reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

mi lekarze ani razu nie zmienili terminu choc niektóre wymiary wykraczaja poza normy aktualnego tygodnia ciazy nie wiem czemu jedni zmieniaja co chwila
kolezanka ktora nie dawno rodzila i urodziła dzien po terminie z usg to przy wypisie ma 38 tydz przedwczesne odpłyniecie wód płodowych czyli dla szpitala i tak najwazniejszy termin z OM
ja najpierw byłam na usg a później lekarz wyliczył mi termin według OM
dlatego pierwszy termin mam na 4.12 a według OM mam na 27.11 i tak mam w karcie
przy każdym usg wychodzą coraz lepsze cuda i tak przy badaniu głowki wychodził mi termin na przykład na 19.11 a już przy innych częściach ciała na 6.12

różnica 2 tygodnie

najważniejszy jest termin według OM

reklama
Ja się cieszę, że mi się zmienił termin porodu na wcześniejszy niż miałam. Gdyby mi się zmienił na późniejszy niż miałam to bym taka zadowolona nie była:p Ja już bym chciała grudzień i Małą przy sobie:)

Te nowe tabletki co mi ginka na żelazo przepisała to Sorbifer
trzymaj się terminu z OM a nie z usg bo przyjdzie co do czego i wyjdzie na to,że rodzisz po terminie
każdy Ci to powie

Właśnie czytam na e-dziecko mój kalendarz ciąży i co mnie zaskoczyło na in plus?:) Że tam 10.12 dziecko waży 1600g a u mnie jest dziś 12.10, więc tylko 2 dni później i Mała waży 1600g:) Jaki zbieg:) Bardzo lubię ten kalendarz na e-dziecko czytać:)

Ja się cieszę, że mi się zmienił termin porodu na wcześniejszy niż miałam. Gdyby mi się zmienił na późniejszy niż miałam to bym taka zadowolona nie była:p Ja już bym chciała grudzień i Małą przy sobie:)

Te nowe tabletki co mi ginka na żelazo przepisała to Sorbifer

no pewnie wiekszosc z nas wyczekuje godziny zero :-) i pierwszego placzu nowonarodzonej istotki
co do tych tabletek tez je kiedys bralam te raczej powinny ci podnies zelazo i stolce beda bardzo ciemne:-D:-D:-D

Tak ja wlasnie obejrzalam troche sie cykalam bo ja nie chce porodow ogladac ale w wodzie to tak nie bylo widac hhihi no i tez sie poplakalam na koncowce ale juz nci wiecej nie ogladam:D
Ja bardzo lubię oglądać takie filmiki, w ogóle mnie nie przerażają, (może temu bo bez głosu słucham:-)?). Ja jestem poz. nastawiona do porodu, ponoć od nastawienia wiele zależy.

reklama
Do góry