reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a ja wlasnie krupniczek mam na obiad... moj maz uwielbia taka zupke ja z reszta tez pojadlam ...

kurcze ale mam apetyt... kupilam kilogram jable i juz ich nie ma w zasadzi
taki zarlok sie ze mnie zrobil//// a i ostatnio slodkim rez nie gardze... nie to co na poczatku........:eek::eek:

i znow mi sie chce jesc... kanapeczke? -nie -jeszcze jedno jabluszko :)

reklama
ostatnie pytanie w kwestii wózka - do jedo można wpiąć fotelik maxi cosi, prawda???
ja dzis wlasnie dostalam fotelik maxi cosi cabrio od tatusia i pisze ze mozna wpiac do maxi-taxi i do quinny bezposrednio...ale pewnie sa do kupienia adaptery...
my mamy quinny i np fotelik maxi cosi citi juz sie wpina na adapterach...

ja dzis wlasnie dostalam fotelik maxi cosi cabrio od tatusia i pisze ze mozna wpiac do maxi-taxi i do quinny bezposrednio...ale pewnie sa do kupienia adaptery...
my mamy quinny i np fotelik maxi cosi citi juz sie wpina na adapterach...

ja wlasnie jestem na etapie szukania kolejnego fotelika z maxi-cosi ale model CabrioFix :) znalazlam ten czerwony z baza do samochodu w fajnej cenie i drugi taniutki niebieski ale bez bazy ... za baze min 350 trzeba dac ...

ja tez w koncu wybralam cabrio fix, ale mam bez bazy...nie wiem czy ta baza jest taka konieczna...
na poczatku chcialam kupic uzywany i juz wcisnelam kup teraz na allegro byl za 320 uzywany, zadowolona ze udalo mi sie znalezc ten kolor ferrari...a tu facet do mnie dzwoni i mowi ze zapomnial ze wystawil go na aukcje i ze juz go sprzedal...
ale tata sie zlitowal i kupil mi nowy:-)
dziadek zaczyna sie angazowac:-)
w prezencie dostalam frotte pokrowiec...

Jasne że się boję a im bliżej porodu tym więcej mam wątpliwości:-):-):-)
Ale po pierwsze wolę przez pieluchy przejść ciągiem:tak:
Po drugie jak podrosną to razem będą się bawić i mamusia będie miała trochę spokoju:-):-):-) Cicho niedowiarki....ja w to wierzę;-)
Po trzecie moja 5 letnia chrześnica nie ma jeszcze rodzeństwa i jak widzę jak ją rozpieszczają i na wszystko jej pozwalają to mnie szlag trafia:wściekła/y: I to nie ze złej woli ale chyba dlatego że jednemu dziecku to czasem jest wygodniej ustąpić dla świetego spokoju!
Wiem że nie każdy tak robi ale ja bałam się że też Hania na takiego samoluba wyrośnie bo mi by było wygodniej a jak jest już dwójka to chyba trochę inaczej się traktuje dzieci!

My zdecydowaliśmy się po 14 miesiącach i ci powiem że już też trochę mi się nie chciało:tak:

Kiedyś oburzałam się na teściową jak mówiła że dziecko fajne jest koło roczku!
Ale teraz przyznaję że jest w tym trochę racji.....
I już bym chciała żeby był grudzień 2010:-):-):-)

Cheri szkoda że nici z usg:no:

A swoją drogą ja też jak czytam jak się traktuje ciężarne za granicą to jestem w szoku:szok:
A tak się u nas narzeka na służbę zdrowia:-)

co do dzieci to ja mam taki przykłąd w rodzinie
szwagierka ma syna 14 lat i córkę 13 (on jest ze stycznia a ona z maja następnego roku)
chowali się razem, pomagają sobie w szkole itd
moim zdaniem to fajna sprawa jak nie ma dużej różnicy i my z mężem też tak planujemy-zobaczymy co nam z tego wyjdzie
w tym momencie szwagierka ma 36 lat, dzieci odchowane-może wyjechać na wycieczkę, pójść na zabawę i korzystać z życia a to chyba najlepszy okres na to:-D
trzymam za Ciebie mocno kciukasy i jestem pewna,że sobie świetnie poradzisz:tak:

co do teściowych to moja nigdy mnie nie skrytykowała-krytykuje tylko mojego męża:-D
zawsze smakują jej moje obiady, chwali mnie przed każdym w rodzinie:-D
po rady chodzę do niej sama jak czegoś nie wiem
i zawsze mi pomoże kiedy poproszę
tak więc dogadujemy się świetnie:-D

a teraz wieści z rana
miałam dzisiaj nieplanowaną wizytę u lekarza bo nabawiłam się kolki nerkowej
dostałam kolejny antybiotyk jeszcze silniejszy od augmentinu 825+125:sorry:
przy okazji skierowanie na mocz i krew żeby sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego organizmu
i kolejna stówka w aptece została:-(

Trochę od siebie:

Dzis kupiliśmy komodę i łózeczko, posciel dotrze za 2 dni (prać ją ???- pewnie tak hmm ...) , łózeczka nie skrecamy - jeszcze za wczesnie, po co ma się kurzyć .....

Posciel z alledrogo zakupiona ta: 13ele.pościel HAFTY z szyfonem 90x120 MILPOL (744027294) - Aukcje internetowe Allegro - nie różowa :D seledynowa .....bo łózeczko jest ciemne to tak jakoś bardziej mi do gustu przypada.

Dziś zaczynamy 27 tydzień a w 30 tyg. wizyta u Dżina, zobaczymy co tam wymysli z terminem porodu chociaz czuję, że bedzie to styczeń i może lepiej bo grudzień a styczeń niewielka róznica a jednak az cały ROK :eek:

reklama
Do góry