie wkrecic na zas!

Wiesz to zalezy wszytsko od ludzi, ostatanio mielismy zajecia z immunologii klinicznej i bylismy w prywatnej klinice alergologii takiego znanego w Łodzi bynajmniej mysle ze i poza Łodzia profesora Buczyłki, odbiegajac od tematu ma ogromna wiedze facet. No i w kazdym razie nie dosc ze zrobil za friko mojemu B testy bo jest alergikiem to jeszcze zaprosil do udzialu w takim badaniu, a mnie tez poglaskal po brzuszku zapytal co bedzie, pogadfal z nami chyba z 10 minut jeszcze po zajeciach, dal jakies ulotki i nawet pocałował mnie w reke, mega kulturalny facet i profesor, no takie cos to sie czesto nie zdarza zeby prof calowal studentke w reke, a najgorsze sa takie glupie niedowartosciowane babska, wredne, ktore wyzej sraja niz dupy mają. I tak na prawde ***** wiedza

zawsze mowilam ze ludzie dziela sie na LUDZI i podludzi !! szacun dla pana profesorka !!

Robil na zmiany wtedy ,wiec jak szedl na popoludnie to tydzien wstawal do dziecka :) a jak szedl na rano to ja wstawalam a weekendy byly jego oooo !!!!!!

moj pracuje na 3 zmiany i tez zaklada ze bedziemy sie dzielic opieka "ale najpierw niech mala urosnie troche bo sie boje" :) moj mezus naprawde nigdy nie mial malego dziecka na rekach wiec co mu sie dziwic !! ale oswoi sie jak sie mala urodzi :)

nessi trzymaj sie jakos z tym przeziebieniem !! ty bidulo co chwile na cos "zapadasz" !! az mi cie zal !!

NO przeciez po to jest to forum aby wlasnie kazda "wyjezdzala " ze swoim punktem widzenia !Litosci dziewczyno ,matki bardziej doswiadczone probowaly ci cos doradzic i wydaje mi sie ze maja wieksze pojecie od ciebie bo juz przez to przeszyly.I nie pisaly aby zrobic ci na zlosc ,a ty sie unosisz ! Nie chcesz nie czytaj rad ,zrobisz jak uwazasz - ja zycze powodzenia ! Sama zrobilam ten blad i maly spal z nami ! Najwieksza bliskosc dasz dziecku jak dasz piers lub butle ! A nie biorac do wyra jak i tak ono spi !

NO ale nikt ci tego nie broni !Chcialy ci tylko pomoc !

w 100% sie z toba zgadzam !! ja moze nie mowilam tego z mojego osobistego doswiadczenia ale wiem co przezywala moja siostra i co teraz ma szfagierka !!! 100 swiatow tylko dla wlasnego wygodnictwa !! i kazda glosno to mowi i ostrzega kogo tylko mozna!! ... a ciekawa jestem kto bedzie mi wstawal do dziecka jak w czerwcu wroce do pracy i bede musiala wstawac o 4.30 ?? po prostu mala bedzie musiala spac u siebie i i tatus albo nie daj bog tesciowa bedzie do niej zagladac rano az przyjdzie niania ...

Dobra nadrobilam !

Teraz ja mam pytanie do pan ktore juz rodzily naturalnie ! RATUNKU !
Prosze mi tutaj szybko napisac ,jak wygladaja skurcze przepowiadajace itp
Bo mnie zaraz cos trafi !

Jakos od 2 dni ja sie dziwnie czuje a ze nie rodzilam naturlanie Patryka i nic mi sie nie zaczynalo dziac tylko wody sie saczyly ale to dlatego ze byla dziurka w pecherzu plodowym !Wiec jestem zielona i niewiem co sie dzieje !

A wiem ze takie skurcze przepowiadajace moge sie pojawiac nawet do 3 tyg przed porodem ! Wiec poytam co by se niczego nie wkrecic na zas!

ja tez nadrobilam i tez chetnie sie dowiem jak to z tymi przepowiadajacymi skurczami jest !!

hej kochane. Trzymać kciuki bo boje sie ze dzis urodze :dry: skurcze znow mocno bolace od rana ,wczoraj czyszczenie az do dzis skurcze coraz regularniejsze od kregoslupa az do brzucha jak przy okresie. Moze to byc spowodowane zwiekszona max dawka fenoterolu. Narazie mam poczekac do 10.30 na kolejna dawke fenka a jak nie minie po nim to jechac do szpitala:-:)-(

hej kochane. Trzymać kciuki bo boje sie ze dzis urodze :dry: skurcze znow mocno bolace od rana ,wczoraj czyszczenie az do dzis skurcze coraz regularniejsze od kregoslupa az do brzucha jak przy okresie. Moze to byc spowodowane zwiekszona max dawka fenoterolu. Narazie mam poczekac do 10.30 na kolejna dawke fenka a jak nie minie po nim to jechac do szpitala:-:)-(
Trzymam kciuki:tak: musi przejść! A dzidzia musi zostać w brzuszku tak jak ciocia z babyboom każe:-D:-D:-D:-D

reklama

Ojoj Twoja Julcia za bardzo się spieszy... niech zaczeka troszkę na moja:tak: Trzymaj się mocno.

Do góry