reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ty młoda (__)___) jesteś! :))

Taaaa... :-(

Zadzwonię jutro chociaż w sumie może zaczekam, tydzień do wizyty mi zostanie .... a nie chcę wyjść na panikarę :/

Jak jutro znowu zarwe sufit to sama piechotą z gwiazdami przed oczyma popedzę do doctore.

Czasem lepiej wyjść na panikarę niż dziecku miałoby się coś stać. Ale na pewno wszystko jest w porządku :-) Oszczędzaj się i jak to mawia moja Mama - przestań szaleć, bo dzieciak się nauczy i dopiero będzie :-D

reklama
Dzieńdobry

Mika 85
to się nie martw.
ja po 2 porodzie miałam zakrzepicę opony twardej. Tzn skrzep się zrobił i sobie poszedł :-D 4 miesiące na neurologii zanim doszli do przyczyny. Chcieli raka mózgu mi wmówić:-p

Akozka znając go to mam 1-2 lata spokoju i znowu coś wywinie ;-)

Laseczki idę odprowadzić Amelkę i z Jonaszkiem do okulisty jadę.
Będę po południu na chwilkę to nadgonię i potem hematolog :wściekła/y:
E mam go gdzieś teraz niech sobie gada. Samuel potwierdził :-D

Witam z nad kawki:-)
Aleście się znów rozpisały:-):-):-)
Co do mężów przy porodzie to ja mam takiego mądrego kolegę który swojej żonie kazał włosy poprawić bo: jak ty wyglądasz???
Zabiłabym;-):-):-)
Co do tego czy babka krzyczy ja właśnie już na drugi dzień nie wiedziałam czy ryczałam na cały głos czy tylkowydawałam zduszone wycie:-):-):-) Ido dziś wiem tylko że szarpałam się za włosy:-)

A co do naciętego krocza to najlepiej jest stosować tantum rosa i w miarę możliwości jak najczęściej wietrzyć krocze to powinno się szybko zagoić:-)

Dzień dobry,

I ja się witam.

Widze że horrory i poród to temat główny.
Ja się wczoraj spotkałam z kumpelą z podstawówki i ona mi powiedziała że jak rodziła to się cały czas śmiała. Boleć bolało ale miała taki napad śmiechu że powstrzymać się nie mogła. Aż wszyscy przychodzili popatrzeć czemu ona się tak śmieje i w szoku że ona właśnie rodzi. :-D:-D:-D

Witam z nad kawki:-)
Aleście się znów rozpisały:-):-):-)
Co do mężów przy porodzie to ja mam takiego mądrego kolegę który swojej żonie kazał włosy poprawić bo: jak ty wyglądasz???
Zabiłabym;-):-):-)
Co do tego czy babka krzyczy ja właśnie już na drugi dzień nie wiedziałam czy ryczałam na cały głos czy tylkowydawałam zduszone wycie:-):-):-) Ido dziś wiem tylko że szarpałam się za włosy:-)

A co do naciętego krocza to najlepiej jest stosować tantum rosa i w miarę możliwości jak najczęściej wietrzyć krocze to powinno się szybko zagoić:-)

Hehehe też bym tak chciała:tak:

nie no, położna mówiła mi że każde znieczulenie podawane przy porodzie ma wpływ na dziecko. Ale już pisałam że głowy sobie za to nie dam uciąć, bo ja tylko powtarzam jej słowa ;-)
a czy to prawda.. nie wiem

Myśląc tymi kategoriami to wszytsko jest szkodliwe, każda jedna ingerencja w organizm :tak:
Najlepiej żeby było ogólnie przyjete, ze mozna rodzić na stojaco, podobno to najlepsza pozycja dla kobiety i dziecka a nie leżenie na łóżku- to akurat najwygodniejsza pozycja dla personelu:tak:

Myśląc tymi kategoriami to wszytsko jest szkodliwe, każda jedna ingerencja w organizm :tak:
Najlepiej żeby było ogólnie przyjete, ze mozna rodzić na stojaco, podobno to najlepsza pozycja dla kobiety i dziecka a nie leżenie na łóżku- to akurat najwygodniejsza pozycja dla personelu:tak:

no wlasnie bardzo malo jest takich szpitali gdzie pozwalaja na rodzenie w tej pozycji !! a ponoc to potrafi tak pomoc i matce i dziecku ze nawet lekarze nie zdaja sobie z tego sprawy !!! w tym szpitalu gdzie ja bede rodzic prawdopodobnie jest taka mozliwosc ale to od poloznej zalezy ...

reklama
Witam sie i ja z ranca:-)wlasnie popijam sobie kakao i zajadam sniadanko:-)Dzis dzien pelen roboty,musze chyba z rana jakies ciasto zrobic bo naszla mnie ochota,chyba zrobie ze sliwkami;-)

Popieram:tak:wogole powinno sie rodzic w takiej pozycji w jakiej kobiecie nawygodniej:tak:lezenie na łozku potrafi niezle wkurwi...:tak:ja niestety musialam caly czas lezec bo mialam co chwile masaz szyjki:-(

Do góry