reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

bardzo bym chciała żeby to było to. Długo wyczekujemy z mężem tego naszego pierwszego maleństwa. Wróciliśmy z UK do Polski, oboje pracujemy, kupiliśmy mieszkanie i jeden pokoj stał pusty, bo myśleliśmy ze po ślubie szybciej nam się uda… mieszkanie na parterze żeby było łatwiej z wózkiem i wgl. Wszystko pod maleństwo i dla maleństwa. Nie wiem, czy jest tam serduszko, czy wszystko się rozwinęło jak trzeba ale liczę ze tak i zrobimy wszystko żeby było najbardziej kochane na świecie. A jak urośnie to mu/jej opowiem ile się mama naplakala i co przeszliśmy, żeby je mieć 🥹♥️
W sumie czuje się jakbyś mówiła o nas, tez wrocilismy z Anglii, praca, kupno mieszkania i tez parter i tez ten jeden pokój cały czas jest pusty 🥺 ale trzymam kciuki zeby to było to i u was i u nas i u każdej z nas tutaj ❤️

reklama
Pytam bo mąż ostatnio rozmawiał ze znajomą na temat mdlosci w ciąży po pregnie plus i pregnie dha. Ja aktualnie właśnie stosuje te witaminy i ledwo funkcjonuje i zastanawiam się czy to faktycznie wina witamin i na co je zmienić
nie mam żadnych mdłości (jestem 4+5) a witaminy biorę od 2 tygodni, wcześniej brałam Femibion ale wyczytałam ze słaby. Jedyne co wg Pana Tabletki nie jest tam fajne to tlenek magnezu - polecany przy zaparciach i faktycznie mam wrażenie ze chodzę regularniej do toalety ale odbieram jako pozytyw 😄 do tych witamin dołączam jeszcze magnez + B6 i od czasu do czasu wit C z cynkiem. A myślisz ze to faktycznie po witaminach?

Pytam bo mąż ostatnio rozmawiał ze znajomą na temat mdlosci w ciąży po pregnie plus i pregnie dha. Ja aktualnie właśnie stosuje te witaminy i ledwo funkcjonuje i zastanawiam się czy to faktycznie wina witamin i na co je zmienić
ja biorę pregna plus i mam mdłości tylko rano zanim zjem coś. Nie wiem czy to przez to, może po prostu mocniejsze masz objawy :)

Ja mam urodziny 23.12.i bardzo sobie chwale :D z rodzina zawsze urodziny wyprawiamy w 1 lub 2 dzień swiat, a znajomi przychodzą tydzień przed świetami. Bardzo się cieszę ze jestem z grudnia, bo np. teraz wszyscy już maja 30 lat a ja wciąż 29 😎😎
Ja tez jestem grudniowe dziecko i tez nigdy nie sprawiało mi to problemu 😁 w sumie urodzilam się w imieniny taty i termin porodu wypada na dzień moich urodzin wiec myśle ze to nie moze być przypadek 😍
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wam dalej jest zimno ? Czy już u Was mija ?
Mi wcześniej nie było aż tak zimno, ale teraz tez mi zaczęło być, masakra 🙈
ja tez biorę mame dha plus i nie mam np w ogóle mdlosci także chyba one na to nie wpływają 🤷‍♀️ ale lekarz coś mówił ze po pierwszym trymestrze chce mi zmienić, zobaczymy co zaproponuje 🤔

Niektore witaminy mogą powodować mdlosci. Ja myslalam, ze mam mdlosci takie silne, ale jak odstawiłam witaminy to za jakiś czas poczułam się lepiej. Odstaw na 2-3 dni i zobaczysz jak sie poczujesz. Ja pozniej zaczelam brac inne, ale po jakimś czasie znowu mialam mdlosci i z lekarzem odstawiłam teraz na koniec, bo ja jestem taka ze reaguje zle na jakiekolwiek leki.

Dziewczyny czy któraś z Was bierze może mama dha?

Ja przymierzam się do zakupu witamin na tą chwilę kwas foliowy i witamina D
A Wy dziewczyny co przyjmujecie?
Moja gin powiedziała że oprócz kwasu foliowego nie ma potrzeby na razie niczego przyjmować. Ale nie była bym sobą i mimo to biorę D3 bo już wcześniej brałam oraz dodałam magnez z b6 bo od początku ciąży miałam skurcze i drżenie rąk.

nie mam żadnych mdłości (jestem 4+5) a witaminy biorę od 2 tygodni, wcześniej brałam Femibion ale wyczytałam ze słaby. Jedyne co wg Pana Tabletki nie jest tam fajne to tlenek magnezu - polecany przy zaparciach i faktycznie mam wrażenie ze chodzę regularniej do toalety ale odbieram jako pozytyw 😄 do tych witamin dołączam jeszcze magnez + B6 i od czasu do czasu wit C z cynkiem. A myślisz ze to faktycznie po witaminach?
Nie mam zielonego pojęcia czy po tym czy nie po tym. Spróbuje zmienić i zobacze :)

Niektore witaminy mogą powodować mdlosci. Ja myslalam, ze mam mdlosci takie silne, ale jak odstawiłam witaminy to za jakiś czas poczułam się lepiej. Odstaw na 2-3 dni i zobaczysz jak sie poczujesz. Ja pozniej zaczelam brac inne, ale po jakimś czasie znowu mialam mdlosci i z lekarzem odstawiłam teraz na koniec, bo ja jestem taka ze reaguje zle na jakiekolwiek leki.
No ja tez średnio reaguje na leki, żołądek i tak zawsze miałam delikatny 🙈

reklama
Do góry