reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

06.05.22
@Mamafasolki - wizyta
@Bibi80 - wizyta

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

09.05.22
@wiktoria708 - wizyta
@Magdalena_27 - wizyta
@Bobo93 - wizyta

10.05.23
@Agness29 - wizyta
@MoniaJ2424 - wizyta
@Kamilad - wizyta

11.05.23
@astorlee - wizyta
@Carolina123 - wizyta

12.05.22
@Justys28 - wizyta
@Edka88 - wizyta

@Karola z nadzieją - wizyta 13.05
@MissCe - prenatalne 15.05
@Evelina@ - wizyta 16.05
@PsychoPatka91 - wizyta 16.05
@marsi89 - wizyta 16.05
@stella33 - wizyta 18.05
@Carmen_87 - wizyta 18.05
@anulaa_89 - wizyta 18.05
@Nantes - wizyta 18.05
@7grudnia - wizyta 18.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Blondynka w sieci - wizyta 20.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Agnesco - prenatalne 23.05
@MartaMarkry - wizyta 23.05
@Aurora84 - wizyta 23.05
@Agnesco - wizyta 24.05
@Cleo92 - prenatalne 24.05
@MissCe - prenatalne 24.05
@Poplątana9 - prenatalne 24.05
@7grudnia - prenatalne 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05
@Blondynka w sieci - prenatalne 26.05
@ka.an92 - prenatalne 28.05
@Olka92 - prenatalne 30.05
@pannadarianna - wizyta 30.05

@ka.an92 - prenatalne 02.06
@MartaMarkry - prenatalne 07.06
@pannadarianna - prenatalne 13.06
Kciuki zaciśnięte, czekamy na piękne fasolki 🥰

Hej wszystkim z rana👋
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i serduszka✊❤️✊
Narzekałam na brak objawów to już nie narzekam bo wróciły. Najpierw w nocy obudził mnie ból piersi a raczej sutków i nie dawały spać, a teraz nad ranem mdłości i chęć wymiotów. Chciałam zjeść banana przed śniadaniem to ugryzłem raz i pizgłam go bo śmierdzi i smakuje jakby sfermentował🤢 Czuję że zaczyna się piękny czas🤔
A który masz teraz tydzień? Ja poki co nadal jestem bez objawow, nawet kłucia w tym tyg zniknęły 🤷‍♀️ wczoraj lekarz mnie pocieszał ze to nie ma znaczenia ale rozumie moje obawy 🤔 ja wczoraj podobnie się rozczarowałam nektarynka, z zewnątrz wyglądała ładnie a środku okazała sie jakas ciemna i tez musiałam wyrzucic 🙈

Witam 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

06.05.22
@Mamafasolki - wizyta
@Bibi80 - wizyta

09.05.22
@wiktoria708 - wizyta
@Magdalena_27 - wizyta
@Bobo93 - wizyta

10.05.23
@Agness29 - wizyta
@MoniaJ2424 - wizyta
@Kamilad - wizyta

11.05.23
@astorlee - wizyta
@Carolina123 - wizyta

12.05.22
@Justys28 - wizyta
@Edka88 - wizyta

@Evelina@ - wizyta 16.05
@marsi89 - wizyta 16.05
@stella33 - wizyta 18.05
@Nantes - wizyta 18.05
@7grudnia - wizyta 18.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Aurora84 - wizyta 23.05
@Agnesco - wizyta 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05

Powodzenia dziewczyny 🤞😍

Witam 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

06.05.22
@Mamafasolki - wizyta
@Bibi80 - wizyta

09.05.22
@wiktoria708 - wizyta
@Magdalena_27 - wizyta
@Bobo93 - wizyta

10.05.23
@Agness29 - wizyta
@MoniaJ2424 - wizyta
@Kamilad - wizyta

11.05.23
@astorlee - wizyta
@Carolina123 - wizyta

12.05.22
@Justys28 - wizyta
@Edka88 - wizyta

@Evelina@ - wizyta 16.05
@marsi89 - wizyta 16.05
@stella33 - wizyta 18.05
@Nantes - wizyta 18.05
@7grudnia - wizyta 18.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Aurora84 - wizyta 23.05
@Agnesco - wizyta 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05

Możesz mnie dopisać 16.05 wizyta :) Oby tym razem było wszystko dobrze

A który masz teraz tydzień? Ja poki co nadal jestem bez objawow, nawet kłucia w tym tyg zniknęły 🤷‍♀️ wczoraj lekarz mnie pocieszał ze to nie ma znaczenia ale rozumie moje obawy 🤔 ja wczoraj podobnie się rozczarowałam nektarynka, z zewnątrz wyglądała ładnie a środku okazała sie jakas ciemna i tez musiałam wyrzucic 🙈
Według ostatniego usg 6+2. Tydzień wcześniej bolały mnie piersi i miałam ogromny apetyt oraz czasem delikatnie zemdliło oraz pobolewania pachwin i kucie jakbym szpilką. W majówkę objawy odeszły i nie czułam nic, a w środę duży ból okresowy, pachwiny tak ciągły że na udach czułam i krzyż bardzo bolał. Złapałam za telefon i umówiłam się na czwartek bo obawiałam się najgorszego a tu niespodzianka bo wszystko jest ok i brak objawów nie ma znaczenia. A dziś od rana chodzę z gulą w gardle i czuję cały czas mdłości. Teraz postanowiłam nie panikować jak coś zaniknie bo to nie musi oznaczać nic złego i każda z nas może przechodzić na różne sposoby 😊

u mnie też zakrzepica od razu wychodzi . W poprzedniej ciąży lekarka (inna ) zlekceważyła moją prośbę o zastrzyki tylko dała acard i zrobił się zakrzep ale dziecko naszczescie żyje .
Co do siniaków czasem się robią a czasem wogole .
Wbijam się w brzuch w ta moją dolna fałdkę 🤣 ale ostatnio coś mnie bardziej boli ...chyba już mi skóra się naciąga czy coś nie wiem ... Później przejdę na wyższą partie brzucha a jak już będzie dzieciątko mnie mocno kopać to zostaje mi wbijanie się w udo 😖
no ja też jak będzie wyższa ciąża to przejdziemy na udo albo ramię ale ze względu że bałbym się że w dziecko wbije 😱 o kopniakach nie pomyślałam a to przecież też ciezko bedzie wbić 😃 Ja mam tak brzuch poorany operacjami tego wyrostka że blizna na bliźnie i boje się że tego miejsca braknie.
Moja córka też za wolno przybierała na wadze i podejrzewano hipotrofie, nie wiem czy to nie z powodu właśnie tego zakrzepu(wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam, ale przepływy były ok i lekarze to tak zostawili ) na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
A bolą Was trochę pachwiny? Mnie jakoś dziś zaczęły ciągnąć…taki tępy, dziwny ból.
tak mnie też czasem ciągną i aż na tyłek mi idzie i na nogi, jakby rwa kulszowa. Ale po odpoczynku mija.
Mnie od 2-3 dni bolą.. ciągną pachwiny i trochę kłuje tam na dole i już schiz 😅😅
o mnie też kłuje to tu to tam. Mam pełno blizn na brzuchu i te blizny zaczynają ciągnąć.
Hej wszystkim z rana👋
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i serduszka✊❤️✊
Narzekałam na brak objawów to już nie narzekam bo wróciły. Najpierw w nocy obudził mnie ból piersi a raczej sutków i nie dawały spać, a teraz nad ranem mdłości i chęć wymiotów. Chciałam zjeść banana przed śniadaniem to ugryzłem raz i pizgłam go bo śmierdzi i smakuje jakby sfermentował🤢 Czuję że zaczyna się piękny czas🤔
pocieszające jest to że raczej z końcem pierwszego trymestru znikają bezpowrotnie. Choć ze mną na oddziale była kiedyś dziewczyna co wymiotowała całą ciąże i musiała dostawać kroplówki bo praktycznie nic nie jadła. Ale to skrajne wyjątki.
Mi też się wydawało wczoraj że objawy zanikły a teraz mi tak niedobrze i w głowie się kręci i piersi bolą. Innych uspokajam że brak objawów i ich znikanie i pojawianie się nic nie znaczy a sama jestem mega tym zestresowana i zaraz mam czarne wizje. Może dlatego że bliźniaki zatrzymały się między 9 a 11 tyg. A mi 9 tydzień leci 🙄
Dziewczyny u mnie dzisiaj słabo . Prawie całą noc nie spałam. Katar i ból gardła mam nie do zniesienia. Umówiłam się do lekarza dopiero na 15:45. Myślicie, że infekcja dróg oddechowych może mieć wpływ na rozwój ciąży ?
leczona nie. Dobrze że się umowilas.

Według ostatniego usg 6+2. Tydzień wcześniej bolały mnie piersi i miałam ogromny apetyt oraz czasem delikatnie zemdliło oraz pobolewania pachwin i kucie jakbym szpilką. W majówkę objawy odeszły i nie czułam nic, a w środę duży ból okresowy, pachwiny tak ciągły że na udach czułam i krzyż bardzo bolał. Złapałam za telefon i umówiłam się na czwartek bo obawiałam się najgorszego a tu niespodzianka bo wszystko jest ok i brak objawów nie ma znaczenia. A dziś od rana chodzę z gulą w gardle i czuję cały czas mdłości. Teraz postanowiłam nie panikować jak coś zaniknie bo to nie musi oznaczać nic złego i każda z nas może przechodzić na różne sposoby 😊
No to ja miałam podobnie do 6tyg bolały mnie piersi i miałam apetyt i mdlosci, później zniknęły wiec tez byłam na wizycie w 7tyg okazało sie ze jest wszystko ok i w sumie do tej pory tak zostałam bez objawow tylko jakieś delikatne kłucia ale teraz i to nawet zniknęło, także tez staram sie już nie panikować ale czasem mnie tylko takie „czarne” dni nachodzą, ale ogólnie staram sie myśleć pozytywnie 🤗

no ja też jak będzie wyższa ciąża to przejdziemy na udo albo ramię ale ze względu że bałbym się że w dziecko wbije 😱 o kopniakach nie pomyślałam a to przecież też ciezko bedzie wbić 😃 Ja mam tak brzuch poorany operacjami tego wyrostka że blizna na bliźnie i boje się że tego miejsca braknie.
Moja córka też za wolno przybierała na wadze i podejrzewano hipotrofie, nie wiem czy to nie z powodu właśnie tego zakrzepu(wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam, ale przepływy były ok i lekarze to tak zostawili ) na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
tak mnie też czasem ciągną i aż na tyłek mi idzie i na nogi, jakby rwa kulszowa. Ale po odpoczynku mija.
o mnie też kłuje to tu to tam. Mam pełno blizn na brzuchu i te blizny zaczynają ciągnąć.
pocieszające jest to że raczej z końcem pierwszego trymestru znikają bezpowrotnie. Choć ze mną na oddziale była kiedyś dziewczyna co wymiotowała całą ciąże i musiała dostawać kroplówki bo praktycznie nic nie jadła. Ale to skrajne wyjątki.
Mi też się wydawało wczoraj że objawy zanikły a teraz mi tak niedobrze i w głowie się kręci i piersi bolą. Innych uspokajam że brak objawów i ich znikanie i pojawianie się nic nie znaczy a sama jestem mega tym zestresowana i zaraz mam czarne wizje. Może dlatego że bliźniaki zatrzymały się między 9 a 11 tyg. A mi 9 tydzień leci 🙄
leczona nie. Dobrze że się umowilas.
będzie dobrze , wiem że się stresujesz i to normalne po stracie 😞 ja w styczniu miałam stratę ale to był biochem 😞 teraz się tak bałam tej ciąży czy wszystko będzie dobrze że nawet lekarka (która jest mega panikara ) pocieszała że będzie wszystko dobrze , choć na początku tej ciąży przyznała mi że nie widziała tego że się utrzyma bo krwiak był tak wielki że był na około pęcherzyka i w środku 🥺
Co do siniaków to bardzo ci współczuję że masz blizny po operacjach ale wierzę że dasz radę z zastrzykami , chyba że prędzej przejdziesz na udo lub ramie . Powiedz mi jeszcze jak będziesz robić w ramie to ktoś ci będzie zastrzyk robił ? No bo tak myślę teraz że jest to niemożliwe robić samej 😅
U mnie na brzuchu pełno rozstępów i czasem wbije się w niego to lepiej igła wchodzi 😅😖

reklama
Do góry