reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
ale się rozpisałyście :szok: dobrze, dobrze, bo już się zastanawiał czemu tak tu cicho ostatnio :laugh2:
ja już zjadłam żurek z jajem, na drugie kupiłam sobie paluszki rybne. idę powiesić pranie i pewnie nastawię jeszcze jedno. a jutro wieczorem jadę jednak do rodziców i zostaję do przyjazdu Krzyśka.
dziś wzięłam już No-spę, w nocy też łykałam :confused2: tak mnie coś ciągnie ku dołowi że mam wrażenie, że zaraz Mysia wyleci... :sorry:

Cześć Dziewczynki!
23marta tak się cieszę, że z chłopakami wsio ok, pewnie spadł Ci kamień z serca:)
Natalka współczuję tych wszystkich ucisków, ale z drugiej strony dobrze, że Mała tak ładnie rośnie.
aparatka mi na silne przeziębienie lekarz przepisał bioparox, taki aerozol, który psika się do gardła i nosa.
Marzka to leż koniecznie, trzymam kciuki, aby było dobrze.
U mnie po wczorajszej wizycie u ginki w zasadzie dobre wieści. Szyjka bardzo delikatna, ale zamknięta i trzyma. Mocz dobry, hemoglobina skoczyła z 10,7 na 11,5, więc jest poprawa. Przytyłam niecałe 3 kilo i mam już 11 na plusie. Posłuchałam też serduszka Maleństwa bije silnie i miarowo, a jak uciekało od detektora:) też miałam dylemat czy to moje twardnienie brzucha to skurcz czy Maleństwo. Traf chciał, że jak położyłam się na leżance to mi brzucho stwardniał, więc od razu z pytaniem do ginki, żeby pomacała i powiedziała co to jest. No i jednak to skurcz, a ja myślałam, że to bobas się wypina. Ale był to skurcz niebolesny, lekki i krótki. Jeśli będę miała kilka takich w ciągu dnia z dużymi odstępami to nic się nie dzieje. Jeśli będą częstsze i dłuższe to nospa i leżenie, bo szyjka jest na tyle delikatna, że może się zacząć skracać. A jeszcze ginka powiedziała, że mam urodzić między 17 listopada a 5 grudnia. Czyli od połowy listopada będziemy żyć pod napięciem:)
Ja też bym chętnie już poprała ubranka dla Maleństwa, ale niestety mam ich tak mało, że nie uzbiera mi się nawet pół wsadu do pralki. Muszę więc jeszcze się wstrzymać. Zrobilismy za to wczoraj trochę zakupów kosmetycznych i mamy już: pieluszki, płatki do przemywania, chusteczki nawilżane i patyczki kosmetyczne takie grubsze dla dzieci.

uważaj Kochana na siebie bo chyba jednak lepiej,żeby dzidzia się urodziła koło 5.12:tak:
ja czekam na swoją wypłatkę i też zaczynam kosmetyki kupować
Lenka nie daje mi już prasować na stojąco bo zaraz mam żołądek okopany więc siedzę tylko z naszą pościelą jest trochę ciężko:sorry:

Natalka staram się uważać. Ginka mówiła, żeby zbyt dużo brzucha nie głaskać, ale to takie trudne...W sumie termin mam na 1 grudnia, więc mogę rodzić pod koniec listopada. Wcale się za to nie obrażę:)

Natalka staram się uważać. Ginka mówiła, żeby zbyt dużo brzucha nie głaskać, ale to takie trudne...W sumie termin mam na 1 grudnia, więc mogę rodzić pod koniec listopada. Wcale się za to nie obrażę:)
to masz termin w moje imieniny:-D
jakby na to nie patrzeć jestem 4 dni starsza ciążowo od Ciebie:tak:czyli za dużo nam nie zostało
spadam do teściowej na gulasz

Witam wszystkie Mamusie,
Też wyczekuję na grudniowe rozwiązanie więc miłoby mi było odliczać wspólnie z Wami. Jestem nowa i kompletnie zielona na forum:zawstydzona/y:, proszę o wyrozumiałość i porady co i jak ;-)

Z góry dzięki!

Magda
z Krakowa,
brzuszek w 29 tygodniu,
Mission to be completed: Grudzień, 19.

reklama
Witam nowa mamuske z nami :) kurde chyba sie nas troche nazbieralo co nie :-)? jak fajnie !

Anoola - ty se tak nie wkrecaj hahahahah !!!! Wazne ze malenstwo zdrowe !!!!!! A z reszta se poradzimy ot co ! Mnie same nabiały beda otaczac :cool2:.

Czy ktoras wiedziala ze " ŚWIEŻE MELONY mogą ugasić nieprzyjemne palenie wywołane zgagą, często występujące podczas ciąży. Poza tym, że są przepyszne, mają mnóstwo witaminy C." ?????

Hymmm ja uwielbiam melony !!!!!!!!!! ale jakos zgagi nie mam za czesto wiec niewiem czy to pomaga

Do góry