reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
dziewczyny (te, które rodziły naturalnie), powiedzcie mi, czy miałyście nacinane krocze? czy takie nacięcie jest koniecznie? nie lepiej pęknąć? czy mogę zabronić takiego nacięcia?
coraz bardziej mnie przeraża wizja zbliżającego się porodu :szok:

dziewczyny (te, które rodziły naturalnie), powiedzcie mi, czy miałyście nacinane krocze? czy takie nacięcie jest koniecznie? nie lepiej pęknąć? czy mogę zabronić takiego nacięcia?

Ale czemu wolisz pęknąć niż żeby cię nacinali??? Przecież jak sama popękasz to dużo gorzej będzie z szyciem!!! A nacinanie naprawdę zbyt nie boli!!! Ja czułam że to robią ale dużo bardziej czułam skurcze:-):-):-)

Ale czemu wolisz pęknąć niż żeby cię nacinali??? Przecież jak sama popękasz to dużo gorzej będzie z szyciem!!! A nacinanie naprawdę zbyt nie boli!!! Ja czułam że to robią ale dużo bardziej czułam skurcze:-):-):-)

bo ponoć samo pęknięcie jest o wiele mniejsze i lepiej się goi? :confused:

Dominika witaj:-):-):-)
Cherie to w sumie nasze maluszki waża prawie ta samo:-D to super że wszysko ok:tak:
Georgina to pewnie tylko przypadek z tą plamką od seksu bo czytałam, że to normalne przy ostrym seksie:-D:-D:-D
Dagmar dobrze, że faceta sobie ustawiłaś hah:-D i masz racje ciąża to twój wybór a lekarz ma Ci pomóc.

Mnie też:tak: podobno niektóre pierworódki mogą nie pęknąć i nie potrzebować nacięcia mi to w sumie obojętne

bo ponoć samo pęknięcie jest o wiele mniejsze i lepiej się goi? :confused:

No ja czytałam że pęknięcie jest gorsze i do gojenia!
Nie wiem jak to napisać mądrze:-p Wyobraż sobie że albo cię prosto natną i jak łatwo to potem zszyć albo sama "pękniesz" i albo będzie małe pęknięcie albo duże, nieregularne itp

No kurna chodzi mi o to że jak lekarz kontroluje to nacięcie to chyba lepiej???!!!

I ja miałam omdlenia i gin kazał mi o kazdym ewentualnym omdleniu mówić, na tym etapie ciąży tzreba bardzo na siebie uważać.

Co do szczepionek warto to przeczytać. No i przede wszytskim popytać lekarzy pediatrów:tak:
http://pp.am.lodz.pl/szczep.pdf

wiesz z tym pytaniem pediatrow to tez trzeba byc ostroznym bo lekarze od firm farmaceutycznych dostaja kase za zachwalanie tych szczepien !! a tu juz nie mozna mowic i bezinteresownosci lekarza !!

reklama
"W powszechnej, obiegowej opinii istnieje wiele mitów na temat profilaktycznej funkcji nacięcia. Zostały one wszystkie obalone dzięki badaniom naukowym. W przeprowadzonej w Wielkiej Brytanii na początku lat 80. analizie 350 publikacji naukowych udowodniono, że nacięcie krocza nie zapobiega poważnym pęknięciom (wręcz przeciwnie, istnieją dowody na to, że zwiększa ich ryzyko), nie zapobiega urazom główki dziecka, nie zapobiega obniżaniu się narządów rodnych kobiety, nie jest łatwiejsze do opatrzenia niż pęknięcie, nie goi się lepiej, a także nie zapobiega zmniejszeniu satysfakcji seksualnej (często wręcz przeciwnie)."

Do góry