reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

mea faktycznie miałaś przejścia. Życzę Ci, aby przy kolejnym maluszku poszło łatwiej.
kopciuszku na ile starcza taki zastrzyk i czy jest bardzo bolesny?

reklama
kopciuszku posciel jest fajna jakosciowo tylko smierdzi !!!! trzeba bedzie ja porzadnie ze dwa razy wyprac !! dostalam tez poduche do karmienia i uwazam ze jest super !! i wieksza niez ta ktora widzialam w smyku !!!

moka83 na 3 miesiące i ponoć bezbolesny.
tylko jak Ci nie spasuje to masz 3 miesiące z głowy, bo zastrzyku nie odstawisz jak tabletki - i tu widzę ten ogromny minus... :confused2:

a plus największy to to, że spokojnie można karmić piersią, nie wstrzymuje pokarmu.

Ostatnia edycja:
MOKA zastrzyk trzeba wziac chyba jak dobrze pamietam na pierwszej kontroli po porodzie,chyba po 6 tygodniach,potem co 3 miesiace:tak:nie jest wielki ból bo to jest zastrzyk domiesniowy w tyłeczek;-)tylko troche bólu a potem problem z głowy;-)ja naprawde polecam.Ja bralam zastrzyki dosc długo bo chyba okolo 2 lat,potem odczekalam pól roku i zaczelismy sie starac o kolejne dziecko.Ja sama chcialam odpoczac taki okres czasu od zabezpieczenia,organizm sie oczyscil a ja po miesiacu staran bylam juz w ciazy,tylko ze niestety nie udalo sie:-(

moka83 na 3 miesiące i ponoć bezbolesny.
tylko jak Ci nie spasuje to masz 3 miesiące z głowy, bo zastrzyku nie odstawisz jak tabletki - i tu widzę ten ogromny minus... :confused2:

a plus największy to to, że spokojnie można karmić piersią, nie wstrzymuje pokarmu.

Dlaczego problem????Jak dla mnie normalna sprawa,przeciez prawidlowo po kazdej anty trzeba odczekac troche czasu.

MOKA zastrzyk trzeba wziac chyba jak dobrze pamietam na pierwszej kontroli po porodzie,chyba po 6 tygodniach,potem co 3 miesiace:tak:nie jest wielki ból bo to jest zastrzyk domiesniowy w tyłeczek;-)tylko troche bólu a potem problem z głowy;-)ja naprawde polecam.Ja bralam zastrzyki dosc długo bo chyba okolo 2 lat,potem odczekalam pól roku i zaczelismy sie starac o kolejne dziecko.Ja sama chcialam odpoczac taki okres czasu od zabezpieczenia,organizm sie oczyscil a ja po miesiacu staran bylam juz w ciazy,tylko ze niestety nie udalo sie:-(

a ze skutków ubocznych coś Cię dopadło?
bo ja kurcze miałam już przeprawę z hormonami i strasznie ciężko było dobrać dla mnie odpowiednie tabletki, no i boję się trochę tego zastrzyku, bo się okaże jednak nie dla mnie i będę cierpieć 3 miesiące :confused2:

reklama
Zapindala, zapindala ;)) Ja teraz żałuję, że mi tak brzucho urósł, w sobotę wylatuję, na lotnisku chcą ode mnie jakiegoś świstka od lekarza że mogę lecieć samolotem i z ciążą wszytsko ok.. A byłam u lekarki (nie mojej)i powiedziała że żaden lekarz mi tego nie wypisze.. :/ To się załamałam.. Teraz będę próbowała moją lekarke dorwać, nawet prywatnie.
Wiecie co jest najdziwniejsze, że ona mi powiedziała że do 32 tygodnia nie widzi żadnych przciwskazań do lotu a ta inna, że w ogóle nie ma mowy! Krowa..
dowiedz sie na lotnisku z ktorego wylatujesz, do ktorego tyg ciazy pozwalaja latac bo wlansie zwykle chyba jjakos do 32tyg, zadzwon i sie dowiedz moze wystarczy jakies zaswiadczenie w ktorym tyg jestes

Do góry