reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Gdybym miała nie mieć pomocy ze strony chłopa to bym się nie zdecydowala na drugie dziecko. Już i tak myślę że my babki wiecej robimy przecież nosimy dzidzie przez te 9 miesięcy 😁 na szczęście trafił mi się egzemplarz, że robi wszystko i w domu sprząta lepiej ode mnie. Nikt nie ma dwóch lewych rączek i laski nie zrobi jak powiesi pranie. O matko z tymi oknami to masakra. My nie mamy firanek, a na oknach mamy poodbijane małe raczki😁 i myślę ze to dodaje takiego uroku że aż szkoda myć 😁
ja mam tak samo z moim mężem. Robi wszystko. Nie dość że zajmie się dzieckiem to posprząta (lepiej niż ja😀), pranie puści, powiesi, poskłada jak w sklepie(w szafie to ma taki porządek że hej). Rano już był z piesem u weterynarza, na targu po warzywa, w sklepie po zakupy na obiad i teraz robi nam śniadanie.
Ja też nie miałam firanek ale rok temu kupiłam 🤣 a okna brudne jak cholera, ale mam moskitiery i mieszkam na 2 piętrze to smole to, umyje na wiosnę 🤣
A macie już jakieś imiona wybrane? ❤️ U nas trwa walka o to 😁😁😁
u mnie chłopiec miał być Aleksander ale ordynator który mnie operował i przez niego straciłam malucha miał tak na imię, więc odpada. Chłopiec będzie Przemek. A dziewczyna może Pola, może Martyna, może Iga. No dużo nam się podoba.
Kacper/Oskar lub Zuzia/Wiktoria/Blanka 🥰
o Blanka też mi się podoba. I ładnie pasuje do naszego nazwiska 😀
U mnie od pierwszego dziecka jest wybrane imię dla dziewczynki Marysia :)
Ale nie było nam dane tak nazwać dziecko 😂 jeżeli będzie trzeci chłopczyk, to myślę, że problemu nie bedzie żadnego może Filip.. Najgorsze kłótnie mieliśmy o imię dla dziewczynki mąż się uparł na Marysię i koniec kropka, co my żeśmy się na sprzeczali o to, a koniec końców i tak chłopcy, teraz w trzeciej ciąży, już mu odpuściłam i powiedziałam, że już niech będzie ta Marysia o ile w ogóle się trafi dziewczynka 😁
my tez sprzeczka zawsze o imię. Chciałam Szymon to nie bo ma kolegę i on jest straszny, chciałam Filip to nie bo będę wołać: Filip z konopi. Potem okazało się że dziewczynka i wybrałam Liliana, ale też powiedział że będą ja wołać : Lili Lili kowboje ja lubili. 🤷🤣 Ale jest Lilka

A macie już jakieś imiona wybrane? ❤️ U nas trwa walka o to 😁😁😁
Mój mąż już dawno się uparł ze będzie miał córkę Aleksandrę i później ustaliliśmy ze będzie albo Aleksandra albo Aleksander 😁 ale teraz jakoś zamiast tej Oli wolałabym Antoninę albo Zosię a dla chłopca brak innych pomysłów ale jeszcze grubszej dyskusji na ten temat nie było wiec sie zobaczy 🙂

Jak dziewczynka to Pola, a jak chłopczyk to Leon albo Hubert 🥰
Mnie też się właśnie podoba Hubert. Ale jakoś nie wiem nie mam pomysłu... A dla dziewczyny to już w ogóle nie mam pojęcia może Hania.. Ale 😁 za to na drugie imię wiem jak będzie miał i chłopak i dziewczynka. 🤣 będzie Henryk po śp. Tacie mojego męża i Teresa po mojej śp. Babci 😁

reklama
Do góry