reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, a propos tego określania płci. Jestem w 11+1, usg pokazywało 11+3. Gin powiedziała, że za wcześnie na określanie płci, ale nagraliśmy filmik i coś nie daje mi spokoju 🙈
Wrzucam screen shot z mojego filmiku, na nim widać nóżki. Widzicie ten wyrostek na fotce? W artykule u mamyginekolog jest napisane, że jak wyrostek jest równoległy do kręgosłupa to to jest dziewczynka. Czy to możliwe, że u mnie coś widać, czy to jakiś przebłysk?
Usg robione było przez brzuch, więc na pewno nie jest idealne. Wrzucam też screen zdjęcia z artykułu.

Załączniki

• 1776C0B2-AEEB-45F3-A086-AEB33C43EF44.jpeg
    1776C0B2-AEEB-45F3-A086-AEB33C43EF44.jpeg
    182,3 KB · Wyświetleń: 116
  • 05118730-BAB1-4871-B959-C6A12FDE63D1.jpeg
    05118730-BAB1-4871-B959-C6A12FDE63D1.jpeg
    378,2 KB · Wyświetleń: 118
reklama
Ja już po badaniu. U fasolki wszystko ok. Ma 2.8 cm, termin wg usg na 23.12. Doktor powiedział, że największe ryzyko związane z moimi przeciwciałami ANA było praktycznie do dzisiaj, więc mam się już nie stresować. Pytałam o detektor, powiedział że jeśli ma mnie to uspokoić to mogę spokojnie zamowic. Kolejna wizyta za dwa tygodnie 03.06. Wtedy mamy się umawiać na prenatalne. Mówił że mogę zrobić Pappa ale ze względu na mój wiek może pokazać większą możliwość wad. Bardziej polecał Sanco bo to praktycznie 100% pewności. Wiadomo, że to drogo. Mamy się zastanowić przez te dwa tygodnie i wtedy podjąć decyzję. Na wizycie mąż nagrał usg wraz z biciem serca (160 uderzeń) 😁 taką pamiątka 😁

My już też po wizycie.
Stresowałam się bardzo.
Dzidziuś u mnie mniejszy niż wynikało by z OM. Mamy teraz 7+5. Malenstwo ma całe 13.5 mm ❤️
Termin wypada po korekcie na 2 stycznia. Ale lekarz mój powiedział bym się do tego terminu nie przyzwyczajała. Synka urodziłam prawie miesiąc wcześniej. Więc i tym razem może być podobnie.
Neoparin, acard, luteina, dopegyt, euthyrox. Do odwołania. Ostatnio musiałam przyjmować jeszcze troszkę po porodzie. Do tego już od dziś mam trzy razy dziennie mierzyć poziom cukru we krwi. I dieta.
Prenatalne mam 24 czerwca, kolejna wizyta 17 czerwca.

Dziewczyny, jaką mogę mieć wymówkę żeby nie pić? 😅 Idę dzisiaj do teściowej, ale nie chce jej jeszcze mówić, tym bardziej że będę bez męża. Wstępnie podczas rozmowy mówiłam, że zdrowie mi nie pozwala (choruje na tarczycę i od niedawna biorę leki), co ja mogę jeszcze powiedzieć żeby brzmiało wiarygodnie? 😂
antybiotyk na zapalenie pęcherza 😀 ja Zawsze walilam takim tekstem.
Właśnie stresuje się bo przed poronieniem miałam identyczne :(
przestań ! Ja przy poronieniu w 19 tygodniu miałam ból krzyża i skurcze w odbycie ale to były mega mega bóle. A przy poronieniu bliźniaków zero, no nic. Ale tam od początku dzieci były prawie 2 tyg. W tyl. Wiem że głowa pracuje, my kobiety po stratach nie będziemy potrafily cieszyć się ciąża tak jak osoba która ma czysta kartę.
Słusznie zrobie tak samo.
a ja bym nic nie brała na własną rękę w ciąży.
Ja już po badaniu. U fasolki wszystko ok. Ma 2.8 cm, termin wg usg na 23.12. Doktor powiedział, że największe ryzyko związane z moimi przeciwciałami ANA było praktycznie do dzisiaj, więc mam się już nie stresować. Pytałam o detektor, powiedział że jeśli ma mnie to uspokoić to mogę spokojnie zamowic. Kolejna wizyta za dwa tygodnie 03.06. Wtedy mamy się umawiać na prenatalne. Mówił że mogę zrobić Pappa ale ze względu na mój wiek może pokazać większą możliwość wad. Bardziej polecał Sanco bo to praktycznie 100% pewności. Wiadomo, że to drogo. Mamy się zastanowić przez te dwa tygodnie i wtedy podjąć decyzję. Na wizycie mąż nagrał usg wraz z biciem serca (160 uderzeń) 😁 taką pamiątka 😁
a w jakim wieku jesteś?
Sanco jest drogie i nie daje 100 % pewności. Prenatalne możesz mieć za darmo a jakby coś było nie tak to amniopunkcja i tu już jest 100%.

reklama
antybiotyk na zapalenie pęcherza 😀 ja Zawsze walilam takim tekstem.
przestań ! Ja przy poronieniu w 19 tygodniu miałam ból krzyża i skurcze w odbycie ale to były mega mega bóle. A przy poronieniu bliźniaków zero, no nic. Ale tam od początku dzieci były prawie 2 tyg. W tyl. Wiem że głowa pracuje, my kobiety po stratach nie będziemy potrafily cieszyć się ciąża tak jak osoba która ma czysta kartę.
a ja bym nic nie brała na własną rękę w ciąży.
a w jakim wieku jesteś?
Sanco jest drogie i nie daje 100 % pewności. Prenatalne możesz mieć za darmo a jakby coś było nie tak to amniopunkcja i tu już jest 100%.
mam 38 lat. Mamy dwa tygodnie na dokształcenie się w temacie. Zobaczymy...

Do góry