reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam z (prawie) rana ;-)
Śniadanko zjedzone, herbatka stoi obok a na dworze chyba ze 100 stopni ciepła. Gdzie ta jesień?!

Gratulacje z powodu pracy! Super, że tak szybko poszło :-)
A co do brzuszka to ja się właśnie zdziwiłam, bo przez tydzień urósł o prawie 6 cm! Mam nadzieję, że się nieco skurczy, bo w tym tempie to daleko nie zajdę :no::no:

Natomiast wyciągnęłam dziś glukometr od bratowej i postanowiłam się nauczyć obsługiwać, skoro wyniki glukozy wyszły mi nieco ponad normę. No i mam za swoje - wszystkie palce pokłute jak poduszeczka do igieł :-( Nie wiem czy to trzeba jakoś specjalnie wybrać miejsce skąd się krew leje czy po prostu jestem aż tak gruboskórna?!:szok: ;-) No i takie pytanie - nie wiecie czy 50 gram cukru zwykłego to będzie tyle samo co 50 gram glukozy? Chciałam sobie zrobic test na mniejszą dawkę (w Polsce robili mi od razu 75) ale nie mam skąd wziąć glukozy tu i myślę nad zastąpieniem tego czymś podobnym...

zwykłym cukrem tego nie zastapisz bo to jest poprostu inny cukier
a czym kłujesz paluszki ?? masz pena czy zwykłe jednorazówki/?
najlepiej kluć boczną czesc palca i napiac troche ten fragment co ma byc ukłuty

reklama
yhm, no pięknie, od godziny praktycznie siedzę nad kiblem, nie wiem, czy się czymś zatrułam, czy jakiś wirus mnie dopadł? aż się Malutka bulwersuje, bo mnie jakoś natarczywie kopie...

A ja mam wrażenie, że mi brzuch pęknie. Nie z przejedzenia bynajmniej.
Tak czuję to mięśniowo, a nie wewnętrznie. Mam nadzieję, ze boli bo rośnie...

Jestem załamana!! Cukier przed piciem glukozy super w normie, po wypiciu 159:(;( Ehh:(:(:(:( Nie jest napisana norma, ale słyszałam, że do 140:( Boże, aż się poryczałam jak to zobaczyłam. Mój mówi ''eee to nie tak dużo ponad normę. Najwyżej dietka i nie ma co się przejmować''. Kochany, stara się mnie pocieszyć.. Moje grzeszki batonikowe bez problemu odłożę, nie muszę słodzić kawy i herbaty, już mi się odechciało!! Ale boję się by to nie miało wpływu na Martynkę:(((((

a czy któraś z Was (pytam mamusi duphastonowych :-D) nie miała takich wrażeń po odstawieniu tabletek?
dzwoniłam do swojego gin i powiedział, że mogłam tak zareagować (w sumie brałam je ponad pół roku :szok:)

reklama
Do góry