Większość z nas się boi , ale z kim bym nie rozmawiała "po" szybko się zapomina , czujesz dzidzi nisko bo jest już pewnie odwrócona główka do dołu i jak się rusza to próbuje machać rączkami)) , ja czuje nogi kolo pępka, Nikoś próbuje robić namiot , tak od 36 tygodnia brzuszek zacznie się obniżać więc zadyszka i może zaparcia powinny ustępować , ale dzidzi będzie naciskać bardziej na pęcherz. Jeśli masz zaparcia , polecam olej z Wiesiołka, nie tylko usprawni Twoje jelita, ale tez zacznie zmiękczac Twoją szyjkędo porodu , co na pewno spowoduje zmniejszenie bólu ja 36 tydzień zacznę dopiero w najbliższą środęDodaliście mi otychy do porodu sn Nie ukrywam bardzo się tego boję ale próbuje nastawić się pozytywnie Ja od niedzieli zaczynam 36 tydzin Jejku jak ten czas szybko zlecial.Narazie czuje się dobrze ale maly jak się rusza to czuje go bardzo niskdpoczywam w domu i siedze jak na bombie.Z takich delegliwosci które mam to zaparcia i zadyszka.Brzuch już mi też daje o sobie znać ze względu na wielkosc ale jeszcze chwila chwilunia i będzie koniec
reklama
Mowisz o oleju z wiesiołka w płynie czy kapsułkach?
Wiesz co ja mam w płynie, ale kapsułki to chyba to samo , tylko powleczony olejMowisz o oleju z wiesiołka w płynie czy kapsułkach?
Gonzi
Fanka BB :)
Dziewczyny podpowiedzcie jak to jest bo już nie rozumiem. Jakiś czas temu wydawało mi się że odchodzą mi wody płodowe bo wiele razy miałam wilgotne majtki.
Poszłam do lekarki pierwszej lepszej bo mojego lekarza nie było.
Sprawdzałam we wzierniku przez kilka minut i stwierdziła że nic nie widzi.
Potem w opisie opisała mi tak jak na zdjęciu. Ilość płynu owodniowego w normie, natomiast poniżej w rubryce jest ten wskaźnik Indeks wód płodowych (AFI) i mam tam napisane „DVP 3,8”. Zastanawiam się czy to dobry wynik bo nie mogę znaleźć nigdzie jakie są normy i co to jest „DVP”.
Moze ktos cos wie?
Potem w opisie opisała mi tak jak na zdjęciu. Ilość płynu owodniowego w normie, natomiast poniżej w rubryce jest ten wskaźnik Indeks wód płodowych (AFI) i mam tam napisane „DVP 3,8”. Zastanawiam się czy to dobry wynik bo nie mogę znaleźć nigdzie jakie są normy i co to jest „DVP”.
Moze ktos cos wie?
Załączniki
Hejcia
Gonzi jak miło że jesteś tylko takie coś znalazłamDziewczyny podpowiedzcie jak to jest bo już nie rozumiem. Jakiś czas temu wydawało mi się że odchodzą mi wody płodowe bo wiele razy miałam wilgotne majtki.
Moze ktos cos wie?
Załączniki
Carolina123
witaj gonzi też mam czasem wrażenie wilgotnych majtek. Strasznie panikowałam, że to wody płodowe ale lekarka za każdym razem mówiła, że nie. Nie znam się na tych współczynnikach AFI, ale kupiłam sobie w hebe takie testy i sprawdzam czy wody płodowe się nie sączą za 15 zł masz dwa testy i spokojną głowęDziewczyny podpowiedzcie jak to jest bo już nie rozumiem. Jakiś czas temu wydawało mi się że odchodzą mi wody płodowe bo wiele razy miałam wilgotne majtki.
Moze ktos cos wie?
Carolina123
A ten DVP powinien wynosić chyba od 2 do 8 czyli git
Gonzi
Oki dzięki zakupię też w takim raziewitaj gonzi też mam czasem wrażenie wilgotnych majtek. Strasznie panikowałam, że to wody płodowe ale lekarka za każdym razem mówiła, że nie. Nie znam się na tych współczynnikach AFI, ale kupiłam sobie w hebe takie testy i sprawdzam czy wody płodowe się nie sączą za 15 zł masz dwa testy i spokojną głowę
Gonzi
Oki właśnie muszę dopytać kogoś czy te wskaźniki mają te same normy bo chyba nieGonzi jak miło że jesteś tylko takie coś znalazłam
reklama
Hej dziewczyny. Jestem w 35tyg.Dziecko leży poprzecznie,łozysko jest w dolnej części 3,4cm od ujścia wewnętrznego i zastanawiam się ,jeżeli mam mieć cesarskie .Czy skurcze się w ogóle pojawia?