monika26i
Fanka BB :)
Moja mala jest strasznie ruchliwa ,a kopniaczki czuje czesto z boku,w okolicach pepka ale tez od czasu do czasu kopnie w pecherz aucccc:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Najlepszym sprawdzianem bedzie zjedzenie dosc obfitej kolacji czy sniadania i zmierzenie poziomu cukru 1h po.Ja jak tylko odebralam wynik to odrazu przeszlam na dietke i mierzenie cukru i niestety wyszly mi kwiatki ze po kolacji milalm 160 i jak poszlam do diabetologa to juz mi nie kazal powtarzac badania bo na pewno byloby wysoko a to jest bardzo niekorzystne dla dzidziusia i nie ma co eksperymentowac. Co do klucia palcow to moze musisz ustawic naklowacz na wyzszy poziom ja mam na 2 i jest ok na 1 tez nie moglam zmierzycNatomiast wyciągnęłam dziś glukometr od bratowej i postanowiłam się nauczyć obsługiwać, skoro wyniki glukozy wyszły mi nieco ponad normę. No i mam za swoje - wszystkie palce pokłute jak poduszeczka do igieł :-( Nie wiem czy to trzeba jakoś specjalnie wybrać miejsce skąd się krew leje czy po prostu jestem aż tak gruboskórna?! ;-) No i takie pytanie - nie wiecie czy 50 gram cukru zwykłego to będzie tyle samo co 50 gram glukozy? Chciałam sobie zrobic test na mniejszą dawkę (w Polsce robili mi od razu 75) ale nie mam skąd wziąć glukozy tu i myślę nad zastąpieniem tego czymś podobnym...
Norma jest do 140. Niestety musimy trzymac dietke bo to ma wplyw jak mi moj gin wytlumaczyl na rozwoj lozyska. Ja na twoim miejscu bym zadzwonila do gina i moze juz bedziesz miala powtorzyc przed poniedzialkowa wizyta po co czekac tak dlugo do nastepnej wizyty.Jezeli bedziesz miala powtorzyc wynik to pamietaj ze musisz normalnie jesc a nie stosowac diete bo to zaburzy wynikJestem załamana!! Cukier przed piciem glukozy super w normie, po wypiciu 159;( Ehh Nie jest napisana norma, ale słyszałam, że do 140 Boże, aż się poryczałam jak to zobaczyłam. Mój mówi ''eee to nie tak dużo ponad normę. Najwyżej dietka i nie ma co się przejmować''. Kochany, stara się mnie pocieszyć.. Moje grzeszki batonikowe bez problemu odłożę, nie muszę słodzić kawy i herbaty, już mi się odechciało!! Ale boję się by to nie miało wpływu na Martynkę((((
Nie wiem co Ci powiedziec.. ja mimo że miałam 136 dzisiaj to lekarz mówił że to już tak nie powinno za bardzo być.. i żeby ograniczyć spożywanie słodkich rzeczy.. ale Ty pewnie będziesz musiała powtórzyć.. później norma jest do 180... więc na pewno będzie dobrze :*Karolak, ale mojej ginki nie ma. Ma urlop czy jakoś tak i dopiero będzie od pon.
Za taką cenę to nie patrze czy jasna z resztą wszytskie meble mamy jasne więc pasować będzieMój brat ma identyczną komodę No może ciut ciemniejszą. Ja tam jasnych mebli nie lubię, ale jest ładna)