reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

o co chodzi z tym prywatnym forum ?
Chcemy ukryc watek przed wgladem dla kazdego i uwidocznic dla osob na watku. Tyle wiem:)
Hej Dziewczyny, mam 1.06 w 13tc badanie prenatalne USG. Czy to możliwe żeby dziecko pokazało wtedy płeć?
Mozliwe, ale to bardzo wczesnie i dziecko musi wspolpracowac, a lekarz miec dobry sprzet i oko. Normalnie to dopiero ok 17 tyg mozna w miare pewnie okreslic.

reklama
Zrobi się na prywatnym forum może już. To już przecież zaraz 😊

właśnie jestem w czasie odstawiania duphastonu tzn brałam go 2 razy dziennie a teraz biorę raz na wieczór i tak mam brać przez 7 dni i odstawić
W ktorym tyg jestes że odstawiasz lekarz już stwierdził że nie musisz brać 🙂
właśnie jestem w czasie odstawiania duphastonu tzn brałam go 2 razy dziennie a teraz biorę raz na wieczór i tak mam brać przez 7 dni i odstawić

Hej Dziewczyny, mam 1.06 w 13tc badanie prenatalne USG. Czy to możliwe żeby dziecko pokazało wtedy płeć?
jest to możliwe, ale lepiej się nie nastawiać. Zależy od ułożenia dziecka i poniekąd zdolności lekarza do wyłapania :) u mnie córkę w 1 ciąży udało się odkryć w 17/18 tc. Z chłopcem niby jest łatwiej jeśli chodzi o rozpoznanie chociaż to tez nie reguła. Ja poprostu na prenatalnych 13+3 spytam czy widać już

Lepiej wychwycić na samiutkim początku problem takiej natury. Na co czekać? Aż pojdzie ciurkiem... Może lekarz wezwie Cie na USG i po prostu zajrzy dla Twojego spokoju i w razie czego zareaguje na pewno odpowiednio szybko.
2 dni temu było wszystko wporzadku. Szyjka zamknięta , długa , pH prawidlowe więc nie wiem może to efekt już odstawiania duphastonu. Było tylko raz w małej ilości to nie tak że na całym papierze tylko taki mały glutek ...

12+6 i lekarka już nie widziała sensu brania dalej tych tabletek bo już nawet krwiak się wchłonął i go nie ma
Oki ja narazie 9tyg I 2 dni ale biorę dla świętego spokoju i wolę brać jak najdłużej jestem taka panikara przez różne przeżycia taka właśnie jestem

Myślę, że coś tam już może pokazać ale to nie będzie stuprocentowo pewne.
Ja robiłam w 12+3 wg OM i lekarz stwierdził, że na 89-90% ten kikut kształtuje się na chłopca🙈
Usg połówkowe wszystko potwierdzi:)
Koleżanka robiła w tym samym tygodniu, lekarz stwierdził dziewczynkę na 90% no i urodziła się rzeczywiście dziewczynka :)

reklama
Do góry