Witam w piekny, sloneczny dzionek :-) U nas pieknie, slonce swieci, 7 stopni za oknem i ogolnie zyc nie umierac. Sniegu nie ma, wczoraj popadalo i od razu stopnialo. A przed chwila dzwonila do mnie z panika Mama, zebysmy bron Boze nie plyneli jutro na zaplanowana wycieczke po Baltyku, bo przeciez taka sniezyca, molo w Sopocie zerwane, pol Polski bez pradu, itd. Jak jej pokazalam pogode za oknem to zwatpila calkowicie. Mrozne, polnocne kraje
Dzis bez polskich liter, bo mi sie klawiatura na szwedzka przestawila i nie chce wrocic... :-(
Z zajec okolo dzieciowych to u mnie kolejne pranie i mycie i odkazanie lozeczka. Kupilismy z drugiej reki, wiec trzeba bylo dokladnie wyszorowac, bo nie wiadomo co sie z nim dzialo wczesniej. Za to sie troche wkurzylam, bo Rodzice kupili nam materacyk do lozeczka, zanim kupilismy lozeczko. Wyraznie kazalismy kupowac taki do lozeczka 120x60 i tak powiedzieli sprzedawcy - do lozeczka 120x60. A ten im sprzedal materacyk o wymiarach 120x60 :-( I jest za duzy :-( I nie wiem co teraz z nim zrobic
Chyba bede musiala go przyciac jakos, bo to piankowo-kokosowy, wiec moze sie da... Ale zla jestem, bo przeciez wyraznie mowili... Echhh...
Ty jak masz takie skurcze i twardy brzuszek to lepiej idz do tego szpitala
u nas sie takich objawow nie bagatelizuje
Probuje na razie odpoczywac troche, moze samo przejdzie. Boje sie jakos szpitala
Raz jak pojechalam na ostry dyzur tutaj to spedzilam w poczekalni 14 godzin, bo ciagle bylo cos pilniejszego. I teraz juz mam uraz... Fakt, ze akurat trafilam na strajk lekarzy i pielegniarek i byla jedna doktorka na 2 wydzialy - ginekologiczny i polozniczy i co chwilke przywozili jej rodzaca, ale tak czy inaczej mam troche negatywne nastawienie obecnie.
dziś rano usłyszałam o nowym programie na zetce "zezowate ucho"
gdzie jedni zamiast słyszeć w piosence Flinty i Zagrobelnego "kochanie wiem w co grasz ta pokerowa twarz..." słyszeli :"...ta moherowa twarz.."
i tak sobie weszłam na stronę i poczytałam mądrości narodu
macie linka:
Zezowate Ucho w DDB - Radio ZET – Siła Muzyki – wiadomości, muzyka, kultura, konkursy – radio internetowe
polecam
można się pośmiać
A wlasnie - czego sluchacie jak jestescie w domku? No bo chyba nie caly dzien tv?? Jakas muzyczka czy cos? U mnie leci miedzynarodowe radio, o ile akurat nadaja w ludzkim jezyku jakims (od 14:30 jest np. albanskie, to wylaczam :-)) albo sasiedzi zza sciany puszczaja swoje hity (typu latynoskie tanga z lat 20-30). Itak sie zastanawiam czy jest jakies fajne radio w internecie, gdzie mozna posluchac fajnej muzyczki?
wlasnie własnie...manti czy jakies tam inne specyfiki na zgage mozna brac ?
Mi pozwolili jesc Renni i Link (taki szwedzki odpowiednik, tylko mniej smaczny). Ponoc wszystko co trafia tylko do zoladka jest ok. Ranigast nie jest ok.
no ubrania na zime to bedzie nielada problem..;/
mi zostala jzu tylko kurtka narciarska...a potem to chyba pozycze od meza
Mi zostala ostatnia wielka kurtka, bo w zeszlym roku przyslali o rozmiar za duza ze sklepu wysylkowego i taka mi tu Rodzinka dostarczyla. Nie bylo juz sensu jej odsylac, wiec zostala i teraz sie ciesze, ze ja mam
Ale to jesienna taka... A na za pare dni to juz nic nie bede miala :-( A tu jeszcze 7 tygodni do terminu...
Dzien dobry Dziewczyny ! ale nas zasypało...pieknie jest
az buzia mi sie smieje od rana :-) i pierwsze co przyszlo mi na myśl jak zobaczyłam śnieg, to jak z Gabrycha bedziemy na sankach jeździć :-)
Wczoraj wracajac wieczorkiem ze szkoly pomyslalam, ze jaka szkoda, ze tak dokladnie sprzataja liscie, bo Misiulka nie bedzie mogla sie wytarzac w nich :-) Bedziemy musialy leciec do Polski, do jakichs parkow, zeby pozbierac kasztany, potarzac sie w lisciach itp. Tu wszystko wysprzatane... zero radosci dla dzieciakow...
no widocznie można.. ;/
chciałam dac głowę miedzy nogi co by krew lepiej dopłynęła .. z takim brzuchem to zapomnij gdziekolwiek głowe wsadzić..
na szczęście przeszlo.. ale za to mnie potem zgaga męczyła... ;/
Zawsze mozesz sprobowac polozyc sie na ziemi i podniesc nogi wysoko, zamiast wciskac glowe miedzy kolana. Albo podnies rece wysoko w gore - tez troche pomaga.
Ide wyjac pranie i wracam czytac dalej