reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam się:)
Coś mało miałam do nadrabiania od wczoraj:)
Było coś o zgadze, mnie łapie czasami, ale niezbyt często więc da się wytrzymać.
Za to moje dziecko podeszło wyżej i czuje ucisk na żołądek, przeponę i żebra (że z przodu mnie żebra cisnęły to się przyzwyczaiłam, ale żeby z tyłu). Wieczorem nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji do siedzenia, tylko leżenie pomaga. Ja nie wiem co to moje dziecię wyrabia, chyba przytula się do kręgosłupa i sprawdza na ile można mi żebra rozciągnąć. No nic dobrze, że nie kopie w te newralgiczne miejsca.
arabella udanego wyjazdu!
No właśnie nie mamy info od Marty jak tam po usg. Oby wszystko było dobrze!
A ja dzisiaj idę na usg, może już nie będzie tej plamki na serduszku, zobaczymy co powie lekarz.

Witam sie laski z Wami :)
W poniedziałek wrociliśmy późno, wiec nawet nie probowałam się właczyć na neta :) Ale Anoola zapewne przekazałą wam niusy ode mnie wiec nie bijcie !!!!!:-D Tak jak obiecałam znać dałam co i jak :).
Wczoraj dzień po szpitalach z moim i jego obojczykiem :wściekła/y: ,bo gdybym nie siedziała z nim napewno by zrezygnował z siedzenia w kolejce ! A wiec sie okazalo ze cos tam ma oberwane i byc moze trzeba bedzie przeprowadzic zabieg !!!!!! No zachcialo mu sie balangi .Zostawie to bez komenatrza gdyz jest calkiem sprawny i nic go nie boli !.Musimy skonsultowac to z innym lekarzem jeszcze bo cos temu gdzie bylismy nie dokonca wierze!!!!Wogole kawal chama z niego był i tyle !
Wiec wczoraj dzien tez nam zleciał ze sił nie mialam co by pisac ,choc jak by nie patrzec czytałam was - no jak bym mogla nie czytac ahhaha :)

A wiec wracajac do mojeje wizyty w poniedzialek :)
Mały ma sie dobrze i slicznie rosnie ,sam gin byl w szoku przez 5 tygodni podwoil swoja wage :) Szyjka bez zmian mocno trzyma z czego ogromnie sie cieszylismy ,tak jak bylo 4 cm tak jest ,wiec ani drgnela.Cisnienie oczywiscie mialam kosmiczne ,jednak z racji tego ze zapisuje sobie dziennie pomiary wiec mogl obejrzec moje faktyczne cisnienie i sie tym z wizyty nie przeraził.
Przypomial sie o posiewie ,wiec wytlumaczylam mu ze moj gin zrobi dopiero mi posiew na nastepnej wizycie ,znowu przypomial mi jak bardzio to jets wazne i jak czesto historie z porodow przedwczesnych lubia sie powtarzac ,wiec napewno nie wyjde teraz od mojego gina jak mi wkoncu nie zrobi posiewu. Gosc ukonczyl doktorat z porodow przedwczesnych wiec napewno zna sie na rzeczy.
Mam super filmik ktory oczywiscie ogladalam juz setki razy ,piekne zdjecie i najlepsze z nich wydrukowane na pamiatke :)
Mały mial w 30 tygodniu i 2 dniu 1632 gramy ( patryk w 34 tygodniu mial 1460 g) ,slicznie sie ruszał i pokazywal swoja buzke , cokał paluszka .Polozenie glowkowe i tak juz gin zapewnial zostanie ,bo miesiac temu tez mial to polozenie :)
Zdrowiutki ,zbadany rownie dokladnie jak ostatnio :) Filmik 30 minutowy na dvd ,boze jaka jestem szczesliwa a w moim synku zakochalam sie bez pamieci !
Maz widzialm jak ociera łezki ze szczescia :)
Maluszek troszke znowu przesunol termin porodu gdzy rosnie jak na drozdzach :) i z wymiarow wychodzi 5 grudnia :) Jednak trzymam sie pierwszego terminu :)

Patryk szczesliwy jak nigdy ze brat jednak zostanie bratem :) i zadna siostra z brzuszka nie wyjdzie hahahah :)

Zakupy udane ,pochwale sie fotami na odpowiednim watku .Kupilismy wozek full zestaw , materac do łóżeczka , i bujaczek - łeżaczek ,a maz nie wytrzymal i utrzcil wiadomosci o nastepnym synku kupujac specjalne body :eek: :) Normalnie to juz takie namacalne jest dla mnie ze szok!!!!!! Jeszcze tylko kilka tygodni :szok:.
Acha dzis jeszcze czekaja mnie nastepne zakupy dla malenstwa jednak dzis przez allegro ( chce kupic posciel do wozka , jeszcze jeden kocyk , posciele na zmiene,przescieradla 2, okrycia kapielowe ,i kilka pierdolek )

Opis lekarza do usg :
" Pojedynczy płód w jamie macicy w polozeniu glowkowym.Akcja serca plodu miarowa.Łożysko w dnie macicy III stopien dojrzalosci w skali Grannuma.Prawidlowa ilosc płynu owodniowego_Obrys czaszki prawidlowy.Struktury wewnatrz czaszki prawidłowe.Warga gorna ust prawidlowa.Kregoslup o glodkim obrysie bez zmian. Serce czterojamowe ,wielkosci prawidlowej,po lewej stronie w prawidlowo skierowanej osi.Przepona w normie.Zołądek wypełniony.Pecherz moczowy pełny.Obie nerki prawidlowe.Pepowina 3 naczyniowa.Dlugosc kanału szyjki macicy powyzej 4 cm."

Załączniki

• 5.jpg
    5.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 22
  • 3.jpg
    3.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
mea wizytę mam na 16.30 jak wrócę to na pewno dam znać.
Asia już pisałam w albumie, ale napiszę jeszcze raz: Filipek śliczny. Cieszę się, że wszystko jest dobrze. Zapowiada się spory chłopak:)

asko sliczny tem twoj synus !! moj maz powiedzial ze tez chce takie zdjecia !! ale nie wiem czy sie jeszcze raz wybierzemy na 3d ... zobaczymy co tam u naszego gina w jego nowym gabinecie /jesli sie wogole doczekamy!!!/

reklama
Do góry