reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Kurcze dziewczyny tak się zastanawiam czy dzwonić do ginekologa czy nie. Od rana tak dosc pobolewa mnie brzuch, plamień nie mam, ale leze i nie przechodzi..
na prawo bolec. Mnie ostatnio wogole nie bolał, a wczoraj i dziś pobolewa. Macica się rozciąga. Dopóki nie ma plamien to nie martw się. Jeżeli masz kontakt z ginekologiem to możesz zadzwonić, ale myśle ze powie Ci to samo co my. Nospa i nie martwić się :)

reklama
Jestem po 😍😍😍😍
Wszystko ksiazkowo, mamy serduszko, popłakałam się 🥹🥹🥹🥹
Następna wizyta 30.05, prenatalne 13.06 🥹🥹🥹
Super wiadomość❤️❤️❤️

Dziewczyny jak u Was z robieniem obiadów ?
Mięso bym jadła kilogramami przegryzając czekolada ale mniejsza , najgorsze smażenie albo gotowanie tego 🤢 no tak mi źle od paru dni 🤢

Nie gotuję wcale ostatnio nie jestem w stanie. Jedynie kanapki robię jakoś ale zapachy z lodówki to horror...

Kobietki wpadła drzemka i miałam pierwszy sen "z dzieckiem". I to była dziewczynka! :D Taka na oko 3 letnia, bawiłyśmy się razem. Ale coś podejrzanie podobna do córeczki znajomych, których zdjęcia niedawno przeglądałam na fb 🙃 A jak u Was, macie już jakieś "prorocze" sny?

Również choruje na toczeń. Jesteśmy w trakcie starań o dziecko. Jak wygląda to u Ciebie ? Ginekolog powiedział, że jak tylko zajdę w ciąże to od razu zastrzyki neoparin i acard.
Tak dokładnie. Ja biorę od starań Acard, a od pozytywnego testu Clexane. No i stała opieka reumatologiczna bo niestety ciąża może zaostrzyć objawy. Najlepiej zajść w remisji, u mnie prawie się udało oprócz zaostrzeń skórnych.

Tak dokładnie. Ja biorę od starań Acard, a od pozytywnego testu Clexane. No i stała opieka reumatologiczna bo niestety ciąża może zaostrzyć objawy. Najlepiej zajść w remisji, u mnie prawie się udało oprócz zaostrzeń skórnych.
W remisji jestem już parę lat. Ale fajnie, że mi potwierdziłas w sprawie tych zastrzyków, bo jedna lekarka kazała dzwonić jak test wyjdzie a druga normalnie się umówić na wizytę i czekać

reklama
a co znaczy tam na twoim usg 6+3? To ze według miesiączki ? Zaczęłam się zastanawiać 😅. Bo niżej już 7+5. :D
pytałam lekarza i powiedział ze to jest dla niego do porównania wielkość zarodka jaka powinna być w danym okresie czy coś takiego 😄 wg miesiączki termin miałam na 20.12 a zmienił na 17.12 😄 ja go słuchałam patrząc na fotkę wiec ze łzami w oczach mówiłam „aha aha” 😂

Do góry