reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

allitka gratuluję córci!
kopciuszku u nas podobno było widać buzię i nawet lekarz oczko pokazywał tylko my z mężem tego nie widzieliśmy. Rozpieścił nas lekarz, do którego zazwyczaj chodzimy na usg, bo zawsze choć na chwilę przełącza nam na 3D, aby pokazać buziaka (a Maleństwo zazwyczaj jest grzeczne i się ładnie ustawia do zdjęcia). I zdjęcia też nam drukuje w 3D tylko czarno-białe.

reklama
Dziewczynki melduję się po usg. Pan doktor wypatrzył co prawda tą plamkę na serduszku, ale stwierdził, że jak dla niego to niegroźne i że on by się tym nie przejmował:))) Skoro drugi lekarz powiedział, że to nic poważnego to chyba trzeba im uwierzyć, prawda?
A teraz najlepsze: moje Maleństwo w 25 tyg było praktycznie najmniejsze na forum (ważyło 650gram), a teraz w 31 t i 2 dniu waży...uwaga Moje Panie 1750 gram!!! Ślicznie urosło, prawda? Według pomiarów termin wychodzi na 28-30 listopada, czyli zgadza się prawie z pierwszym wyznaczonym na 1 grudnia. Jak się cieszę, że wsio ok i że tak ładnie przybiera. W 25 tygodniu wychodziło o tydzień mniejsze, a teraz prawie wszystkie pomiary między 31 a 32 tygodniem. Nie mam niestety żadnych zdjęć, ale 12 października idę na wcześniej umówione usg to może dostanę jakieś zdjątka buziaka dzidzi. No i mam nadzieję, że Maleństwo nie zmniejszy się do tego czasu (muszę dostać potwierdzenie tej wagi, bo jakoś to do mnie nie dociera).

Moka83, no to cudnie! mam nadzieję, że moja Mała też tak urośnie i nie będzie najmniejsza.

moka napisalas ze u nas usg 3d kosztuje 250!zl?
gdzie?
bo ja mam umowione na piatek i place 200:-) choc jak widze cena i tak jest dosc wysoka... ale co tam raz sie zyje :)

tak przegladam te rzeczy ktore kupujecie na allegro(albo raczej ich ceny) i strasznie mi przykro ze ja mojej niiuni nie bede mogla czegos takiego fundnac... na pomoc rodzicow liczyc nie moge... moj ojciec to szkoda gadac a mama baaardzo by chciala ale przy jej 900 zl wyplaty to nawet na nic nie licze... o tesciowej nie wspomne... bo moj maz jest chyba jedynym jej dzieckiem o ktorym zawsze zapomina... jakby go nie bylo... ale tak czy tak damy sobie rade sami......\\

az mi sie smutno zrobilo:-(

MATAKA nie jestes sama:no:ja tez musze liczyc sama na siebie:tak:Wprawdzie tescie maja kupe kasy i mieszkaja z nami ale nawet nie dozucaja sie nam do oplat:no:a pieniedzy maja ponad 2 tysie na miesiac:tak:i wszystko idzie ale nie do nas:no:a zreszta mam to w nosie,nie bede sie prosic.
Moi rodzice jeszcze musza niestety pracowac i ledwo im starcza wiec nawet nie smie wolac na nich cokolwiek.

tak przegladam te rzeczy ktore kupujecie na allegro(albo raczej ich ceny) i strasznie mi przykro ze ja mojej niiuni nie bede mogla czegos takiego fundnac... na pomoc rodzicow liczyc nie moge... moj ojciec to szkoda gadac a mama baaardzo by chciala ale przy jej 900 zl wyplaty to nawet na nic nie licze... o tesciowej nie wspomne... bo moj maz jest chyba jedynym jej dzieckiem o ktorym zawsze zapomina... jakby go nie bylo... ale tak czy tak damy sobie rade sami......\\

az mi sie smutno zrobilo:-(

oj nie smuć się! ważne, że Niunia będzie kochana przez Was, na pewno nie będzie jej zależeć na ślicznym wózku czy pięknych sukienkach ;-) głowa do góry.

dzis bylam na "ciuchach" i zaszalalam ... byla akurat dostawa tych slicznych malusich... i udalo mi sie upolowac naprawde swietne rzeczy....czy to wazne ze dalam za nie po 2-3zl za sztuke?
chyba nie:) a moja ksiezniczka bedzie slicznie wygladala.....

kurcze boje sie dziewczyny.... im bardziej o tym mysle tym czesciej chce mi sie plakac ....

mataka tyle kosztuje w TopMedicalu, a Ty gdzie robisz w Luxmedzie? My zrezygnowaliśmy, bo trochę nam poszło kasy na lekarzy, i całą wyprawkę musimy kupić, bo mamy tylko kilka ubranek.
Dziewczynki chyba na dziś już uciekam, Sławek przejmuje kompa. Dobrej nocki i do napisania jutro!

moka napisalas ze u nas usg 3d kosztuje 250!zl?
gdzie?
bo ja mam umowione na piatek i place 200:-) choc jak widze cena i tak jest dosc wysoka... ale co tam raz sie zyje :)

Ja za USG 3D u dr.Roszkowskiego w Warszawie 400zł płace:szok:...no ,ale lekarz uznawany jest za jednego z najlepszych specjalistów w rozpoznawaniu wad genetycznych i ma super sprzęt ,więc nie żałujemy wydanej ani złotówki:tak:

reklama
dzis bylam na "ciuchach" i zaszalalam ... byla akurat dostawa tych slicznych malusich... i udalo mi sie upolowac naprawde swietne rzeczy....czy to wazne ze dalam za nie po 2-3zl za sztuke?
chyba nie:) a moja ksiezniczka bedzie slicznie wygladala.....

kurcze boje sie dziewczyny.... im bardziej o tym mysle tym czesciej chce mi sie plakac ....

ja większość ciuszków dla Mysi mam z odzieży używanej i wierz mi, że nie jesteśmy tu wyjątkami ;-)

Do góry