reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

mataka24 ja właśnie chodzę do Szkoły Rodzenia na lubartowską, płacimy 250 zł i jak dotąd jest fajnie. Mieliśmy 2x zajęcia. ja mam termin z OM na 1 grudnia, z usg niby maleństwo tydzień młodsze, ale lekarz nie zmienił terminu. A wiesz, że na lubartowskiej rusza remont, który ma teoretycznie trwać do 10 grudnia?
akozka w Polsce do jeszcze buty można do szewca zanieść, żeby rozbił. A podejście do ciązy poza granicami Polski lekko mnie przeraża.

reklama
My wybralismy dla malego imie, a mama meza uwaza ze zartujemy i nie dopuszcza do siebie mysli ze tak wlasnie bedzie mialo na imie nasze dziecko...
i ja mowie ludziom swoje a ona mowi wszystkim ze ja zartuje...
szal mnie dopada na sama mysl...
zdziwi sie...

No moja teściowa to chciałaby mieć wpływ na imię i najlepiej na płeć, bo jej się wymarzyła wnuczka. A my płci nie znamy a imienia też nie zdradzamy i tak kobieta żyje w nieświadomości i ubolewa, że nie może kupić żadnego ubranka, bo nie zna płci. No faktycznie ma problem, przecież są neutralne kolory.

moka 83 to ja myslalam ze wiecej sie placi... pomysle moze sie zapisze... chociaz.... sama nie wiem
a nie chcialabym tam chodzic sama.... coz moj maz pracuje do 2 w nocy od 8:30!!!!!!! wiec ...

a o remoncie cos tam slyszalam :) najwyzej poloza nas na paletach z cementem :).. a do jakiego lrekarza chodzisz ?

mataka24 ja chodzę do dr Rózgi ona przyjmuje albo w przychodni przyszpitalnej albo prywatnie, nie pracuje już w szpitalu. A Ty do kogo chodzisz? Co do remontu to mają zamknąć I piętro, ale myślę, że jakoś nas upchną.

o do Rózgi..... wrr mam z nia zwiazane zle wspomnienia :) ale moze spotkalysmy sie kiedys w przychodni bo ja chodze do Teresińskiej:) gabinet dokladnie naprzeciwko Rózgi:)

ZAUWAZYLYSCIE KOBIETKI ZE TO MAMY FACETOW SA TAKIE "MILUSIE"? przynajmniej z ktora kolezanka nie rozmawiam to okazuje sie ze to wlasnie tesciowa wiecznie ma jakies ale....

Moja Teściowa nie jest taka zła. Zawsze mnie pociesza po tym jak Teść doprowadzi mnie już do łez. Za to Teść... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moja Mama natomiast uwielbia Marcina, choć też wtrąca się do naszych spraw często. Nie wiem na ile wtrąca się do spraw brata i bratowej, ale wydaje mi się, że mniej niż bratowej Mamuśka. Znajome też w większości twierdzą, że ich teściowe są ok, tak więc chyba nie ma reguły.

mataka24 ja właśnie chodzę do Szkoły Rodzenia na lubartowską, płacimy 250 zł i jak dotąd jest fajnie. Mieliśmy 2x zajęcia. ja mam termin z OM na 1 grudnia, z usg niby maleństwo tydzień młodsze, ale lekarz nie zmienił terminu. A wiesz, że na lubartowskiej rusza remont, który ma teoretycznie trwać do 10 grudnia?
akozka w Polsce do jeszcze buty można do szewca zanieść, żeby rozbił. A podejście do ciązy poza granicami Polski lekko mnie przeraża.

Rozbić u szewca też mogę, ale to znowu ingerencja, którą da się zobaczyć (chyba), więc odpada. Nie wiem czy mnie przeraża podejście, raczej zazdroszczę Wam, że tak często widzicie Maleństwa. Ale ogólnie chyba jest lepiej jak nie faszerują nas tu lekami tylko pozwalają działać naturze. Pewnie mówię tak, bo u mnie wszystko w miarę ok, ale ciągle mam w pamięci wizytę na USG w Czechowicach, gdzie lekarka z 2 st. specjalizacji wmawiała mi, że Misia jest 10 tygodni za mała... już wolę nie słyszeć takich rzeczy w ogóle niż mieć ten stres który wtedy przeżyłam.

A tak a propos - jutro zaczynamy naszą Szkołę Rodzenia. Ciekawe jak to będzie :-D 3 godziny od 8 rano - na pewno wszystko zrozumiem i zapamiętam... :confused2::-p

Ja mam wadę -7 i jakieś kręte żyłki w jednym oku przez które podejrzewali nawet, że mam guza mózgu no i u mnie rodzinne są problemy ze wzrokiem,-tzn moj ojciec nie może się forsować bo może mu się odkleić siatkówka:szok: ja się dowiem może jak będę rodzić pod koniec październia bo wtedy mam wizytę u okulisty:eek: ale coś czuję, że CC będzie:wściekła/y:

w takiej sytuacji to jest wiecej jak pewne !!

Cześć dziewczyny:-)
Nie było mnie kilka dni- pakowanie, wyjazd, rozpakowywanie... Ale juz jesteśmy w naszym mieszkanku:-) Jakos tak dziwnie bez współlokatorów ale nie powiem żeby było mniej przyjemnie;-)
Znajomi A. bardzo fajnie podchodzą d tego ze będziemy mieli dzidziusia- aż zaskoczona byłam. Tylko nikt mi nie wierzy ze to juz końcówka, wszyscy mysleli ze to poczatek ciąży;-)
Po wakacyjnej przerwie znów jestem zonka na pełen etat- obiadek w kuchni bulgocze, hihi.
Akozka, jeśli buty sa skórzane to proponuję włozyć na noc do środka zwiniete gazety- tak na ścisło a na zewnatrz potrzeć spirytusem- w przeciwieństwie do wody nie niszczy skóry i nie powinno zostawiać śladów
Cherie- też mam wizyte dopiero 13 i już się nie moge jej doczekać

reklama
mataka24 ja do Rózgi chodzę prywatnie, kiedyś byłam w przychodni na wypalaniu nadżerki. A jakie są te złe wspomnienia, jeśli mogę zapytać?
akozka ja należę do osób, które lubią być dobrze poinformowane. To działa na mnie uspokajająco bardziej niż niewiedza.

Do góry