reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

powiedziała, że ciąża może być młodsza. Że generalnie w 6+0 jeżeli nie byłaby młodsza to powinno być coś widać. Ale podkreśla, że ciąża może być młodsza i żeby się na tym etapie nie przejmować bo zarodek może być za mały do uwidocznienia. Generalnie GS 13mm, YS 3mm. Ja nie potrafię się nie przejmować ...
ja nie używam daty OM, bo owulacje mam w różnych dniach cyklu. Teraz miałam monitoring, więc wiem, że owu była w 18dc. Jakbym nie znała daty, to oczywiście tak samo jak Ty byłabym w stresie. Odczekaj tydzień i pójdź ponownie na wizytę. Ani GS ani YS nie wskazuje na razie na nic złego. Będzie dobrze ♥️

reklama
Cześć dziewczyny. Długo zwlekałam z dołączeniem bo się bałam że stanie się coś złego, dalej się boje ale przeczytałam kilka stron i widzę że też jesteście po przejściach.
To moja 4 ciąża. Z pierwszej bezproblemowej mam 6 letnią córkę. Druga córke poroniłam w tamtym roku w 5 miesiącu ciąży przez komplikacje spowodowane wyrostkiem robaczkowym. Trzecia ciążę blizniacza poronilam również w tamtym roku w 9 tyg.
Obecnie jestem w 9+3tyg. I liczę że wszystko dobrze się skończy. Biorę zmetylowane witaminy i neoparin (bo wyszły mi mutacje hetero).
Lekarz jeszcze nie wyznaczył mi daty porodu bo stwierdził że najdokładniej to Robić po 11 tyg. Ale apka pokazuje termin na 6 grudnia. Choć pewnie będę mieć cesarkę więc szybciej to będzie.
Czy mogę dołączyć ?
Cześć! :) kojarzymy się z innego wątku! Trzymam kciuki! 😀

Tak czytam Wasze wiadomości o teście PAPPA i sama zaczęłam mieć w ogóle wątpliwości co do robienia tego... Ja będę panikować i stresować się na bank. A jak to statystyki to po co to w ogóle robić?
Dla mnie to po prostu badanie przesiewowe, ktore bedzie ew. wskazaniem do dalszej diagnostyki. “Zly” wynik Pappa to zaden wyrok. Ale nie wiem, co bym zrobila na Twoim miejscu, jesli masz sie tym stresowac… Ja wiem, ze nie bede az tak panikowac, a ze mam za darmo, to zrobie:) Gdybym miala placic, to pewnie dolozylabym do Nifty.

Objawy prawie całkiem ustały, tylko czasem pojawiają się na chwile, a dziś pojawił się ból jak na okres. Znam ten schemat i domyślam co jutro usłyszę na wizycie.
ale ja też miewam czasem bóle jak na okres. Od początku tak mam a z dzieckiem wszystko ok. Objawy też raz mam słabsze a raz mocniejsze

[
kiedy robisz? :) ja się umówiłam na 7, mam nadzieje Ze zmieszcze się w widełkach po dzisiejszym usg. Ja tam do dr Brzoski żeby się dostać to musiałam sYbciej już się umówić 😒
Hmm, wypada mi podobnie, ale bałam się jeszcze zapisywać 😱🙈 13.05.ide tam na USG „zwykle” i chciałam się wtedy umówić na prenatalne. Mowisz ze taka kolejka 😱😱

Dla mnie to po prostu badanie przesiewowe, ktore bedzie ew. wskazaniem do dalszej diagnostyki. “Zly” wynik Pappa to zaden wyrok. Ale nie wiem, co bym zrobila na Twoim miejscu, jesli masz sie tym stresowac… Ja wiem, ze nie bede az tak panikowac, a ze mam za darmo, to zrobie:) Gdybym miala placic, to pewnie dolozylabym do Nifty.
No gdyby nie było takie różnicy w cenie to bym dopłacila, ale z tego co sprawdzałam pappa 125 zł, a nifty 2500 zł 😁 a ja jestem panikara z kim nie rozmawiałam to dla każdego te testy były najbardziej stresujące.. Mam jeszcze nie całe 2 tygodnie, żeby się zastanowić nad tym 🤔

reklama
Do góry