reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

arabella- Twoja starsza córeczka tak ślicznie ma na imię, strasznie mi się podoba imię Michalina, Michalinka, Miśka, Misia, ale mam synka Michałka i chyba byłoby przegięcie mieć Miśka i Miśkę, dlatego będzie Hania , a do synka mówię czasami Michalinka

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mnie okropnie głowa boli, aż mi niedobrze:( Wzięłam już Paracetamol. Ciśnienie spada a moja głowa jest na to przeczulona bardzo. Ja na obiad dziś mam pomidorową z ryżem i udka z ziemniaczkami i sałatką.

Inaczej jest gdy musisz zrezygnować z seksu a inaczej gdy nie musisz. Mi ginka nie mówiła, że nie mogę uprawiać seksu bo szyjkę mam długą i twardą, i nic się nie dzieje, jedynie jakby bolało po seksie jak po ostatnim to ograniczyć.
nie traktuj tego jako złośliwość bo nie o to mi chodziło
u nas jest tak,że możemy ale mąż boi się przedwczesnego porodu do tego stopnia,że woli się przytulać niż kochać
i ja chyba też

Witam w piekny, sloneczny dzionek :-) U nas pieknie, slonce swieci, 7 stopni za oknem i ogolnie zyc nie umierac. Sniegu nie ma, wczoraj popadalo i od razu stopnialo. A przed chwila dzwonila do mnie z panika Mama, zebysmy bron Boze nie plyneli jutro na zaplanowana wycieczke po Baltyku, bo przeciez taka sniezyca, molo w Sopocie zerwane, pol Polski bez pradu, itd. Jak jej pokazalam pogode za oknem to zwatpila calkowicie. Mrozne, polnocne kraje :-D

Dzis bez polskich liter, bo mi sie klawiatura na szwedzka przestawila i nie chce wrocic... :-(

Z zajec okolo dzieciowych to u mnie kolejne pranie i mycie i odkazanie lozeczka. Kupilismy z drugiej reki, wiec trzeba bylo dokladnie wyszorowac, bo nie wiadomo co sie z nim dzialo wczesniej. Za to sie troche wkurzylam, bo Rodzice kupili nam materacyk do lozeczka, zanim kupilismy lozeczko. Wyraznie kazalismy kupowac taki do lozeczka 120x60 i tak powiedzieli sprzedawcy - do lozeczka 120x60. A ten im sprzedal materacyk o wymiarach 120x60 :-( I jest za duzy :-( I nie wiem co teraz z nim zrobic:no: Chyba bede musiala go przyciac jakos, bo to piankowo-kokosowy, wiec moze sie da... Ale zla jestem, bo przeciez wyraznie mowili... Echhh...

Ty jak masz takie skurcze i twardy brzuszek to lepiej idz do tego szpitala:tak:u nas sie takich objawow nie bagatelizuje:no:

Probuje na razie odpoczywac troche, moze samo przejdzie. Boje sie jakos szpitala :zawstydzona/y: Raz jak pojechalam na ostry dyzur tutaj to spedzilam w poczekalni 14 godzin, bo ciagle bylo cos pilniejszego. I teraz juz mam uraz... Fakt, ze akurat trafilam na strajk lekarzy i pielegniarek i byla jedna doktorka na 2 wydzialy - ginekologiczny i polozniczy i co chwilke przywozili jej rodzaca, ale tak czy inaczej mam troche negatywne nastawienie obecnie.

dziś rano usłyszałam o nowym programie na zetce "zezowate ucho"
gdzie jedni zamiast słyszeć w piosence Flinty i Zagrobelnego "kochanie wiem w co grasz ta pokerowa twarz..." słyszeli :"...ta moherowa twarz.."
i tak sobie weszłam na stronę i poczytałam mądrości narodu
macie linka:
Zezowate Ucho w DDB - Radio ZET – Siła Muzyki – wiadomości, muzyka, kultura, konkursy – radio internetowe
polecam
można się pośmiać:-D

A wlasnie - czego sluchacie jak jestescie w domku? No bo chyba nie caly dzien tv?? Jakas muzyczka czy cos? U mnie leci miedzynarodowe radio, o ile akurat nadaja w ludzkim jezyku jakims (od 14:30 jest np. albanskie, to wylaczam :-)) albo sasiedzi zza sciany puszczaja swoje hity (typu latynoskie tanga z lat 20-30). Itak sie zastanawiam czy jest jakies fajne radio w internecie, gdzie mozna posluchac fajnej muzyczki?

wlasnie własnie...manti czy jakies tam inne specyfiki na zgage mozna brac ?

Mi pozwolili jesc Renni i Link (taki szwedzki odpowiednik, tylko mniej smaczny). Ponoc wszystko co trafia tylko do zoladka jest ok. Ranigast nie jest ok.

no ubrania na zime to bedzie nielada problem..;/
mi zostala jzu tylko kurtka narciarska...a potem to chyba pozycze od meza:-D

Mi zostala ostatnia wielka kurtka, bo w zeszlym roku przyslali o rozmiar za duza ze sklepu wysylkowego i taka mi tu Rodzinka dostarczyla. Nie bylo juz sensu jej odsylac, wiec zostala i teraz sie ciesze, ze ja mam :tak: Ale to jesienna taka... A na za pare dni to juz nic nie bede miala :-( A tu jeszcze 7 tygodni do terminu...

Dzien dobry Dziewczyny ! ale nas zasypało...pieknie jest:tak:az buzia mi sie smieje od rana :-) i pierwsze co przyszlo mi na myśl jak zobaczyłam śnieg, to jak z Gabrycha bedziemy na sankach jeździć :-)

Wczoraj wracajac wieczorkiem ze szkoly pomyslalam, ze jaka szkoda, ze tak dokladnie sprzataja liscie, bo Misiulka nie bedzie mogla sie wytarzac w nich :-) Bedziemy musialy leciec do Polski, do jakichs parkow, zeby pozbierac kasztany, potarzac sie w lisciach itp. Tu wszystko wysprzatane... zero radosci dla dzieciakow...

no widocznie można.. ;/
chciałam dac głowę miedzy nogi co by krew lepiej dopłynęła .. z takim brzuchem to zapomnij gdziekolwiek głowe wsadzić..
na szczęście przeszlo.. ale za to mnie potem zgaga męczyła... ;/

Zawsze mozesz sprobowac polozyc sie na ziemi i podniesc nogi wysoko, zamiast wciskac glowe miedzy kolana. Albo podnies rece wysoko w gore - tez troche pomaga.

Ide wyjac pranie i wracam czytac dalej :-D

Tak się zastanawiam n ad moją ostatnią wizyta u ginki. Dopóki mnie nie zbadała to nie przejeła się tak bardzo tym że w kroczu mnie pobolewa a po badaniu zupełnie inaczej zaczęła mówić. Kazała leżeć. Bo brzuch obniżony,twardy a mały ma sporą głowkę i bardzo nisko tak że dobrze nie mogła jej na usg zobaczyć.

Inaczej jest gdy musisz zrezygnować z seksu a inaczej gdy nie musisz. Mi ginka nie mówiła, że nie mogę uprawiać seksu bo szyjkę mam długą i twardą, i nic się nie dzieje, jedynie jakby bolało po seksie jak po ostatnim to ograniczyć.

ja to sie ostatio zastanawiałam czy bede wiedziała jak to sie robi:-D:-D ale to chyba jest jak z jazda na rowerze tego sie nigdy nie zapomina;-)

reklama
nie traktuj tego jako złośliwość bo nie o to mi chodziło
u nas jest tak,że możemy ale mąż boi się przedwczesnego porodu do tego stopnia,że woli się przytulać niż kochać
i ja chyba też
Nie martw się, nie potraktowałam tego tak. Ja też przez cały tydz. miałam uraz do seksu, ale dziś już taka chcica była, że nie umiałam się powstrzymać. Ale wiem, że jak powiem Mojemu NIE to się nie kochamy i On to szanuje, też się martwi żeby nic nie było:tak: Ukołysaliśmy Perełkę tym samym bo spała z godzinkę i potem wstała bo jeść się jej chciało:-)

Do góry