reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
uuu nie zazdroszcze tej cesarki bo tak mi sie wydaje ze jak sie juz wie ze sie to bedzie miec to troche to przeraza niz taka na szybko
no chyba ze jestes pozytwnie nastawiona czego zycze:tak:
Jakoś staram się o tym nie myśleć. Nie ja pierwsza, i nie ostatnia;-) Jedyny plus tego wszystkiego, że można się umówić na konkretny dzień i na spokojnie przygotować. I wolę myśleć, że będzie dobrze:-D:-D:-D:-D

Ja też brałam Biofer a wynik miałam ponad 11. Ale teraz będę robiła badania na morfologię i zobaczymy jaki będzie wynik, jak większy od tego poprzedniego to już Bioferu nie muszę brać lub każe mi brać go w mniejszej ilości. Okaże się.

Dostałam Tardyferon. Ja co prawda mam 11,8, więc nie jest źle, ale będę miała cesarkę, więc lepiej żeby ta hemoglobina była wyższa. W ciąży to normalne, ale i tak wolę łykać tabletki, niż jeść półsurową wątróbkę, bleeeeeee:baffled::baffled::baffled:;-)

To super masz jeszcze hemoglobine. Ja miałam dwa tygodnie temu 10,1 a startowałam z 12,6. I tardyferon biore 2x1.

Co do toxo to ja też miałam powtarzaną w II trymestrze i w III będę miała jeszcze raz.

Doczytałam!
Zacznę od podmywania-ja używam lactacyd odkąd wszedł na rynek i jestem bardzo zadowolona:tak:
hemoglobina-startowałam z 12 teraz mam 11.9 ale to dlatego,że ciągle jem buraczki albo barszcz czerwony i jak widać skutkuje:tak:
a teraz będę się żalić po wczorajszej wizycie

szyjka się skraca-przez 3 tyg mam cm mniej czyli już 2.5
brzuch mi się stawia i fenoterol trzeba na stałe włączyć do jadłospisu
antybiotyk na wyczyszczenie nerek znowu dostałam
w sobotę mam usg 3d:-D bo tylko takie jest w szpitalu:tak:
ale tym razem bez męża bo pracuje a żeby było miło najpierw muszę rano na 6 zawieźć go do pracy bo nie będę miała samochodu-do kitu!!!

ciśnienie mam idealne-stałe od początku ciąży i waga też super bo przez 30. tygodni mam 5 kg na + więc doktor zadowolony

a teraz piorę miśki bo wczoraj byłam U RODZICÓW!!!!!

też używam codziennie Lactacyd i jestem bardzo zadowolona (mimo że najchętniej zamknęłabym uszy, jak słyszę tę reklamę... :baffled:)

idę zagrzać sobie zupkę, mamuśka dała mi na dziś słoik pomidorowej z lanymi kluskami :-pz drugim daniem poczekam na mojego.

Natalka no to słuchać lekarza a na pewno będzie OK:) Mi nigdy ginka nie mówiła, ile cm ma moja szyjka, zawsze mówi, że długa i zamknięta. Co ofc bardzo mnie raduje, ale ciekawa jestem ile taka szyjka ma:) Ja mam 2.6kg na plusie od początku ciąży, jejciu bałam się, że ginka powie, że malutko, ale nic nie powiedziała, prócz tego, że dobrze, że szczupła jestem bo lepszy obraz na usg:p Najważniejsze, że Martynka pięknie rośnie:D

reklama
no ja rowniez uzywam Lactacydu od kilku lat i nie zamieniłabym go na zaden inny a reklama tago płynu jest poprostu żenujaco- drazniaca:-)

Do góry