reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Akurat do mojej gin nie mam nic bo jest mega super lekarka i dzięki niej mam 3 zdrowe szkraby 💛 ta ciążę mi też prowadzi i miała też przy pierwszej wizycie grymas jak widziała USG to włączyła mi się lampka że coś chyba jest nie tak ale na następnej wizycie wszystko mi wyjaśniła i przeprosiła bo nie chciała mnie bardzo martwić (był mega duży krwiak "w oku pęcherzyka" i za nim ) .

Wspominałam o naczyniowiec właśnie że się trochę stresuje jej telefonem ...bo zapisali mnie na teleporade (nienawidzę tego ,bo ciągle przerywa jak mówi) , ale jest świetna więc nie zmienię jej ,ale jednak mam stres ...żeby czegoś durnego nie powiedziała bo jak to ja, zawsze się potem bardzo tym przejmuje 😒
No właśnie mój gin też się jakoś krzywił na ostatniej wizycie, że aż zwątpiłam czy mówić o ciąży czy nie mówić 🙄
Z jednej strony żałuję, że przełożyłam usg, bo bym coś wcześniej wiedziała, ale z drugiej bez sensu co chwila latać jak i tak wiadomo, że torbiel magicznie w tydzień nie zniknie 🙄

reklama
Ja mam wolna beta hcg 111.....
A Pappa 0,89
Jestem przerażona, juz przeszukałam internet i jedna wiadomość na jakimś forum mnie uspokoiła jak dziewczyna pisała że miała betę ponad 100 a córeczkę ma zdrową

Czyli różne są te wyniki 🙈

Jutro się dowiem ale też mam strach

No właśnie mój gin też się jakoś krzywił na ostatniej wizycie, że aż zwątpiłam czy mówić o ciąży czy nie mówić 🙄
Z jednej strony żałuję, że przełożyłam usg, bo bym coś wcześniej wiedziała, ale z drugiej bez sensu co chwila latać jak i tak wiadomo, że torbiel magicznie w tydzień nie zniknie 🙄

O kurcze ale dla świętego spokoju mogłaś iść na USG a może by już nie było torbieli 🤔
One tak nie znikają szybko ?

Pierwszy jest na pewno ok. Pozostałe nie wiem
To wg wyliczen tych kalkulatorów mam duże ryzyko zespołu Downa 😱
Czyli różne są te wyniki 🙈

Jutro się dowiem ale też mam strach
Na cholerne ja robiłam tą Pappe... Jak usg będzie dobre to ta pappa mi mocno skoryguje i będę miała duże ryzyko, jestem pewna tego 😳

Wiem, że lepiej mieć jedno i drugie podczas prenatalnych, ale jak czytam dziewczyny o waszych wynikach z Pappy to cieszę się, że jutro dopiero będą mi pobierać krew i najpierw będę miała USG, bo z moją dociekliwością oszalałabym z tymi wynikami 🙈

Wiem, że lepiej mieć jedno i drugie podczas prenatalnych, ale jak czytam dziewczyny o waszych wynikach z Pappy to cieszę się, że jutro dopiero będą mi pobierać krew i najpierw będę miała USG, bo z moją dociekliwością oszalałabym z tymi wynikami 🙈

Jak ja Cię rozumiem 😂 ja już żałuję że mam te wyniki 😂

Słuchajcie, wiecie jak jest przeliczane L4 ciążowe w momencie zmiany umowy? Jeśli podpisuję aneks odnośnie nowego stanowiska albo nowego wynagrodzenia to nadal to się liczy średnia z iluś miesięcy wcześniej? Czy jest tak jak z macierzyńskim, że stawkę nie bierze się ze średniej tylko z podstawy z nowej umowy?

trzeba być dobrej myśli, chcoiaz sama rozumiem to wszystko.. mnie jednak znowu boli brzuch.. chociaż boli to za duże słowo. Chyba umrę do tej 18 😰
doskonale Cię rozumiem, mnie każdy ból przyprawia o zawał serca, ale zauważyłam że u mnie bóle podbrzusza pojawiają się wraz z rozpoczętym nowym tygodniem.. tydzień w tydzień co nd się zaczyna.. kłucie jajników (wczoraj miałam takie, że jak chciałam wstać z kanapy to od razu z bólu musiałam usiąść) no i pobolewa jak na okres, a z maluszkiem wszystko w porządku 🥰. Nerwami możemy jedynie sobie zaszkodzić.. musisz wierzyć, że wszystko jest ok, bo nie masz rentgena w oczach i nie zajrzysz pod powłoki brzuszne do groszka (juz teraz w sumie truskawki 😊). 3maj się w ryzach, a my czekamy na dobre wieści po wizycie ❤

Moja gin też powiedziała że usg i krew pobiorą jedynego dnia. Też się z tego cieszę bo nie będę kombinować. Jak na razie podchodzę na luzie i nie mam zamiaru stresować tym badaniem, ale oczywiście strach przyjedzie przede wizytą 😅

reklama
O kurcze ale dla świętego spokoju mogłaś iść na USG a może by już nie było torbieli 🤔
One tak nie znikają szybko ?
Chyba nie. Wizytę u gina mam 15.06 to powiedział, że do tego czasu MOŻE zniknie, a na pewno powinna się zmniejszyć.
W ogóle doczytałam się, że torbiele dają w sumie objawy podobne do ciążowych: mdłości, pobolewanie w podbrzuszu 🙄 co się dziwiłam, że na takie pobolewanie za wcześnie, a ja już mam...

Do góry