reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
w 8 miesiacu na 100% chodzi o pluca i jak jest akcja porodowa to daja matce bardzo silne sterydy przyspieszajace rozwoj pluc u dziecka, czesto przetrzymanie kilku dni po takich sterydach daje dziecku duyze szanse na samodzielne oddychanie po urodzeniu !!
Mea ja dostałam jeden zastrzyk na rozwiniecie nie dokonca rozwinietych jeszcze pecherzykow plucnych u malego ....tego samego dnia byla wykonana cesarka - maly sam oddychal nie potrzebowal respiratora :)
7 siodmym miesiacu te pluca sa jeszcze mniej wyksztalcone niz w 8 :tak:

Mam pytanko,czy wasza wydzielina ''dolna'' tez jest taka wodnista:confused:bo u mnie normalnie jak woda:szok:i juz schizy mam czy to nie wody:szok:jestescie bardziej doswiadczone:tak:licze na odpowiedz starszych kolezanek:tak:

Ja nie wiem co ci powiedziec bo nie mam zadnej wydzieliny:tak:ale to tylko dlatego ze mialam cytologie I,w pierwszej ciazy mialam uplawy i raz byly mleczne a raz wodnite:tak:
A duzo tego masz?Dlugo sie tak dzieje czy dopiero teraz?

Jestem już po wizycie, a raczej dopiero wróciłam do domu. Dostałam nowe witaminy, rutinoscorbin, żelazo i magnez, mam przyjmować na stawianie się bezbonka 3 x dziennie nospę i lezeć duuuuużo ........ szyjka wsio ok, ale mam niepokojace skurcze :/ Nie chciała mi podać wagi malca: ''się teraz nie robi pomiarów'' - cokolwiek to znaczy, ale stwierdziła, że duży - cokolwiek to znaczy :crazy:

Mam się wyrkiem opiekować jak własnym męzem i z Niego nie wyłazić :crazy: nawet nie mogę sobie posprzątać :/

Niestety takie sa zalecenia jak cos sie nie tak dzieje:-(ja tez powinna lezec jak najwiecej i jakos mi to nie wychodzi:no:dbaj o siebie a bedzie dobrze;-)

NeSSi korzystaj z tego leżenia, bo jak się Maleństwo urodzi, to jeszcze za tym zatęsknisz:) Dobrze, że maluch zdrowy.
Natalka ja słyszałam ,że dla dziecka lepiej się urodzić w 7 miesiącu niż w 8, kurcze tylko zapomniałam dlaczego.

Tez sluyszalam ze lepiej jest urodzic w 7 niz w 8:tak:i to nie jest zaden zababon:no:jest tak jak pisze Mea:tak:wlasnie chodzi o pluca:tak:

To ja nie rozumiem teraz. Wychodziłoby że w 7.miesiącu są lepie rozwinięte niż w 8... :sorry2: Bo mówimy o tym , że "lepiej urodzić w 7 niż w 8 miesiacu". Ja umysł ścisły nie jestem w stanie tego pojąć.. :D:-D:-D

jeszcze raz napisze - TO JEST RACZEJ JAKAS DZIWNA PARANOJA BO IM DLUZEJ DZIECKO JEST W BRZUSZKU TYM DLA NIEGO LEPIEJ !!!

kopciuszku ja napisalam tylko ze w 8 miesiacu pluca nie sa jeszcze dobrze rozwiniete !! ale nie wiem nic zeby dziecko mialo w 7 miesiacu wieksze sznse na przezycie niz w 8 !!

w 7 miesiacu mysle ze inkubator z respiratorem to MUS a w 8 miesiacu dziecko juz moze radzic sobie samo !!

kopciuszku ja napisalam tylko ze w 8 miesiacu pluca nie sa jeszcze dobrze rozwiniete !! ale nie wiem nic zeby dziecko mialo w 7 miesiacu wieksze sznse na przezycie niz w 8 !!

w 7 miesiacu mysle ze inkubator z respiratorem to MUS a w 8 miesiacu dziecko juz moze radzic sobie samo !!
NO wlasnie mea to o to chodzi ,tak tłumaczyli mi lekarze , w 7 miesiacu pluca dziecka nie zaczynaja tego procesu rozwoju pluc i respirator jest potrzebny ot co , w 8 miesiacu maluszkowi zaczynaja wyksztalcac sie pecherzyki plucne czy cos tak takiego ...i maluch moze zaczac oddychac sam lub nie ,mi dla spokojnosci podali zastrzyk aby pomoc malemu w wytworzeniu tych pecherzykow czy jak to sie zwie.

Prawda jest taka ze kazdy dzien w macicy jest bezcenny dla maluszka im blizej terminu porodu wyjdzie tym lepiej dla niego ,bedzie bardziej rozwiniete i silniejsze niz mialaby szybciej sie urodzic !

jak to wytlumaczyz z medycznego punktu widzenia nie mam pojecia ,mi lekarze przedstawili to mniej wiecej tak - a sciemniac mnie napewno nie sciemiali gdyz chodzilo o zycie mojego dziecka i moja cieta macice :szok:

Dziewczyny, macie już wybrany wózek?? Ja nie :-:)-:)-(
Byłam dzisiaj w dwóch hurtowniach i nic mi się nie podoba, nie należę do wybrednych osób, a w każdym coś mi nie odpowiada- miałam już dziecko, miałam wózek i wiem jakie rzeczy są dla mnie ważne ale nie znalazłam takiego :szok::szok::szok:
Może źle szukam. Powiedzcie co wybrałyście please:happy2:
My cappucino w koła NOWY Matrix na pompowanych kołach +Fotelik GRATIS (695932642) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry