reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, krótka piłka!
Robimy listę wszystkich udzielających się dziewczyn, tych, które chcą jeszcze dołączyć i zakładamy niedługo grupę prywatną 😊
Poniżej lista uczestniczek. Listę zrobiłam na bazie moich ostatnich powiadomień, także na pewno dużo z Was jeszcze tu brakuje. Z góry przepraszam, ale ciężko zapamiętać wszystkie nazwy 😅 Ja nie piszę się na założycielkę grupy, ale może lista nas zmotywuje do działania? 😉Można ją kopiować! Zgłaszajcie się, jeśli nie ma Was na liście 😊 Mam nadzieję, że nie wstawiłam tu jakiejś przypadkowej użytkowniczki forum 🤣

Lista użytkowników (kolejność przypadkowa):
@MartaMarkry
@Strzyga_
@Purrfect
@Hejcia
@anulaa_89
@MałaMi 2022
@natusia.mamusia86
@marsi89
@Carmen_87
@Roksi2810
@Blanca86
@Blondynka w sieci
@ka.an92
@Karola z nadzieją
@7grudnia
@nikola1512
@Karolcia105
@Cleo92
@Mamafasolki
@Coronita
@Bibi80
@honeypie58
@Blackoliwka
@Marcowa22
@Aurora84
@Sentosa
@Diaanaa
@Agnesco
@Renjja
@AgataG21
@Magdalena_xx
@Bebet
@Malka_91
@Edka88
@Nantes
@Hol-inka
@gigian
@Takalenka
@Poplątana9
@Aniaaa_022
@pannadarianna
W końcu ktoś konkretny, brawo 😁 Faktycznie musimy się za to wziąć, czy któraś się zna na tym całym procesie zakładania prywatnego wątku i podejmuje napisać do moderacji? Ja już bardziej zielona w tych sprawach, niż teraz, nie mogę być :)

reklama
Z jednej strony tak, ale wiesz, jest to jednak ciąża podwyższonego ryzyka przez sam fakt, że jest tych dzieci dwoje i będą mieć baaaardzo ciasno :D
Oczywiście każda ciąża jest wymagająca dla organizmu kobiety, ale jak czytałam o ewentualnych dodatkowych powikłaniach w bliźniaczej to słabo mi się zrobiło o_O Zwłaszcza, że ja totalnie zielona jestem w tych tematach, sporo też od Was się dowiaduję...
A to druga strona medalu 😃. Ale nie czytaj "za dużo" 😃 to też szkodzi. Znam sporo bliźniaków 😃 Zdrowych. Bez powikłań. 😃 I jeżeli tak jak piszesz jest dwuowodniowa i dwukosmówkowa to właściwie poza ryzykiem porodu przedwczesnego powikłań się nie spotyka. 😃😃

Jestem po wizycie i szczerze Wam powiem, że jestem nieco zdziwiona. Tym razem wizyta na NFZ, a lekarz o wiele bardziej przejęty i zainteresowany ciążą czy moim samopoczuciem, niż ten ostatnio na wizycie prywatnej. 🙂
Zbadał mnie, zrobił usg z własnej woli, mimo iż w poniedziałek było prenatalne.
Jestem zdziwiona, ale zadowolona. 🙂
Na temat płci nic nie wiem, ale z dzieckiem wszystko ok. 😍

Jestem po wizycie i szczerze Wam powiem, że jestem nieco zdziwiona. Tym razem wizyta na NFZ, a lekarz o wiele bardziej przejęty i zainteresowany ciążą czy moim samopoczuciem, niż ten ostatnio na wizycie prywatnej. 🙂
Zbadał mnie, zrobił usg z własnej woli, mimo iż w poniedziałek było prenatalne.
Jestem zdziwiona, ale zadowolona. 🙂
Na temat płci nic nie wiem, ale z dzieckiem wszystko ok. 😍
No właśnie miałam już Cię wzywać na dywanik i pytać, jak tam wizyta, ale @Hol-inka mnie rozproszyła ;) Super, że wszystko dobrze! 🥰

A to druga strona medalu 😃. Ale nie czytaj "za dużo" 😃 to też szkodzi. Znam sporo bliźniaków 😃 Zdrowych. Bez powikłań. 😃 I jeżeli tak jak piszesz jest dwuowodniowa i dwukosmówkowa to właściwie poza ryzykiem porodu przedwczesnego powikłań się nie spotyka. 😃😃
Dzięki, obyś miała rację <3 fakt, czasami człowiek za bardzo wsiąka w internety, a potem myśli i się zamartwia

Dzięki, obyś miała rację <3 fakt, czasami człowiek za bardzo wsiąka w internety, a potem myśli i się zamartwia
Trzeba myśleć pozytywnie - choć wiem z doświadczenia, że jest to bardzo często cholernie trudne 😊 ale od tego też mamy tu siebie możemy wpaść wygadać się i od razu lżej. I obrazek na rozweselenie 🤣🤣🤣🤣

4007282.jpg

reklama
Sporo jeździłam po Polsce, na weekend czy na kilka dni ok, ale myślę o ciepłych wakacjach za granicą. No my też bardzo dużo zwiedzamy, bierzemy auto, rejsy itp., pewnie w ciąży musiałabym być bardziej ostrożna i typowo wypoczynkowo podejść ;)
Taaak, nieprzewidywalna pogoda to zdecydowany minus u nas 🙄

Do góry