reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

06.05.22
@Mamafasolki - wizyta
@Bibi80 - wizyta

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

09.05.22
@wiktoria708 - wizyta
@Magdalena_27 - wizyta
@Bobo93 - wizyta

10.05.23
@Agness29 - wizyta
@MoniaJ2424 - wizyta
@Kamilad - wizyta

11.05.23
@astorlee - wizyta
@Carolina123 - wizyta

12.05.22
@Justys28 - wizyta
@Edka88 - wizyta

@Karola z nadzieją - wizyta 13.05
@MissCe - prenatalne 15.05
@Evelina@ - wizyta 16.05
@PsychoPatka91 - wizyta 16.05
@marsi89 - wizyta 16.05
@stella33 - wizyta 18.05
@Carmen_87 - wizyta 18.05
@anulaa_89 - wizyta 18.05
@Nantes - wizyta 18.05
@7grudnia - wizyta 18.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Blondynka w sieci - wizyta 20.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Agnesco - prenatalne 23.05
@MartaMarkry - wizyta 23.05
@Aurora84 - wizyta 23.05
@Agnesco - wizyta 24.05
@Cleo92 - prenatalne 24.05
@MissCe - prenatalne 24.05
@Poplątana9 - prenatalne 24.05
@7grudnia - prenatalne 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05
@Blondynka w sieci - prenatalne 26.05
@ka.an92 - prenatalne 28.05
@Olka92 - prenatalne 30.05
@pannadarianna - wizyta 30.05

@ka.an92 - prenatalne 02.06
@MartaMarkry - prenatalne 07.06
@pannadarianna - prenatalne 13.06
Kciuki zaciśnięte, czekamy na piękne fasolki 🥰

Hej wszystkim z rana👋
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i serduszka✊❤️✊
Narzekałam na brak objawów to już nie narzekam bo wróciły. Najpierw w nocy obudził mnie ból piersi a raczej sutków i nie dawały spać, a teraz nad ranem mdłości i chęć wymiotów. Chciałam zjeść banana przed śniadaniem to ugryzłem raz i pizgłam go bo śmierdzi i smakuje jakby sfermentował🤢 Czuję że zaczyna się piękny czas🤔
A który masz teraz tydzień? Ja poki co nadal jestem bez objawow, nawet kłucia w tym tyg zniknęły 🤷‍♀️ wczoraj lekarz mnie pocieszał ze to nie ma znaczenia ale rozumie moje obawy 🤔 ja wczoraj podobnie się rozczarowałam nektarynka, z zewnątrz wyglądała ładnie a środku okazała sie jakas ciemna i tez musiałam wyrzucic 🙈

Witam 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

06.05.22
@Mamafasolki - wizyta
@Bibi80 - wizyta

09.05.22
@wiktoria708 - wizyta
@Magdalena_27 - wizyta
@Bobo93 - wizyta

10.05.23
@Agness29 - wizyta
@MoniaJ2424 - wizyta
@Kamilad - wizyta

11.05.23
@astorlee - wizyta
@Carolina123 - wizyta

12.05.22
@Justys28 - wizyta
@Edka88 - wizyta

@Evelina@ - wizyta 16.05
@marsi89 - wizyta 16.05
@stella33 - wizyta 18.05
@Nantes - wizyta 18.05
@7grudnia - wizyta 18.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Aurora84 - wizyta 23.05
@Agnesco - wizyta 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05

Powodzenia dziewczyny 🤞😍

Witam 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

06.05.22
@Mamafasolki - wizyta
@Bibi80 - wizyta

09.05.22
@wiktoria708 - wizyta
@Magdalena_27 - wizyta
@Bobo93 - wizyta

10.05.23
@Agness29 - wizyta
@MoniaJ2424 - wizyta
@Kamilad - wizyta

11.05.23
@astorlee - wizyta
@Carolina123 - wizyta

12.05.22
@Justys28 - wizyta
@Edka88 - wizyta

@Evelina@ - wizyta 16.05
@marsi89 - wizyta 16.05
@stella33 - wizyta 18.05
@Nantes - wizyta 18.05
@7grudnia - wizyta 18.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Aurora84 - wizyta 23.05
@Agnesco - wizyta 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05

Możesz mnie dopisać 16.05 wizyta :) Oby tym razem było wszystko dobrze

A który masz teraz tydzień? Ja poki co nadal jestem bez objawow, nawet kłucia w tym tyg zniknęły 🤷‍♀️ wczoraj lekarz mnie pocieszał ze to nie ma znaczenia ale rozumie moje obawy 🤔 ja wczoraj podobnie się rozczarowałam nektarynka, z zewnątrz wyglądała ładnie a środku okazała sie jakas ciemna i tez musiałam wyrzucic 🙈
Według ostatniego usg 6+2. Tydzień wcześniej bolały mnie piersi i miałam ogromny apetyt oraz czasem delikatnie zemdliło oraz pobolewania pachwin i kucie jakbym szpilką. W majówkę objawy odeszły i nie czułam nic, a w środę duży ból okresowy, pachwiny tak ciągły że na udach czułam i krzyż bardzo bolał. Złapałam za telefon i umówiłam się na czwartek bo obawiałam się najgorszego a tu niespodzianka bo wszystko jest ok i brak objawów nie ma znaczenia. A dziś od rana chodzę z gulą w gardle i czuję cały czas mdłości. Teraz postanowiłam nie panikować jak coś zaniknie bo to nie musi oznaczać nic złego i każda z nas może przechodzić na różne sposoby 😊

u mnie też zakrzepica od razu wychodzi . W poprzedniej ciąży lekarka (inna ) zlekceważyła moją prośbę o zastrzyki tylko dała acard i zrobił się zakrzep ale dziecko naszczescie żyje .
Co do siniaków czasem się robią a czasem wogole .
Wbijam się w brzuch w ta moją dolna fałdkę 🤣 ale ostatnio coś mnie bardziej boli ...chyba już mi skóra się naciąga czy coś nie wiem ... Później przejdę na wyższą partie brzucha a jak już będzie dzieciątko mnie mocno kopać to zostaje mi wbijanie się w udo 😖
no ja też jak będzie wyższa ciąża to przejdziemy na udo albo ramię ale ze względu że bałbym się że w dziecko wbije 😱 o kopniakach nie pomyślałam a to przecież też ciezko bedzie wbić 😃 Ja mam tak brzuch poorany operacjami tego wyrostka że blizna na bliźnie i boje się że tego miejsca braknie.
Moja córka też za wolno przybierała na wadze i podejrzewano hipotrofie, nie wiem czy to nie z powodu właśnie tego zakrzepu(wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam, ale przepływy były ok i lekarze to tak zostawili ) na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
A bolą Was trochę pachwiny? Mnie jakoś dziś zaczęły ciągnąć…taki tępy, dziwny ból.
tak mnie też czasem ciągną i aż na tyłek mi idzie i na nogi, jakby rwa kulszowa. Ale po odpoczynku mija.
Mnie od 2-3 dni bolą.. ciągną pachwiny i trochę kłuje tam na dole i już schiz 😅😅
o mnie też kłuje to tu to tam. Mam pełno blizn na brzuchu i te blizny zaczynają ciągnąć.
Hej wszystkim z rana👋
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i serduszka✊❤️✊
Narzekałam na brak objawów to już nie narzekam bo wróciły. Najpierw w nocy obudził mnie ból piersi a raczej sutków i nie dawały spać, a teraz nad ranem mdłości i chęć wymiotów. Chciałam zjeść banana przed śniadaniem to ugryzłem raz i pizgłam go bo śmierdzi i smakuje jakby sfermentował🤢 Czuję że zaczyna się piękny czas🤔
pocieszające jest to że raczej z końcem pierwszego trymestru znikają bezpowrotnie. Choć ze mną na oddziale była kiedyś dziewczyna co wymiotowała całą ciąże i musiała dostawać kroplówki bo praktycznie nic nie jadła. Ale to skrajne wyjątki.
Mi też się wydawało wczoraj że objawy zanikły a teraz mi tak niedobrze i w głowie się kręci i piersi bolą. Innych uspokajam że brak objawów i ich znikanie i pojawianie się nic nie znaczy a sama jestem mega tym zestresowana i zaraz mam czarne wizje. Może dlatego że bliźniaki zatrzymały się między 9 a 11 tyg. A mi 9 tydzień leci 🙄
Dziewczyny u mnie dzisiaj słabo . Prawie całą noc nie spałam. Katar i ból gardła mam nie do zniesienia. Umówiłam się do lekarza dopiero na 15:45. Myślicie, że infekcja dróg oddechowych może mieć wpływ na rozwój ciąży ?
leczona nie. Dobrze że się umowilas.

Według ostatniego usg 6+2. Tydzień wcześniej bolały mnie piersi i miałam ogromny apetyt oraz czasem delikatnie zemdliło oraz pobolewania pachwin i kucie jakbym szpilką. W majówkę objawy odeszły i nie czułam nic, a w środę duży ból okresowy, pachwiny tak ciągły że na udach czułam i krzyż bardzo bolał. Złapałam za telefon i umówiłam się na czwartek bo obawiałam się najgorszego a tu niespodzianka bo wszystko jest ok i brak objawów nie ma znaczenia. A dziś od rana chodzę z gulą w gardle i czuję cały czas mdłości. Teraz postanowiłam nie panikować jak coś zaniknie bo to nie musi oznaczać nic złego i każda z nas może przechodzić na różne sposoby 😊
No to ja miałam podobnie do 6tyg bolały mnie piersi i miałam apetyt i mdlosci, później zniknęły wiec tez byłam na wizycie w 7tyg okazało sie ze jest wszystko ok i w sumie do tej pory tak zostałam bez objawow tylko jakieś delikatne kłucia ale teraz i to nawet zniknęło, także tez staram sie już nie panikować ale czasem mnie tylko takie „czarne” dni nachodzą, ale ogólnie staram sie myśleć pozytywnie 🤗

no ja też jak będzie wyższa ciąża to przejdziemy na udo albo ramię ale ze względu że bałbym się że w dziecko wbije 😱 o kopniakach nie pomyślałam a to przecież też ciezko bedzie wbić 😃 Ja mam tak brzuch poorany operacjami tego wyrostka że blizna na bliźnie i boje się że tego miejsca braknie.
Moja córka też za wolno przybierała na wadze i podejrzewano hipotrofie, nie wiem czy to nie z powodu właśnie tego zakrzepu(wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam, ale przepływy były ok i lekarze to tak zostawili ) na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
tak mnie też czasem ciągną i aż na tyłek mi idzie i na nogi, jakby rwa kulszowa. Ale po odpoczynku mija.
o mnie też kłuje to tu to tam. Mam pełno blizn na brzuchu i te blizny zaczynają ciągnąć.
pocieszające jest to że raczej z końcem pierwszego trymestru znikają bezpowrotnie. Choć ze mną na oddziale była kiedyś dziewczyna co wymiotowała całą ciąże i musiała dostawać kroplówki bo praktycznie nic nie jadła. Ale to skrajne wyjątki.
Mi też się wydawało wczoraj że objawy zanikły a teraz mi tak niedobrze i w głowie się kręci i piersi bolą. Innych uspokajam że brak objawów i ich znikanie i pojawianie się nic nie znaczy a sama jestem mega tym zestresowana i zaraz mam czarne wizje. Może dlatego że bliźniaki zatrzymały się między 9 a 11 tyg. A mi 9 tydzień leci 🙄
leczona nie. Dobrze że się umowilas.
będzie dobrze , wiem że się stresujesz i to normalne po stracie 😞 ja w styczniu miałam stratę ale to był biochem 😞 teraz się tak bałam tej ciąży czy wszystko będzie dobrze że nawet lekarka (która jest mega panikara ) pocieszała że będzie wszystko dobrze , choć na początku tej ciąży przyznała mi że nie widziała tego że się utrzyma bo krwiak był tak wielki że był na około pęcherzyka i w środku 🥺
Co do siniaków to bardzo ci współczuję że masz blizny po operacjach ale wierzę że dasz radę z zastrzykami , chyba że prędzej przejdziesz na udo lub ramie . Powiedz mi jeszcze jak będziesz robić w ramie to ktoś ci będzie zastrzyk robił ? No bo tak myślę teraz że jest to niemożliwe robić samej 😅
U mnie na brzuchu pełno rozstępów i czasem wbije się w niego to lepiej igła wchodzi 😅😖

reklama
Do góry