marsi89
Fanka BB :)
też mam ochotę ale ja bym się po tym zasikala na amenO nieeee arbuz to teraz nie będę mogła myśleć o niczym innym
Ostatnio melon jedliśmy , boże jakie dobre było
ja na dwóch poprzednich prenatlanych miałam właśnie już na USG wyliczone.ryzykow wady i porodu wczesnego i hipotrofii a po pappie pisało skorygowane i było albo mniejsze albo większe. A teraz po wczorajszym prenatalnym(samo USG) mam tylko napisane na końcu że ryzyko wad, porodu wczesnego itp. bardzo małe. A za 2 tyg. Mam jechać po wyniki pappy. Także dziwnie tak. Nie ma liczb w ogóle.Dziewczyny a ja mam pytanie to ryzyko przedwczesnego porodu i hipotrofi kazda z was miala uwzglednione jak robilyscie pappa ? Ja mialam pappe ale mam wyliczone tylko ryzyko trisomii .
12+2 miał.i USG i pappeDziewczyny w którym dokładnie tygodniu i dniu robiłyśmy usg + test pappa? Ja mam umówiony równo w 13 tyg i chyba przeniosę na tydzień wcześniej. To będzie 12 tydzień, a z usg 11+6. Ginekolog mi zaleciła od 5 do 12 czerwca te badania i mam niby 10, czyli na granicy. I się martwię czy 11+6 nie będzie za wcześnie
tak zapewne dałby leki. Mi właśnie gin powiedział że jeśli wyjdzie ryzyko hipotrofii to da mi acard od 16 tyg.Także myślę że to nie jest ryzyko duże tylko po prostu na podstawie wieku itp . Gdyby to było wysokie ryzyko to na pewno lekarz by coś powiedział że trzeba na coś uważać a u mnie mówiła że wszystko pięknie. Bardziej bym się obawiała tych ryzyk trisomii.
ja tak nie mam ogólnie nie mam smaka na mięso i śmierdzi mi po umyciu naczyń albo jak one schną sobie. I postów też nie idzie edytowaćJeśli chodzi o samopoczucie to mam wrażenie że wjeżdża mi zgaga . Mdłości co raz mniejsze ale dalej nie mogę myć zębów bo odruch wymiotny, też tak macie? Przez to nie wiem kiedy udam się do stomatologa...
Inna sprawa to wie ktoś czy można edytować jakoś posty? Bo nic nie widzę i jak sobie coś przypominam to piszę kolejny
ja wczoraj 12+2 i mój maluch też ma 6 cm.Ja mialam 12+0 ale na usg wyszlo ze 12+3 dni dzidzia miala 60 mm
Trzymam kciuki za wizyty