reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja najpierw byłam na usg a później lekarz wyliczył mi termin według OM
dlatego pierwszy termin mam na 4.12 a według OM mam na 27.11 i tak mam w karcie
przy każdym usg wychodzą coraz lepsze cuda i tak przy badaniu głowki wychodził mi termin na przykład na 19.11 a już przy innych częściach ciała na 6.12

różnica 2 tygodnie

najważniejszy jest termin według OM

Tak:tak: Mi gin kazał sie tego z OM trzymac bo usg ustawione jest na 40 tyg, dziecko 3500g i 55 długości a przeciez dzieci rodzą sie różnej wielkości.

ja też
mam nadzieję,że słonika nie urodzę:-D
No ja właśnie też:-) Choć moja Mamuśka (była dziś ze mną podglądać Małą) nazwała ją Pyzaczkiem;-) Właśnie tak się zastanawiam czy waga 1600 od razu oznacza, że dzidzia jest pulchniutka? Jak myślicie? Bo na zwykłym usg to trudne stwierdzić, pewnie na 3D dokładniej się zobaczy bo tam to widać czy dzieciątko ma pyzałki czy nie:-)

Ja na luzie podchodzę do tematu porodu, juz rodziłam, wiem co mnie czeka, nie ma co się bać. Wyjść dziecko musi:tak: czy dołem czy przez brzuch;-) boleć będzie, nie da rady inaczej, ale ja bardziej nie moge sie doczekac kiedy w końcu tego malego Brzdąca cyckocholika zobacze i przytulę:tak:

Ja mam na razie 4 razy potwierdzoną na 100% dziewczynkę i oby po porodzie też była dziewczynką;D Bo będzie problem z wymyśleniem na szybko imienia dla chłopca;D

ja miałam na razie 2 razy potwierdzoną, zobaczymy jutro... tylko dlaczego cały czas mam wrażenie że to będzie Daniel a nie Kalinka???? :sorry:

Ja na luzie podchodzę do tematu porodu, juz rodziłam, wiem co mnie czeka, nie ma co się bać. Wyjść dziecko musi:tak: czy dołem czy przez brzuch;-) boleć będzie, nie da rady inaczej, ale ja bardziej nie moge sie doczekac kiedy w końcu tego malego Brzdąca cyckocholika zobacze i przytulę:tak:
będziemy tulać, kochać, miziać i wpatrywac się 24h na dobę w te nasze małe rozdarciuchy

reklama
Do góry