reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a ja miałam dziasj firanki prać:tak:
ale wolę w domku niż w szpitalu leżeć:tak:

co do glukozy to ja też dostałam w plastikowym kubku i nie mogłam się ruszać bo z tego co mówiły panie to podczas chodzenia i popijania wody obniża się poziom cukru i wynik jest trochę oszukany:tak:
Hmm co za dziwna kobieta a jeszcze jej pytalam czy oby spacer nie obnizy cukru a ona sie dziwnie na mnie spojrzala i zaprzeczyla ;/ NO nic oby az tak tego wyniku to nie zmieni :) Po mnie byla druga babka w ciazy ktora jej mowila ze idzie na jakies cwiczenia w miedzyczasie a ta tez nie zareagowala...

reklama
ja też jestem alergiczką w ciąży objawy mam nasilone, biorę flonidan lekarz pozwolił i jest w miarę ok, choć żeby było dobrze musiałabym wziąźć podwójna dawkę leku.

a mi zabronił brać jakichkolwiek, nie wiem dlaczego...:( ale jaktak dalej pojdzie to płuca wypluje i odwodnie się prze ten katar i łzawienie z oczu :p nie pozostaje mi chyba nic innego jak tylko czekac az ta alergia sama przejdzie..

MOze dlatego ze mi ginka nie kazala robic 50 tylko od razu 75 no i ledwo to wypilam:) Tez wzielam ksiazke bo myslalam ze bede tam siedziec ale ona do mnie zebym sobie gdzies polsza to w pierwsza godzinke przeszlam sie tylko kawaleczek i poczytalam sobie ksiazke na lawce na dworzu a pozniej znow lazilam bo nie mialam co ze soba zrobic a babka mi wrecz kazala zwiedzic cala okolice ale nie mialam az takiej weny:)

ale ja też miałam 75 i chodzenie nie wchodziło w grę:no:
siedziałam ponad dwie godziny w samochodzie z mężem i czekałam
pobierały mi krew przed godzinę po wypiciu (po godzinie też mocz) i po dwóch
myślałam,że zwymiotuję tak mnie muliło
cytryna mi życie uratowała:tak:

allitka-xenea błonnik 17 zł w aptece:tak:DZIAŁA!!!

ja na szczęście nie mam problemów z wypróżnianiem... raczej w odwrotną stronę, bo mogę i 3 posiedzenia mieć w ciągu dnia :eek:

ja na szczęście nie mam problemów z wypróżnianiem... raczej w odwrotną stronę, bo mogę i 3 posiedzenia mieć w ciągu dnia :eek:
ja też-problemy miałam na początku a teraz ganiam jak szalona a już w ogóle jak wypiję mleko:tak:

Po obciążeniu, w trakcie badania (czyli 2 godziny) badany pozostaje w spoczynku, w pozycji siedzącej.
to z wikipedii-mój lekarz też kazał siedzieć i się nie ruszać!!!

łaaaaa, teściu był na grzybach!:szok:
wrócił z dwoma koszami rydzów, pięcioma kaniami i dwoma workami podpieńków :shocked2::shocked2::shocked2: ale mam smaka na takie smażone, z cebulką...:confused2:

łaaaaa, teściu był na grzybach!:szok:
wrócił z dwoma koszami rydzów, pięcioma kaniami i dwoma workami podpieńków :shocked2::shocked2::shocked2: ale mam smaka na takie smażone, z cebulką...:confused2:
ah ta cebula...
:-D
ja se myslalam że mi juz przeszło z tą cebulą i wczoraj zjadłam pizze na której aż raziło po oczach od cebuli..
i co?
nie hafciłam :-D
a takich grzybków z cebulką to bym zjadła.. mniam..

ja też-problemy miałam na początku a teraz ganiam jak szalona a już w ogóle jak wypiję mleko:tak:

Po obciążeniu, w trakcie badania (czyli 2 godziny) badany pozostaje w spoczynku, w pozycji siedzącej.
to z wikipedii-mój lekarz też kazał siedzieć i się nie ruszać!!!

mój mówił to samo - "tylko siedź na pupie i nie łaź w te i wewte" (zawsze sie ze mnie śmieje, jak czekam na niego, mówi, że kiedyś wydepczę ścieżkę w dywaniku w przychodni)

hellol kobity!! ja tez dzisiaj leze, tak mnie zoladek boli, ze masakra!! chetni bym sie kokretnie wyproznila(bo z tym ostatnio problem) ale nic nie pomadga!! moze wy macie jakies dobre sposoby???

Na każdego działa co innego, ja stosuję co rano aktivię z musli na czczo, można też pić wodę w której gotowały się suszone śliwki, albo wodę w cytryną na czczo.No i dużo owoców i warzyw (pomidory na mnie działają), poza tym w razie czego gin przepisała mi duphalac.;-)

reklama
MOze dlatego ze mi ginka nie kazala robic 50 tylko od razu 75 no i ledwo to wypilam:) Tez wzielam ksiazke bo myslalam ze bede tam siedziec ale ona do mnie zebym sobie gdzies polsza to w pierwsza godzinke przeszlam sie tylko kawaleczek i poczytalam sobie ksiazke na lawce na dworzu a pozniej znow lazilam bo nie mialam co ze soba zrobic a babka mi wrecz kazala zwiedzic cala okolice ale nie mialam az takiej weny:)
ja mialam tez 75g i w normalnym platikowym kubeczku mialam i tez mialam siedziec na tylku i czekac

Ostatnia edycja:
Do góry