reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Cześć Dziewczynki!
karnitynka super, że po wizycie wsio ok.
luuuźna trzymam kciuki, żebyś załatwiła wpis.
desmont ale ładnie Ci córcia rośnie:)
U nas też pogoda fatalna, pochmurno, wieje i pada. Ale cóż mamy przecież jesień.
Odnotowuję u siebie pierwsze rozstępy na biodrach i delikatnie spuchnięte stopy. Ale czego ja w zasadzie oczekuję jak mam praktycznie już 8 miesiąc.
kasiekkrk ja też słyszałam, że sama wada wzroku nie dyskwalifikuje z porodu naturalnego.

reklama
Hej dziewczyny! Ja też mam astygmatyzm i zez w prawym oku dochodzi, szkła dosyć mocne, ale to nie dyskwalifikuje normalnego porodu - troszkę na ten temat jest w nowym numerze M jak Mama - tam są wyszczególnione choroby, przy których cesarka jest niezastąpiona :)
Malutka już mnie po żebrach kopie, senna pogoda dzisiaj ... właśnie dogadałam się z szefem, że po porodzie będe mogła w domku robić część rzeczy a jak będe musiała być to przyjdę z dzidzią i się dla niej jakieś miejsce w biurze wykombinuje, mi to bardzo odpowiada !!!

moja tesciowa jest jedyna w swoim rodzaju pod wzgledem uporu i stawiania na swoim ... znowu przed chwila byla wojna o rachunki "bo ona jeszcze nie widziala rachunku za prad !!" na co ja jej powiedzialam ze "jest wystarczajaco wysoki zeby tzreba bylo oszczedzac !!" i ze nie na nia byl adresowany ... a rachunki za wode i inne takie tez nie sa na nia i tez bym chciala wiedziec ile tego jest !!

jak ja juz marze o tym zeby sie przeprowadzic i moc decydowac o tym co kiedy i jak kupuje do domu !!! a nie ze wujek zadecydowal cos i my mamy wyskakiwac c gotowki bo on sobie to tak wymyslil !! albo tesciowa, albo ciotka !! qrwa najlepiej gospodarzy sie nie swoja kasa !!!!

przepraszam ... musialam sie gdzies wykrzyczec !!

przy wadach wzroku w okolicach do -2 nie bedziecie mialy przeciwskazan do porodu SN ... chyba ze macie ewidentne objawy odklejania sie siatkowki !!
przy plusowych to juz wcale !!

ja sie wybiore do okulisty mimo ze mam plusy ale ja mam za to +6 wiec to juz troche sporo ...

dziewczyny czy sama wada lub astygmatyzm nie kwalifikue do cesarki??
bo ja slyszalam ze musi byc nadcisnienie w galce ocznej i obawy przed odklejeniem siatkowki...
jak tego nie ma to podobno sama wada i astygmatyzm (bo tez mam) nie dyskwalifikuja nas do porodu SN..
nie wiecie jak jest dokladnie?

szczerze mowiac nie slyszalam zeby astygmatyzm byl kwalifikacja do cesarki !! ja mam spory astygmatyzm wiec musialabym cos wiedziec na ten temat !!

mea krzycz ile chcesz:)No niestety prawda jest taka, że nie ma jak na swoim.
My mieszkamy na stancji, dużo kasy nam na to idzie, ale jesteśmy sami. A i tak nie mielibyśmy się gdzie wcisnąć, bo u moich rodziców nie ma miejsca a teściowie 50 km od lublina.

moka83 no ja planuje rodzic na Lubartowskiej ...a to przede wszystkim dlatego ze moja pani doktor tam wlasnie jest i to codziennie :) wiec zawsze to latwiej :)no i na porody swoich pacjentek jest wzywana.... :)

poród......brrrrrrrrrrrrr:szok::eek:

mea... co do tesciowych.... ja juz zdrowia nie mialam wiec zaczelam olewac temat... daje swoje na mieszkanie i niech spada,,, gotuje tez sama .... wiec przynajmniej nie ma sie o co czepic.. chociaz po garnkach uwielbia mi buszowac i dawac tzw"dobre rady"... ktore mnie do szalu doprowadzaja ........:confused:

reklama
mea krzycz ile chcesz:)No niestety prawda jest taka, że nie ma jak na swoim.
My mieszkamy na stancji, dużo kasy nam na to idzie, ale jesteśmy sami. A i tak nie mielibyśmy się gdzie wcisnąć, bo u moich rodziców nie ma miejsca a teściowie 50 km od lublina.

ja czasami przy niej naprawde wymiekam !! ale postawilam na swoim i mezus wlasnie maluje okno od zewnatrz :-) ja wredna jestem nieslychanie ale przy niej jak bym wredna nie byla to sie psychicznie wykoncze wiec coz innego mi pozostaje :D

a tu cos co znalazlam na temat oczkow ...

Ciąża z wadą wzroku - astygmatyzm, cesarka, ciąża, Dziecko, Oczy - Zdrowie - poradnikzdrowie.pl

tam pisza ze w ciazy nie mozna siedziec przed kompem wiecej jak 4h !! ciekawe czy to pisza 4 godziny na dobe czy 4 godziny jednym ciagiem ?? bo ja czasem to jeszcze chodze siku ... robie obiad ... raz na 4h odchodze od kompa :D

Do góry