G
guest-1677526072
Gość
ale dziś chyba jeszcze nie było albo przeoczyłamCzy wam tez brakuje na pierwszej stronie terminarzu? Nim tu ostatnio wejdę go muszę z 10 jak nie 20 stron wstecz szukać kto dziś ma wizytę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ale dziś chyba jeszcze nie było albo przeoczyłamCzy wam tez brakuje na pierwszej stronie terminarzu? Nim tu ostatnio wejdę go muszę z 10 jak nie 20 stron wstecz szukać kto dziś ma wizytę
w teorii masz racje, a w praktyce ja np. Przed pierwszym porodem przelecialam tysiące wątków na forum i czułam potrzebe poznania każdej historii z osobna, by wiedzieć co może mnie ewentualnie czekać. Nic nie jest tak dobrym źródłem wiedzy, jak doświadczenia kobiety już po. Jeśli by w trakcie SN powiedziano mi, ze musimy robić szybkie CC bo coś tam, to byłabym dużo bardziej spokojniejsza wiedząc co dalej niż nie wiedząc nic, ale to tylko jadokładnie tak.. u mnie akurat w szpitalu masz dziecko ciągle przy sobie , to zależy gdzie rodzisz.
Odpuscmy sobie tę niemiłe komentarze i historię kobiet z cesarek , które chodzą zgięte w pół leżałam z 2 dziewczynami po cięciu i jak swoje dziecko kocham takich widoków nie widziałam . Zluzujmy bo uwierzcie , że nie każda która tu planuje ten piękny naturalny porod to tak go zakończy ))
hahaha! no to musiałabym przelecieć 50 stron w tył by znaleźć z wczoraj listęale dziś chyba jeszcze nie było albo przeoczyłam
Pewnie żeby wyniki już na pewno były, bo przy niektórych badaniach nie są na następny dzieńW poniedziałek miałam prenatalne USG i pobrali mi krew od razu po USG na tą pappe czy jak to tam się nazywa a dziś miałam pobieraną krew na morfologie, TSH, HIV itp. U swojego lekarza byłam 20 maja i kazał mi zrobić te Podstawowe badania krwi tydzień przed wizytą która mam 10go czerwca....
Czyli jesteśmy w podobnej sytuacjiOkej, ja właśnie tez miałam go rozpisanego do IVF, a tu wpadka naturalna tyle ze brałam od pozytywnego testu, czyli 10 dpo. Mam rozpisany do 12tc, wiec czas się żegnać Oo, to ja jakiś mocny skutków ubocznych nie miałam, ale ta moja dawka to tez nie jakaś zawrotna 1/3amp co 3 dni encortonu nie biorę, ale domyślam się, ze jest to stres
Dziewczyny ja chciałam rodzić sn, chodziłam z moim na szkołę rodzenia, uczyłam sie oddychać i co, wystarczył jeden dzień, wysokie ciśnienie, skierowanie do szpitala i decyzja o cc na drugi dzień. Nic nie wiedziałam na temat cesarki, cały wieczór siedziałam w telefonie i nadrabialam informację. Byłam przerażona ale na szczęście wszystko sie udało. Powiem szczerze, że brakowało mi bardzo przytulenia małego po porodzie. Przyłożyli mi go na chwilę do buzi i zabrali. Zobaczyłam synka dopiero pare godzin później, jak doszłam do siebie. Dziewczyny czy to będzie poród sn czy cc, najważniejsze, żeby skończył sie szczęśliwie i żeby nie było żadnych kąplikacji i tego życzę każdej z nas.
jak nie więcejhahaha! no to musiałabym przelecieć 50 stron w tył by znaleźć z wczoraj listę
Domyślam się ale chodziło mi o to że ginekolog powiedział abym zrobiła badania tydzień przed wizytą a Ja była dziś czyli dokładnie 8 dni przed wizytą a nie 7 dni i napisałam rano wiadomość z zapytaniem czy nie będzie tak jakby większego problemuPewnie żeby wyniki już na pewno były, bo przy niektórych badaniach nie są na następny dzień
Rozumiem, to faktycznie lepiej nie w twojej sytuacji.
A ja jestem w ogóle dziwna bo lubię dentystę. A też czytałam jak dziewczyny pisały, że mogą rodzić, ale do dentysty nie pójdą ) a ja dentysta czy kosmetyczka jakieś mikroiglowe zabiegi lubię, bo to mi się kojarzy z relaksem i pielęgnacją. Ale już pobranie krwi, zastrzyk to dramat, to już jest takie medyczne ))Oczywiście temat porodów i karmień dzieciątka, to temat rzeka, dlatego nie ma co negować, ani sn, ani cc, każda kobieta ma też inny zakres bólu.
Tak jak pisałam pierwszy poród z nacinanym kroczem, przy drugim pękłam i po jednym jak i po drugim śmigałam jak mała wyścigówka, w 2016 r miałam też usunięty wyrostek robaczkowy, pod narkozą i również chwila moment stanęłam na nogi i sama wszystko ogarniałam, a dziewczyna obok mdlala tylko po wstaniu z łóżka, także każdy organizm inaczej reaguje i nie ma co porównywać.
I tak jak ktoś już napisał, jaki poród byśmy nie wybrały, to najważniejsze, żeby z dzieciaczkiem było wszystko okej i obyło się bez komplikacji ;*