reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Cześć Kobietki 😊 jutro idę na wizytę i już stresuje się tak że nie wiem co mam ze sobą zrobić 🙈😅 też jestem ciekawa o której tak naprawdę wejdę do ginekologa bo przyjmuje od 9 i kto pierwszy będzie ten lepszy 🤣🤣 mam nadzieję że jak pójdę na 8.30 to że nie będę 10 w kolejce 🙈🤣 ajj jak ja nie lubię tutaj u Nas chodzić na NFZ 😅
Ja chodzę do przyszpitalnej poradni. Korzystam z koordynowanej opieki nad ciężarną. Z jednej strony lipa bo na nfz nikt mnie nie przyjmie poza tymi placówkami które do tego należą. Ale prywatnie każdy. Dobrze że w razie co mam jeszcze Medicover z pracy. No i co prawda u mnie na nfz też są poślizgi i inne takie, ale mniej więcej umawiają na konkretną godzinę 😊 i nie ma tak że najdzie się 10 osób na jedną godzinę.

reklama
Mi tez wyszły liczne, ale mój Gin powiedział, żebym się nie martwiła bo u kobiet w ciąży to normalne ;)
ja biorę zuravit. Brałam w każdej ciąży. Jedna kapsułka dziennie i zawsze wyniki ok. Wcześniej czesto mnie piekło po sikaniu teraz mam spokój. Pilam sok z żurawiny ale nic mi nie pomagał..
No skoro wam tez się zdarzało to mnie pociesza :) to oddam wyniki najpierw rodzinnej niech obejrzy, a w międzyczasie ta żurawinę skoro mnie nic nie boli i najwyżej jeszcze w tym tyg co wizyta sobie powtórzę ten mocz zeby do gina mieć bieżący wynik

Ja chodzę do przyszpitalnej poradni. Korzystam z koordynowanej opieki nad ciężarną. Z jednej strony lipa bo na nfz nikt mnie nie przyjmie poza tymi placówkami które do tego należą. Ale prywatnie każdy. Dobrze że w razie co mam jeszcze Medicover z pracy. No i co prawda u mnie na nfz też są poślizgi i inne takie, ale mniej więcej umawiają na konkretną godzinę 😊 i nie ma tak że najdzie się 10 osób na jedną godzinę.
Ja właśnie też chodzę do przyszpitalnej poradni i u nas jest znacznie inaczej....nie zapisują pacjentki na daną godzinę tylko mówią od której ginekolog przyjmuje i kto przyjdzie pierwszy ten lepszy a im pozniejsza godzina tym wieksza kolejka wiec wole pójść jutro troszke wczesniej 😅.... lekarze również co chwilę się zmieniają, każdego dnia jest ktoś inny również dużo lekarzy rezugnuje bo nie opłaca im się dojeżdżać ze Szczecina do Choszczna... I jest mega problem aby jeden lekarz prowadził do końca ciążę 🙈🤣

Dziewczyny powiedzcie mi czy jest to możliwe żeby czasem czuć ruch bąbelka 🤔 obecnie 11+6 i dziś miałam takie wrażenie że to to ! Raczej nie gazy w jelitach 😅

reklama
Badanie a fotelu- ciąża jest. Potem leżę i pani włożyła sondę. Pokazuje że tu chyba nic nie ma... Wyciąga tą sondę a ona cała we krwi, ciekło po tej leżance. Mam skierowanie do szpitala ale zgłoszę się jutro bo tak jak ostatnio do jutra powinno być w miarę czysto.
przykro mi. Wiem co przeżywasz i współczuję, bardzo.
Dziewczyny powiedzcie mi czy jest to możliwe żeby czasem czuć ruch bąbelka 🤔 obecnie 11+6 i dziś miałam takie wrażenie że to to ! Raczej nie gazy w jelitach 😅
ja myślę że bardziej gazy. Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy ok. 21 tygodnia. Choć wydawało mi się że czulam je już w 15 ale wydawało mi się. W drugiej ciąży w 19 tyg. Jak trafiłam do szpitala , rozpoczynająca się akcja porodowa to też wydawało mi się że czuje ruchy ale jak mnie podpieli pod ktg i miałam naciskać jak ruch dziecka poczuje to pielęgniarka powiedziała że wydaje mi się że ruch czuje bo ktg nie rejestrowało go akurat w tym momencie.

Do góry