reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Tadam! Nadrobiłam :-) Nie było łatwo ale dałam radę :-)

Witam się:)
Dzięki Akozce od rana miałam świetny humorek:) Słonko wielka paczka z ubrankami doszła - są po prostu boskie!! Bardzo mi się podobają!! Dziękuję z całego serduszka! I Martynka też:)) Dziś Mała mnie kopie w pęcherz, ale ma frajdę:p

Cieszę się, że doszły i że się podobają :-)

dzieki dziewczyny:) a tak z innej beczki czy ktoras z Was uczeszcza na jakas gimnastyke dla kobiet w ciazy, szukam sobie jakiegos klubu w krakowie ale znajduje tylko joge...;/

Ja zamierzam, tylko muszę znaleźć jakiś basen z ćwiczeniami. Dostałam już skierowanie od położnej, więc jak znajdę i zapłacę odpowiednią kwotę to razem z Małą zaczynamy wodne harce :-D

Ile za glukozę i badanie płaciłyście? Ja za glukozę 2,50 a za badanie 12zł będę płacić. Jutro się wybieram.

Za badanie i glukozę 75 gram bez skierowania - 30 zł. Notabene wyszła mi trochę za wysoka i teraz się martwię nieco. Za tydzień pogadam z położną co i jak.

i pytanie- słyszałyście że wada wzroku /czytałam że nawet niewielka" może być wskazaniem do cesarki ? podobno jak się rodzi naturalnie, to przy parciu jest taki wysiłek, że się nawet zmienia ciśnienie w gałce ocznej i w siatkówce-która może się odklejać.. tak coś słyszałam ale nie wiem czy to prawda hmmm

Wszystko zależy od wady wzroku i od okulisty. Wada powyżej 5 dioptri to już skierowanie do cesarki (wielu lekarzy mi to mówiło), bo wzrost ciśnienia przy parciu jest bardzo wysoki. Do tego jest kilka chorób, które jednoznacznie kierują na cc (w moim przypadku np. jaskra), ale to też zależy od okulisty i szpitala gdzie rodzisz. W Polsce powiedzieli mi, że bez żadnej dyskusji przy jaskrze i -4,5 idę na stół, w Szwecji się zastanawiają jeszcze. Za tydzień poznam werdykt...

Hej mam dzisiaj doła bo mój wrócił wcześniej z pracy i okazało się, że firma w której pracował ma problemy i prawdopodobnie zostanie bez pracy oczywiście szuka odrazu od dzisiaj ale wiadomo jak to u nas jest z pracą masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nie denerwuj się, wszystko się ułoży, zobaczysz :tak: Swoją drogą czy nie ma jakiegoś prawa chroniącego przyszłych ojców przed utratą pracy?

Ja bym zjadła frytki:p Jejciu, dziś jestem głodomorek, ale nie na nasz dzisiejszy obiad. Mamusia zrobiła a ja tak nie lubię ziemniaków, mięsa ani kapuchy białej:p Mój za to szczęśliwy:p

Dziewczyny mm do was pytanko-czy wam też czasem sie tak dzidzie wypinają,ze część brzuszka się twarda robi i jest to takie dziwne uczucie napiętego brzucha z jednej strony-bo juz nie wiem czy mi się brzuch stawia czy dzidziolek się wypina:sorry::eek:pytałam na styczniówkach ,ale chyba zadna tak nie ma więc pytam''starsze siostry'':tak:

Sylwia ja tak mam i wiem, że to Dzidzia bo tylko po jednej stronie mam twardsze i oczywiście nie trwa ciągle bo Mała się przemieszcza:)

reklama
Dziewczyny mm do was pytanko-czy wam też czasem sie tak dzidzie wypinają,ze część brzuszka się twarda robi i jest to takie dziwne uczucie napiętego brzucha z jednej strony-bo juz nie wiem czy mi się brzuch stawia czy dzidziolek się wypina:sorry::eek:pytałam na styczniówkach ,ale chyba zadna tak nie ma więc pytam''starsze siostry'':tak:
też tak mam i myśle, że to ten mój mały rozrabiaka się rozpycha:-)

Do góry