reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

O tak, na pewno za trzy lata będzie lżej:tak:
Ja też myślałam o powiększeniu rodziny wczesniej ale ciagle niezdecydowana byłam, czekałam aż sie Antos usamodzielni a ja odpocznę i sie wyszaleję:-D

Tak......ja odpocznę i się wyszaleję po tym dzieciątku:-):-):-)
Przynajmniej mam taką nadzieję:-D

Tak wogóle to na początku tej ciąży postanowiliśmy z moim M że jak uda się strzelić chłopaczka do parki to na dwójce poprzestaniemy chyba że kiedyś w dalekiej przyszłaści zachce się nam trzeciego hi hi:-)
A jak byłaby druga dziewczynka to na pewno byłaby trzecia próba!

Dobrze że jest ten chłopak:-):-):-)

Ja na obiadek mam żurek śląski:-):-):-)
Mniam mniam uwielbiam jesień i zimę tylko z tego powodu że można ciepłe zupki wcinać!
A dla męża jeszcze na wieczór krupnioczek....ble ja nie lubię:no:

reklama
hmmm... nie obrazi się Niunia jak będzie jeździć w granatowym wózku? :laugh2:
obydwa są w stanie bardzo dobrym. bartatine widziałam na własne oczy dziś, bo to znajoma chce się pozbyć.

Ja dla Hani kupiłam niebieski wózek z jasnymi dodatkami:-)
Nie obraziła się;-)

A teraz jest jak znalazł!

W koncu was dogonilam:-)czytam,czytam a tam wiecznie cos przybywa:tak:
Ja bylam na zakupach,kupilam juz buty sobie i córuni,mam nadzieje ze wytrzymam w nich i nogi nie beda bolaly.Jutro chyba ruszam w poszukiwaniu czegos na poprawiny pewnie bedzie znowu problem:tak:
ja tak wczoraj mowie Bartkowi ze to dziecko strasznie go kochać musi.. a on z taką dumą 'serio?'
a ja mówię 'no, będzie komu pieluchy zmieniac jak tak lubi gdy ją dotykasz'
a on 'ale jak kupke zrobi to to twoja działka jest:-D:-D:-D' :-D

Caly facet:tak:mój tez nie lubil takiej zawartosci pieluchy:-D

Oj JESIEŃ pełną gębą. U mnie dziś wietrznie, pochmurno, deszczowo. Ja wczoraj miałam taki dzień, że mogłabym spać całą dobę. Dziś też już mi powieki słabną :-) Najchętniej zapadłabym w sen zimowy czy też jesienny, do grudnia. Niestety mam już Stasia a więc i obowiązki i nie mogę sobie na to pozwolić. Pierwszą ciążę całą przespałam (temp wtedy były po -25, - 30 stopni).

Tak samo jest u mnie:tak:pogoda tez identyczna.

moja tesciowa jest jedyna w swoim rodzaju pod wzgledem uporu i stawiania na swoim ... znowu przed chwila byla wojna o rachunki "bo ona jeszcze nie widziala rachunku za prad !!" na co ja jej powiedzialam ze "jest wystarczajaco wysoki zeby tzreba bylo oszczedzac !!" i ze nie na nia byl adresowany ... a rachunki za wode i inne takie tez nie sa na nia i tez bym chciala wiedziec ile tego jest !!

jak ja juz marze o tym zeby sie przeprowadzic i moc decydowac o tym co kiedy i jak kupuje do domu !!! a nie ze wujek zadecydowal cos i my mamy wyskakiwac c gotowki bo on sobie to tak wymyslil !! albo tesciowa, albo ciotka !! qrwa najlepiej gospodarzy sie nie swoja kasa !!!!

przepraszam ... musialam sie gdzies wykrzyczec !!

Zycze zeby jak najszybciej powstal ten wymarzony domek:-);-)i w koncu swiety spokój;-)

ja czasami przy niej naprawde wymiekam !! ale postawilam na swoim i mezus wlasnie maluje okno od zewnatrz :-) ja wredna jestem nieslychanie ale przy niej jak bym wredna nie byla to sie psychicznie wykoncze wiec coz innego mi pozostaje :D

a tu cos co znalazlam na temat oczkow ...

Ciąża z wadą wzroku - astygmatyzm, cesarka, ciąża, Dziecko, Oczy - Zdrowie - poradnikzdrowie.pl

tam pisza ze w ciazy nie mozna siedziec przed kompem wiecej jak 4h !! ciekawe czy to pisza 4 godziny na dobe czy 4 godziny jednym ciagiem ?? bo ja czasem to jeszcze chodze siku ... robie obiad ... raz na 4h odchodze od kompa :D

Tez mi gin kazal uwazac na komputer ale to na poczatku ciąży:tak:ale ogolnie tez czytalam juz o tym w gazetach.

no na szczescie moich potraw ona nie jje.. bo je3st na wiecznej diecie... cukrzyca a ciacha wpier.... tylko szum idzie... i dupa coraz szersza.....:) ostatnio mi wypojminala ze brzuch mam za maly... ze powiennam przytyc bo nie wygladam na ciaze tylko jakby mi sie gazy zbieraly....... :szok:

a ja jej na to ze moze jej torebke cukru dac, zamiast tortu ktory pochlaniala...:rofl2:- to napewno pomoze przy jej cukrzycy

I dobrze jej dowaliłas:tak:

ale jestem wściekła! odwołali mi wizytę... i teraz czekam na 13 października :wściekła/y:

Oj szkoda:-(najgorzej jest sie nastawic a tu dupa:-(

Dokładnie! Ja już mam swojej dosyć! Ostatnio ciągle daje mi "dobre rady" a najbardziej mnie rozwaliła gdy rozmawiałam z teściem i mężem o wyprawce dla Małego i wspomniałam jaką chcę kupić oliwkę i chusteczki hm jej tekst... "Ja się nie wtrącam(!!!!!!!!!!!!):szok::szok::szok:ale mi położna mówiła, że co polskie to najlepsze":-D taaa wg niej czyli najtańsze masakra rozwealona byłam tym ja się nie wtrącam hahah. Wczoraj znowu spytała jak w końcu mój i Artura synek będzie miał na imię a Artur odpowiedział, że Aleks odpowieź brzmiała "ja się nie wtrącam ale powinniście dać na imię Paweł bo tak jest ładniej" zatkało nas:eek: ale moje kochanie powiedziało, że to nasza sprawa:laugh2::laugh2::laugh2: obraziła się:happy::happy:

I lepiej niech sie obrazila niz ma znowu wymyslac;-)

hmmm... nie obrazi się Niunia jak będzie jeździć w granatowym wózku? :laugh2:
obydwa są w stanie bardzo dobrym. bartatine widziałam na własne oczy dziś, bo to znajoma chce się pozbyć.

Moim zdanie nie:no:teraz nitk raczej na to nie zwraca takiej uwagi,przynajmniej nie bedzie sie brudził;-)
Moj synek bedzie jezdzil w bordowo złotym wózku:tak:

akozka gratuluję przyznania zasiłku.
aga6671 a ja lubię i żurek i krupnik, może mi którąś podeślesz, bo jakoś nie mam weny na gotowanie:)

Mogę podesłać żurek ale nie krupnik bo chodziło mi o krupniok, chyba nasza kucharka Mea musi wytłumaczyć co to za potrawa hi hi:-)

akozka gratuluję przyznania zasiłku.
aga6671 a ja lubię i żurek i krupnik, może mi którąś podeślesz, bo jakoś nie mam weny na gotowanie:)

dla niewtajemniczonych
krupnik - to zupa
krupniok - ti inaczej kaszanka :) /ja tez nielubie ... brr/

kurcze musze sie za chwile zebrac i podjechac do miasta kupic totolotka i chleb ... a moze jak znajde to kupie tez sobie jakies spodnie dresowe bo te co mam sa z gumka ktora mnie cisnie ... musialabym czegos na sznurki poszukac !!

bartatina jest w tym kolorze:
classic%20200.JPG

no to przekonałyście mnie :tak: może jeszcze trochę ponegocjuję cenę :laugh2:

reklama
aga6671 a myślałam, że to to samo. Cóż inny region Polski, ale żurek bardzo chętnie:)
kopciuszku to może weź sobie jakieś sprawdzone buty na zmianę.
mea taka zwykła kaszanka? Jeśli to taka o której myślę to ja tam lubię:)
Cherie widziałam taką na żywo i mnie też się podobała.

Do góry