reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

to zapytaj gina przy następnej wizycie czemu nie wystawia Ci bezpłatnych. Jeżeli jest taka sytuacja że nie ma umowy z NFZ i nie może, niech Co da zaświadczenie, że potrzebujesz tych leków i do lekarza POZ po receptę pójdź. To jednak sporo kasy po co masz płacić jak jest za darmo 😉
No dokładnie, a ja jestem niezorientowana i wydaję ciągle tu tysiąc złotych, tam tysiąc złotych....

reklama
Mialam CC super wspominam , nie chcę porodu naturalne

Kilka dni? Wstać i chodzić można już kilka godzin po. 2-3 dni po to ja się musiałam skupiać by pamiętać że miałam operacje i że pewnych rzeczy robić mi nie wolno :)
To brzmi nawet lepiej :) ale ktoś tu pisał o dochodzeniu do siebie dwa tygodnie, to naprawdę już rzadkość uważam

Super, gratki :) rośnijcie duże, okrąglutkie :)
A który to tydzień?
Lekarz mówi, że 8+0, chociaż mi apka liczyła 8+1 😀 Tak teraz patrzę na widełki i nie do końca mi się to zgadza, bo w opisie USG mam "CRL 9mm", a to chyba trochę za mało jak na 8 tydzień... Kurczę, ten mój lekarz jest fajny, miły, ale dla laika jak ja trochę niezbyt dokładny. Dla świętego spokoju zapisze się chyba na prywatne USG.

To brzmi nawet lepiej :) ale ktoś tu pisał o dochodzeniu do siebie dwa tygodnie, to naprawdę już rzadkość uważam
Po trzech dobach wyszłam ze szpitala. W szpitalu robiłam wszystko przy dziecku. Kurcze o tak długim chodzeniu do siebie nie słyszałam jeszcze.. ja powiem tak że do tygodnia czułam dyskomfort bo są szwy założone ( miałam nierozpuszczalne ) ale już spacerowałam z wózkiem w 5 dobie dziecka itd. Nie mam żadnej traumy związanej z CC , wręcz mówiłam niedługo po porodzie że chce mała różnice wieku między dziećmi itd. Przez pandemię , depresję itd przełożyliśmy wszystko w czasie. Jednak no nie biorę pod uwagę innego porodu

Wtrącę się, moja przyjaciółka cc dobrze wspomina. Ona juz tego samego dnia wszystko robila i po 3 dniach wyszla i nadal wszystko robila. Fakt, że nie mogla dźwigać rzeczy bo to normalne po cc. Jeśli ktoś po cc od razu robi ciężkie rzeczy, które lepiej odłożyć na pozniej czy sie przemecza to wiadomo ze dochodzenie do siebie dłuższe. Dlatego np. przez 2 tygodnie na spokojnie ze wszystkim. Tak samo jest z porodem sn tyle ze przy cc jest ta blizna o którą warto dbać już od początku.

Lekarz mówi, że 8+0, chociaż mi apka liczyła 8+1 😀 Tak teraz patrzę na widełki i nie do końca mi się to zgadza, bo w opisie USG mam "CRL 9mm", a to chyba trochę za mało jak na 8 tydzień... Kurczę, ten mój lekarz jest fajny, miły, ale dla laika jak ja trochę niezbyt dokładny. Dla świętego spokoju zapisze się chyba na prywatne USG.
A apka uwzględnia owulacje??
Mi z 6+6 po uwzględnieniu owu wyszło 6+2 i nagle wymiar się zgadzał :)

Dziewczyny ja dzisiaj muszę iść do szwagra na urodziny i nie wiem jak mam przetrwać ten wieczór. Niestety cały czas cierpię na mdłości i wymiotowanie. Już nie mówiąc o mówieni, że nie będę piła i paliła. Nie mam ochoty nic im mówić o mojej ciąży wiedząc, że jestem dopiero w 8 tygodniu. Jakieś porady co do usprawiedliwienie?

reklama
Dziewczyny ja dzisiaj muszę iść do szwagra na urodziny i nie wiem jak mam przetrwać ten wieczór. Niestety cały czas cierpię na mdłości i wymiotowanie. Już nie mówiąc o mówieni, że nie będę piła i paliła. Nie mam ochoty nic im mówić o mojej ciąży wiedząc, że jestem dopiero w 8 tygodniu. Jakieś porady co do usprawiedliwienie?
Że się źle czujesz i ze pojechałaś zrobic test i wolisz nie ryzykować jesli jestes pozytywna. Fakt ze sa obostrzenia zmniejszone, ale chyba w przypadku pozytywnego tez trzeba pozostać w domu.
A jak idziesz do nich i nie bedziesz piła czy coś to ze jestes na antybiotyku bo ząb Cię boli i przez ten antybiotyk masz miłości..

Do góry