Pauluś89
Grudzień 2009
Hej dziewczyny. Cherie miałam się zapytać jak się czujesz przechodzi Ci choroba???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ale jestem wściekła! odwołali mi wizytę... i teraz czekam na 13 października![]()
Ja mam wadę -7 i jakieś kręte żyłki w jednym oku przez które podejrzewali nawet, że mam guza mózgu no i u mnie rodzinne są problemy ze wzrokiem,-tzn moj ojciec nie może się forsować bo może mu się odkleić siatkówkadziewczyny czy sama wada lub astygmatyzm nie kwalifikue do cesarki??
bo ja slyszalam ze musi byc nadcisnienie w galce ocznej i obawy przed odklejeniem siatkowki...
jak tego nie ma to podobno sama wada i astygmatyzm (bo tez mam) nie dyskwalifikuja nas do porodu SN..
nie wiecie jak jest dokladnie?
akozka może się jakoś rozchodzą?
Akozka - always look on the bright side of life:-) Będziesz miała na przyszły rok! A serio: nie mogą sprowadzić Twojego rozmiaru z innego sklepu?
Nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę wizyt lekarskich. Ja byłam dwa tyg temu we wtorek, a następną mam 24 LISTOPADA. Oczywiście nikt mi USG nie robił. W poprzedniej ciąży miałam tylko jedno (reszta w prywatnej klinice w Dublinie 120 km w jedną stronę), raz badania krwi, już mi się nawet nie chce pisać...
musze sie wam pochwalic !! dostalam zwrot za fotelik !! temat uwazam za zamkniety tylko zastnawiam sie nad wysmarowaniem komentarza na allegro ...
Kurka u mnie sie tez jakos zimno zrobilo no bo w sumie na dworzu dzis pierwszy dzien chlodniejszy.
Anaklim- to widze ze w Irlandii tak jak w Norwegii bo kuzynka opowiadala ze minimum badan minimum usg niech natura decyduje czy wszystko bedzie ok.
za to u nas to aż do znudzenia robi się morfologię i moczna usg też nie mogę narzekać bo mam średnio raz na miesiąc góra 1.5 miesiąca a ze zdjęć z usg można osobny album zrobić
nie wiem jak jest państwowo ale chyba nie wiele różni się to od wizyt prywatnych
Akozka dasz radę-może wilgotne ścierki powkładaj do butów i zostaw na noc-moja mama tak robiła z butami![]()
Az sie boje kupic buty na wesele:-(bo moze byc to samow sklepie wejda a w domu juz nie:-(
Slyszalam tez ze mozna buty posmarowac kremem,wtedy podobniez moga sie rozbic.
Wiem cos o tym bo moja bratowa w Angli ma to samo![]()
Mój Bartek to jak o 19 jakos połozyl sie obok mnie tak po 21 skonczył.. i cały czas latarką mi w brzuch świecił.. i rozmawiał z Niki ..
a radochy z tego miał jak kopała że szok..
no jakbym dziecko widziała..![]()
Ja sobie życzę poród 17 grudnia:-):-) Gdyby tak można było..![]()
powiedzcie mi jaki ten fotelik ma kolor ?? bo mamy z mezem mieszane uczucia ...
dziewczyny czy sama wada lub astygmatyzm nie kwalifikue do cesarki??
bo ja slyszalam ze musi byc nadcisnienie w galce ocznej i obawy przed odklejeniem siatkowki...
jak tego nie ma to podobno sama wada i astygmatyzm (bo tez mam) nie dyskwalifikuja nas do porodu SN..
nie wiecie jak jest dokladnie?
Hej dziewczyny! Ja też mam astygmatyzm i zez w prawym oku dochodzi, szkła dosyć mocne, ale to nie dyskwalifikuje normalnego porodu - troszkę na ten temat jest w nowym numerze M jak Mama - tam są wyszczególnione choroby, przy których cesarka jest niezastąpiona![]()
Dokładnie! Ja już mam swojej dosyć! Ostatnio ciągle daje mi "dobre rady" a najbardziej mnie rozwaliła gdy rozmawiałam z teściem i mężem o wyprawce dla Małego i wspomniałam jaką chcę kupić oliwkę i chusteczki hm jej tekst... "Ja się nie wtrącam(!!!!!!!!!!!!)ZAUWAZYLYSCIE KOBIETKI ZE TO MAMY FACETOW SA TAKIE "MILUSIE"? przynajmniej z ktora kolezanka nie rozmawiam to okazuje sie ze to wlasnie tesciowa wiecznie ma jakies ale....