Ja zdecydowałam zrobić najpierw test nieinwazyjny, a jeśli coś będzie nie tak, to zdecyduję się na amnio, o ile jeszcze będę miała czas.No to tak Dziewczynki @Purrfect i @Bebet byłam u tej mojej gin i powiedziała mi że, dobrze byłoby gdybym zrobiła amniopunkcję . Powiedziała ze ryzyko wady jest wysokie zwzg na wiek . Powiedziała też że badanie amniopunkcji jest dokładne w 99 % A Nifty tylko w 70 %. Mówi że jeśli mam na wydanie te 2000 zł to mogę zrobić najpierw nifty , ale jeśli coś tam wyjdzie to amniopunkcja I tak mnie czeka , oczywiście powiedziała żebym sobie wszystko na spokojnie przemyślała I zależy to tylko ode mnie .... A co Wy sądzicie na ten temat ? Co byście zrobiły???
Amnio to generalnie nie jest jedynie ryzyko nakłucia dziecka. Może pęknąć worek owodniowy itd.
2250 zł Sanco, ale zastanawiam się też nad Veracity - koszt ok. 2600 (panel rozszerzony).A ile kosztują te nieinwazyjne u Ciebie?? W Twojej miejscowości?
Nie wiem też czy sanco bada aneuploidie, jeśli nie, to zdecyduję się raczej na Veracity. Badania będą robione w Trójmieście.