reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, widziałam ze sporo nas ma prenatalne 24.05. Który to u Was będzie tydzień dzien ciąży? U mnie 11+6 i tak się zastanawiam czy jednak nie przesunąć tego badania o tydzień.
Ja się tym razem nie będę spieszyć. Poprzednio robiłam jakoś podobnie i potem powtarzałam, bo ginka jakoś mnie zaniepokoiła 🤷‍♀️

reklama
Hej Dziewczyny. Czy robiła któraś z Was badania mthfr? Bo dostałam wyniki i nie wiem czy są dobre czy źle?

będzie dobrze , wiem że się stresujesz i to normalne po stracie 😞 ja w styczniu miałam stratę ale to był biochem 😞 teraz się tak bałam tej ciąży czy wszystko będzie dobrze że nawet lekarka (która jest mega panikara ) pocieszała że będzie wszystko dobrze , choć na początku tej ciąży przyznała mi że nie widziała tego że się utrzyma bo krwiak był tak wielki że był na około pęcherzyka i w środku 🥺
Co do siniaków to bardzo ci współczuję że masz blizny po operacjach ale wierzę że dasz radę z zastrzykami , chyba że prędzej przejdziesz na udo lub ramie . Powiedz mi jeszcze jak będziesz robić w ramie to ktoś ci będzie zastrzyk robił ? No bo tak myślę teraz że jest to niemożliwe robić samej 😅
U mnie na brzuchu pełno rozstępów i czasem wbije się w niego to lepiej igła wchodzi 😅😖
też tak czuję że będzie teraz dobrze. Jak minie ten 11 tydzień to myślę że trochę się uspokoję. No są te ciążę po strach inne, takie niespokojne. A co teraz z tym krwiakiem ? Wchłonął się ? Ja też w drugiej ciąży miałam i wszystko skończyło się dobrze, tzn. sam się wchłonął.
Mi nawet w brzuch mąż robi bo ja nie dałabym rady więc w ramię tez będzie robił. Mojego męża ciotka jest emerytowana pielęgniarka i myślałam żeby ona mi w to ramię jak coś robiła ale wkurzyła mnie ostatnio bo ona nam każe wypuszczać powietrze ze strzykawki a jak jej powiedziałam że nie wypuszcza się bo traci się lek to nastraszyla mnie że może się zamartwica zrobić 🤦
Ale mój gin powiedział że większość jego pacjentek od początku robi w ramię i sobie chwalą.
To może dobrze że mamy takie pokiereszowane te brzuchy bo lepiej nam wchodzi 🤣🤣🤣
Hej Dziewczyny. Czy robiła któraś z Was badania mthfr? Bo dostałam wyniki i nie wiem czy są dobre czy źle?
ja robiłam. Pokaż wynik. Albo napisz może pomogę

też tak czuję że będzie teraz dobrze. Jak minie ten 11 tydzień to myślę że trochę się uspokoję. No są te ciążę po strach inne, takie niespokojne. A co teraz z tym krwiakiem ? Wchłonął się ? Ja też w drugiej ciąży miałam i wszystko skończyło się dobrze, tzn. sam się wchłonął.
Mi nawet w brzuch mąż robi bo ja nie dałabym rady więc w ramię tez będzie robił. Mojego męża ciotka jest emerytowana pielęgniarka i myślałam żeby ona mi w to ramię jak coś robiła ale wkurzyła mnie ostatnio bo ona nam każe wypuszczać powietrze ze strzykawki a jak jej powiedziałam że nie wypuszcza się bo traci się lek to nastraszyla mnie że może się zamartwica zrobić 🤦
Ale mój gin powiedział że większość jego pacjentek od początku robi w ramię i sobie chwalą.
To może dobrze że mamy takie pokiereszowane te brzuchy bo lepiej nam wchodzi 🤣🤣🤣
Dziekuje 😍

Załączniki

• Screenshot_20220506-104244_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20220506-104244_Samsung Notes.jpg
    227,4 KB · Wyświetleń: 68
krwiak jest nadal ale już dalej od pęcherza i się tak jakby kurczy . 26 kwietnia był 2cm na 0,4mm więc jest już o wiele mniejszy niż był no ale jest jeszcze .
Mi w poprzedniej ciąży zrobił mąż w ramie i to był pierwszy i ostatni raz jak mi robił 😅 on mi wpuszczał lek bardzo szybko a ja już na podłodze się tarzalam z bólu także u mnie odpada ramię i mój mąż 😅
Co do powietrza w zastrzyku to sama się dziwiłam że jest te powietrze i po co one jest , ale czytałam ulotkę a tam pisze że roztwór jest gotowy do użycia razem z tym powietrzem 🤷 raz nie wpuściłam powietrza i wyciągnęłam prędzej to jeszcze leku było także ten....a ja już panikara że może mi się ten skrzep zrobić więc cała dawkę sobie daje a już mam 0,6 i ta igła grubsza jest i tego leku więcej 😖

reklama
Uffff... bo wizytę mam dopiero w czwartek ale miałam dac znac lekarzowi jak wyniki wyjdą złe a nie znam się na tym zupełnie. Dziekuje 🥰🥰🥰
Wiesz co, nie wiem jak z tym MTHFR, bo mój wynik wyglądał zupełnie inaczej. Nie chce wprowadzić Cię w błąd. Może ktoś inny sie wypowie :( ja miałam taki wynik i od razu było napisane, ze coś jest nieprawidłowe

Załączniki

• 6F5BD374-0601-45B1-9DDB-CF16E9863A7C.jpeg
    6F5BD374-0601-45B1-9DDB-CF16E9863A7C.jpeg
    262,8 KB · Wyświetleń: 57
Do góry