reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

@Hol-inka pisalas do Dr P.? Mi wczoraj na 15tys dzień po dawce odpisał ze bez zmian. Za to Acard wydłużył mi do 12tc.
W końcu nie napisałam, bo doszłam do wniosku, że morfologię robiłam 3,5 dnia po zastrzyku i to miało prawo spaść. Dzisiaj mam kolejny zastrzyk i jutro przejdę się na badanie krwi. Accofil mam do 12 tyg, ale nie mam pojecia, czy on liczy do 12+0 czy 12+6… a może skończony 11 i zaczęty 12, czyli 11+0?? Pytałaś się o to?
Jeśli chodzi o Acard, to ja dr P nie słucham w tej kwestii. Mam w najbliższej rodzinie przypadki zakrzepicy, mutacje mthfr i pai i moja gin zaleciła acard prawie do końca ciąży.

reklama
w którym byłaś tygodniu . Ja byłam 4 mają według OM 6+0, był pęcherzyk, było ciałko żółte. 6 dni później byłam był już zarodek i serduszko, ale według USG dopiero wtedy byłam w 6+1 🙂
Czyli ja też mogę mieć ciąże tydzień młodsza więc będzie termin na styczeń....

To prywatna przychodnia. Miała super miejsce wcześniej, tak na uboczu, w spokojnej okolicy. Przenieśli się do centrum i niby dla mnie trochę bliżej, ale zaparkować - ciężko, więc najczęściej kawał drogi gnam 😖 i mniej miejsca sama przychodnia zajmuje. Wcześniej pediatra przyjmował to było osobne wejście, więc dzieciaki się z nikim nie stykały, a teraz wszystko na kupie 🙄
Szkoda, ze nie wszystkie zmiany są zawsze na lepsze :( a dla mnie parkowanie to bardzo istotny punkt 🙈

A tu zdjęcie bo zapomnialam dodać do wpisu

Załączniki

• 9dceb96a-4374-4a6d-baee-6f2acf4da199.jpg
    9dceb96a-4374-4a6d-baee-6f2acf4da199.jpg
    53,3 KB · Wyświetleń: 80
W końcu nie napisałam, bo doszłam do wniosku, że morfologię robiłam 3,5 dnia po zastrzyku i to miało prawo spaść. Dzisiaj mam kolejny zastrzyk i jutro przejdę się na badanie krwi. Accofil mam do 12 tyg, ale nie mam pojecia, czy on liczy do 12+0 czy 12+6… a może skończony 11 i zaczęty 12, czyli 11+0?? Pytałaś się o to?
Jeśli chodzi o Acard, to ja dr P nie słucham w tej kwestii. Mam w najbliższej rodzinie przypadki zakrzepicy, mutacje mthfr i pai i moja gin zaleciła acard prawie do końca ciąży.
Tez nie wiem jak on to liczy wiec będę pytać bliżej 12tygodnia :)
Mi wczoraj gin kazał odstawić heparynę a zostać na Acardzie do końca, czyli odwrotnie niż P 😱 oczywiście nie odstawiłam i tez nie wiem czy nie pociągnę obu do końca…

Dziewczyny, ja dzisiaj już po wizycie. Z owu 9+6, maluszek na 10+0/10+1 (3,22cm). Serduszko ok ♥️ Dzisiaj miałam badanie przez brzuch i wszystko pięknie było widać. Partner nagrał filmik, na którym maluch macha rączkami i nóżkami - coś pięknego 😭🥰

Z ciekawostek ważę 0,8kg więcej, ale byłam po śniadaniu i w ubraniu. Czasam mam wrażenie, że jem sporo więcej (przynajmniej zdrowo) i czuję się „większa”, ale widocznie nie jest tak źle. Chyba, że waga w gabinecie była zepsuta 😂 Zapytałam się gin o basen i powiedziała, że woli żebym na razie spacerowała, a basen mogę zacząć w 2 trymestrze.
Muszę dorobić badanie na cytomegalię, a tak to wszystko ok. Bałam się o glukozę, ale wyszła 81, więc spoko.

Mogłybyście zapytać, czy to wszystko dla mnie? Odpowiem…być może 😂😂 jeju, ale mnie wyjątkowo pognalo do cukierni 🙈🙈
Ojeeej, przede mną lepiej takich rzeczy nie kłaść teraz 🙈
ja właśnie za mało pije, zawsze za mało piłam . Teraz w ogóle mało. Nie wiem jak się zmusic do picia wody 😕
Ja kiedyś miałam to samo, woda przyprawiała mnie o odruch wymiotny. Najpierw zaczynalam od wody lekko gazowanej, później przeszlam
Na zwykła, ale w ilościach pomogła mi aplikacja i telefon mi non stop brzeczal zeby pic 😁 ale teraz w sumie pije tak koło 2l wiec tez przydałoby się więcej, liczę na arbuzy latem ze mi pomogą 😁

reklama
Do góry