Także myślę że to nie jest ryzyko duże tylko po prostu na podstawie wieku itp . Gdyby to było wysokie ryzyko to na pewno lekarz by coś powiedział że trzeba na coś uważać a u mnie mówiła że wszystko pięknie. Bardziej bym się obawiała tych ryzyk trisomii.
reklama
Jeśli chodzi o samopoczucie to mam wrażenie że wjeżdża mi zgaga . Mdłości co raz mniejsze ale dalej nie mogę myć zębów bo odruch wymiotny, też tak macie? Przez to nie wiem kiedy udam się do stomatologa...
Inna sprawa to wie ktoś czy można edytować jakoś posty? Bo nic nie widzę i jak sobie coś przypominam to piszę kolejny
Inna sprawa to wie ktoś czy można edytować jakoś posty? Bo nic nie widzę i jak sobie coś przypominam to piszę kolejny
Coronita
Fanka BB :)
polecony wcześniej przez dziewczynyJaki masz?
Załączniki
Dziewczyny, miałam dzisiaj USG, na którym po pierwsze okazało się, że torbiel maleje, więc uf, głównie po to na nie poszłam. Po drugie okazało się, że na podstawie wielkości pędrak ma 10 tyg i 2 dni a według ostatniej miesiączki ma 9 tyg i 4 dni, czyli różnica 5 dni. I teraz mam pytanie - USG prenatalne mam wyznaczone na 17ego czerwca, czyli dokładnie w ostatnim dniu 13 tygodnia, licząc od ostatniej miesiączki, czyli teoretycznie (na podstawie aktualnej długości) w 13 tygodniu i 5 dniu. Czy myślicie, że powinnam się postarać to przesunąć na wcześniejszy termin?
U mnie bedzie w 12+2.Dziewczyny w którym dokładnie tygodniu i dniu robiłyśmy usg + test pappa? Ja mam umówiony równo w 13 tyg i chyba przeniosę na tydzień wcześniej. To będzie 12 tydzień, a z usg 11+6. Ginekolog mi zaleciła od 5 do 12 czerwca te badania i mam niby 10, czyli na granicy. I się martwię czy 11+6 nie będzie za wcześnie
Apka z tego, co wiem, nie ma mozliwosci edycji, ale jak otworzysz strone w przegladarce (na tel tez), to juz jest, lewy dolny rog pod postem.Inna sprawa to wie ktoś czy można edytować jakoś posty? Bo nic nie widzę i jak sobie coś przypominam to piszę kolejny
Klikasz w te kropeczki pod postem po lewej stronie:Jeśli chodzi o samopoczucie to mam wrażenie że wjeżdża mi zgaga . Mdłości co raz mniejsze ale dalej nie mogę myć zębów bo odruch wymiotny, też tak macie? Przez to nie wiem kiedy udam się do stomatologa...
ka.an92
Ja jestem umówiona na 12+3, lekarz mi zalecił żebym się umówiła między 25-30.05 czyli między 12+0 a 12+5Dziewczyny w którym dokładnie tygodniu i dniu robiłyśmy usg + test pappa? Ja mam umówiony równo w 13 tyg i chyba przeniosę na tydzień wcześniej. To będzie 12 tydzień, a z usg 11+6. Ginekolog mi zaleciła od 5 do 12 czerwca te badania i mam niby 10, czyli na granicy. I się martwię czy 11+6 nie będzie za wcześnie
Ja bym starała się przesunąć o kilka dni, ale jakby się nie udało to mieści się to w widełkachDziewczyny, miałam dzisiaj USG, na którym po pierwsze okazało się, że torbiel maleje, więc uf, głównie po to na nie poszłam. Po drugie okazało się, że na podstawie wielkości pędrak ma 10 tyg i 2 dni a według ostatniej miesiączki ma 9 tyg i 4 dni, czyli różnica 5 dni. I teraz mam pytanie - USG prenatalne mam wyznaczone na 17ego czerwca, czyli dokładnie w ostatnim dniu 13 tygodnia, licząc od ostatniej miesiączki, czyli teoretycznie (na podstawie aktualnej długości) w 13 tygodniu i 5 dniu. Czy myślicie, że powinnam się postarać to przesunąć na wcześniejszy termin?
Aurora84
Ja biorę encorton 30mg codziennie rano ale zaraz będę schodzić pozwoli z dawki. Nie mam po nim jakiś objawów czy coś ale ja go biorę od kilku lat.Dziękuje Tobie Karolcia i Wszystkim Innym Dziewczynom, które mnie tu wspierają. Aktualnie krwawienie ustało, pozostało brunatne plamienie. Następna wizyta w poniedziałek.
Czy któraś z Was stosowała Plaquenil albo Encorton? Jak się czuliście po tym? Jakie macie dawki?
Strasznie się męczę i sapięDziewczyny a powiedzcie mi Wy też macie tak ciężko z oddychaniem i musicie wszystko robić wolniej? Ja wyjdę z domu z psem to ide jak emerytka z balkonikiem... Męczę się na potęgę wszystkim...
Ja też mieszkam na 4 piętrze i jak za szybko chcę wejść to muszę odpoczywać między 2 a 3 ale jak obrałam metodę idź wolniej to daję radę na raz bez odpoczynku. Normalnie czuję się jak emerytkaDla pocieszenia ja mieszkam na 4 piętrze bez windy przed porodem pewnie będę po nich spacerować
Bułeczka z wędliną i pomidorkiem malinowym. Kurczę już jestem głodna a minęło dopiero 2h od śniadaniaDziewczyny a co jecie dziś na śniadanie ?
U mnie bułka z żółtym serem i do tego rzodkiewka , na pasztecik który jadłam wczoraj dziś patrzeć nie mogę wogole na lodówkę nie mogę patrzeć.
reklama
Carmen_87
Chciałabym wziąć sobie zwolnienie lekarskie na czwartek, piątek. Zmęczona jestem maks, a w pracy i tak niewiele się dzieje. Tylko nie chcę jeszcze ciążowego, dopiero po prenatalnych w czerwcu i w 13 tygodniu mogę wykazać i powiem w pracy, a jakoś mi tak głupio zadzwonić i poprosić o nieciazowe, nie wiem jak zareagują. Bo ogólnie to lekarka mówiła bym brała zwolnienie kiedy mam ochotę, dzwonić do rejestracji i się nie męczyć w pracy jakbym miała jakoś ciężko