Mnie też się nie spieszy z wyprawką, nie tyle przez przesądy, co po prostu jeszcze nie czuję, że to ten czas Są ludzie, którzy na wakacje w sierpniu obkupują się już w styczniu, ja do nich nie należę Dla mnie póki co dziecko jest częścią mnie i na tym się skupiam: na zdrowym odżywianiu, ćwiczeniach, spacerkach i tak dalej. Na wyprawkę mam jeszcze czas
reklama
gigian
Fanka BB :)
ja jednak zacznę dopiero koło 6 miesiąca kupować teraz wolę nie , zwłaszcza że jestem po jednym poronieniu.Oj tam, przesądy to nic dobrego, przez nie ewentualnie człowiek może być bardziej nieszczęśliwy. Prawda jest taka, że "coś się stać" może i bliżej terminu, i w trakcie porodu, i także później, a wina raczej nie leży w tym, że rodzice wcześniej np. śpioszki kupili,ale to tylko moje zdanie. Wolę co miesiąc zrobić jakieś w miarę racjonalne zakupy dla dziecka, niż robić później wszystko na "hop-siup".
Wiem że to szczęście być w ciąży ale trzeba być ostrożnym, bo później te wszystkie rzeczy będą tylko ranić.
Ja również jestem po jednym poronieniu. Jeśli wygodnie komuś jest żyć z myślą, że po 5 miesiącu ciąża jest bezpieczna to w porządku. Każdy robi jak uważa.ja jednak zacznę dopiero koło 6 miesiąca kupować teraz wolę nie , zwłaszcza że jestem po jednym poronieniu.
Wiem że to szczęście być w ciąży ale trzeba być ostrożnym, bo później te wszystkie rzeczy będą tylko ranić.
ewela90
Moja teściowa to jakby to zależało ode mnie to by sie dowiedziała ostatnia. Narazie nic nie wie i tak wnet się nie dowie bo by wszystkim wypaplałaMama jak zareagowala ? U nas mysle ze najwiecej gadac bedzie tesciowa . Moj tata nie wiem mysle ze dobrze przyjmie ta wiadomosc
Marchewkowa..
Początkująca w BB
Witaj. Ja chcę zrobić NIFTY PRO, wpłaciłam już zaliczkę , jeszcze będę musiała zadzwonić do nich, bo okazało się, że będę brała antybiotyk i chyba chciałabym po antybiotyku zrobić te badania tym bardziej, że nie powinno się raczej go stosować w pierwszym trymestrze, a ginekolog mi zapisałDziewczyny powiedzcie mi proszę coś więcej na temat badań SANCO, NIFT, HARMOMY. Czy robicie te badania?
Też życzę spokojnej nocy wszystkim Dla mnie noc jeszcze młoda, zaraz idę yogę ćwiczyć, później prysznic i ewentualnie można zacząć myśleć o spaniuDobrej nocy dziewczyny
PaniK92
Hej! U mnie już wszyscy wiedza, tajemnica przestała być ciaza po 1 prenatalnych…
A co do wyprawki! Hm tez się wstrzymywałam.ale teraz pomału w lumpie chociaż patrzę na ciuszki bo jednak często tam nie chodzę a chciałabym skompletować czesc z „drugiej ręki” ale ustalilam , ze kupuje tylko takie niezniszczone, które wpadną w me gusta! A większe rzeczy wyprawkowe pewnie po 6 miesiącu , tak samo remont sypialni bo niestety nie mamy dodatkowego pokoju poki co
Dobrego tygodnia
A co do wyprawki! Hm tez się wstrzymywałam.ale teraz pomału w lumpie chociaż patrzę na ciuszki bo jednak często tam nie chodzę a chciałabym skompletować czesc z „drugiej ręki” ale ustalilam , ze kupuje tylko takie niezniszczone, które wpadną w me gusta! A większe rzeczy wyprawkowe pewnie po 6 miesiącu , tak samo remont sypialni bo niestety nie mamy dodatkowego pokoju poki co
Dobrego tygodnia
olenka201
A ja dzisiaj budze sie co chwile to siku to cos . Chyba stres przed wizyta. Teraz czuje sie juz wyspana na dworze juz jasno i ciezko zasnac .
reklama
ewela90
Ja też już nie śpię do pracy na 6 budzik miałam na 4.30 a już o 3.30 obudziłam się bo do łazienki siku i już zasnąć nie mogłam :/A ja dzisiaj budze sie co chwile to siku to cos . Chyba stres przed wizyta. Teraz czuje sie juz wyspana na dworze juz jasno i ciezko zasnac .