reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

jak dzisiaj zobaczył, że myję podłogę w łazience i akurat kucałam, to prawie mi awanturę zrobił, że mam odpoczywać, a nie pracować w takiej pozycji 😂 niestety mieszkanie samo nie nie posprząta, a ten do sprzątania się nie garnie 🙄
Hahaha 😂 jakbym o swoim chlopie czytała 🙈😅 ten sam typ...mam odpoczywać, nic nie robić a sam za nic się nie weźmie 😂

reklama
Macie Dziewczyny już jakieś zachcianki? Bo ja dzisiaj przechodzę samą siebie.. najpierw jadłam frytki, później 3 kawałki pizzy.. teraz mam ochotę na lody.. Wiem, że nie powinnam się objadać takimi rzeczami, ale to tak za mną chodzi, że w dzień jak się zdrzemnęłam to śniło mi się jak jem chipsy 😂 na owoce niestety ochoty brak 😒

Macie Dziewczyny już jakieś zachcianki? Bo ja dzisiaj przechodzę samą siebie.. najpierw jadłam frytki, później 3 kawałki pizzy.. teraz mam ochotę na lody.. Wiem, że nie powinnam się objadać takimi rzeczami, ale to tak za mną chodzi, że w dzień jak się zdrzemnęłam to śniło mi się jak jem chipsy 😂 na owoce niestety ochoty brak 😒
Ja miałam tylko na chipsy Twistosy bo sobie o nich przypomniałam, ale to pewnie dlatego ze lubię słone przekąski, ale ze względu na aparat orto. od jakiegoś czasu w ogóle nie jem chipsów, a one są takie fajne miękkie jak prażynki. ❤️ Zjadłam wczoraj w ramach obiadu paczkę i później miałam taki ciężki żołądek, że więcej nie ulegnę pokusie. A tak to normalnie jem, o ile jedzenie w większości posiłków kanapek można nazwać normalnym. Nudzi mnie zwykłe jedzenie i w sumie na nic nie mam ochoty.

tak! w piątek wieczorem jechaliśmy specjalnie do teściów, bo zachciało mi się placków ziemniaczanych, a teściowa zgodziła się je dla mnie zrobić 😂

A ja siedzę i sie stresuje…. Okazało sie, ze moja siostrzenica ma ospę, a dwa dni temu była u nas na jakieś 3 godziny…. Synka nie zdążyłam jeszcze zaszczepić, bo ciagle chorował :( ja przechorowałam w dzieciństwie, ale bardzo sie boję ze złapię półpaśca albo nawet ospę drugi raz, bo ponoc i to sie zdarza…. Jeju a tak chciałam żeby ta ciąża była bez zmartwień :(((((

Kurczę, serio? Po 3 latach i myślisz ze Ci nie przedłużą? Mega słabe. Ja rozumiem, że ja np pracuje 2 miesiąc dopiero i nie jestem jakimś super wartościowym pracownikiem, ale po 3 latach to już mnóstwo czasu i doświadczenia.
Taka polityka firmy 😢 Będę rozmawiać z przełożoną, ale obserwując jak kończyły moje koleżanki w podobnej sytuacji wiele niestety nie zdziałam 😢

A jak to jest z tym zasiłkiem macierzyńskim, trzeba do ZUS jechać i składać wniosek czy do pracodawcy ?
I od czego zależy płatność 100% a 80%?
Mi się też umowa będzie kończyć w dniu porodu
100% przez pierwsze pół roku, i 60,% przez kolejne 26 tygodni. Albo 80% przez 52 tygodnie.

Ale od sierpnia ma się coś zmienić, więc musimy poczekać 😅

reklama
Do góry