reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Powiem Ci ze ja tez właśnie mam 12+0 i wcześniej w ogóle ani wymiotów/mdlosci nic a teraz w ciągu dnia zdarzają mi się takie rewolucje ze w żołądku się przewraca 🙈 na szczęście wymiotów z tego nie ma, ale kto wie co będzie dalej 🤭

A co do pogody to faktycznie nie pomaga, ja nie mialam siły się zwlec z łóżka , najchetniej bym już tam wróciła 😴
Ja wczoraj tak przespałam popołudnie na kanapie i wieczorem tylko kąpiel i poszłam spać dalej do sypialni :) coś było na rzeczy z pogodą, ciśnieniem chyba

Ja jestem na początku 10tego tygodnia, wcześniej tylko mocna senność i lekka wrażliwość piersi, od dwóch tygodni kompletnie zero objawów. Dzisiaj idę na USG, żeby zobaczyć czy torbiel się wchłania, więc przy okazji sprawdzę co słychac u tego łaskawego dziecka :) przeglądając forum stwierdzam, że nie ma się co przejmować brakiem objawowy, tylko cieszyć :)
Tak, jestem tego najlepszym przykładem, ale co się nerwów najadłam przez te. Brak objawów to moje :p

Dziewczyny w którym dokładnie tygodniu i dniu robiłyśmy usg + test pappa? Ja mam umówiony równo w 13 tyg i chyba przeniosę na tydzień wcześniej. To będzie 12 tydzień, a z usg 11+6. Ginekolog mi zaleciła od 5 do 12 czerwca te badania i mam niby 10, czyli na granicy. I się martwię czy 11+6 nie będzie za wcześnie

Dziewczyny a co jecie dziś na śniadanie ?

U mnie bułka z żółtym serem i do tego rzodkiewka , na pasztecik który jadłam wczoraj dziś patrzeć nie mogę 🤣 wogole na lodówkę nie mogę patrzeć.
Ja mam problem z jedzeniem od jakiegoś czasu.. na nic praktycznie nie mam ochoty.. więc dziś na śniadanie na razie NIC 😅🙉

Dziewczyny w którym dokładnie tygodniu i dniu robiłyśmy usg + test pappa? Ja mam umówiony równo w 13 tyg i chyba przeniosę na tydzień wcześniej. To będzie 12 tydzień, a z usg 11+6. Ginekolog mi zaleciła od 5 do 12 czerwca te badania i mam niby 10, czyli na granicy. I się martwię czy 11+6 nie będzie za wcześnie
Na skierowaniu mam napisane, żeby zrobić między 11 a 13 tyg + 6 dni.
Zapisali mnie w placówce w 12 tyg

Mnie zapisali na 11+4 :)

U mnie wyszło ryzyko porodu 1 na 154 i moja lekarka powiedziała że wszystko w porządku z wyliczeń wszystkich. Stan przedrzucawkowy 1 na 1264. Jest napisane że ryzyko wczesnego porodu jest wyliczane na podstawie wywiadu. Więc chyba nie ma to nic wspólnego z tym wynikiem z krwi. Ale stan przedrzucawkowy ma.

reklama
Dziewczyny a co jecie dziś na śniadanie ?

U mnie bułka z żółtym serem i do tego rzodkiewka , na pasztecik który jadłam wczoraj dziś patrzeć nie mogę 🤣 wogole na lodówkę nie mogę patrzeć.
Bułka z dżemem malinowym. Ciekawe co powie diabetolog na moje menu. Ale niech się cieszą, że jem cokolwiek. Bo nic mi nie wchodzi i wszystko wmuszam. A rano to najgorzej..

Do góry