reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Głupie, dziwne sny to chyba kolejny objaw ciąży, przynajmniej u mnie 🤭
Ja wczoraj nie odzywałam się cały dzień, bo mdłości doszły chyba do swojego maksymalnego poziomu. Jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak ja będę funkcjonować 😒 nic mi już nie pomaga
Ale z drugiej strony się cieszę, bo w poprzedniej, tej nieszczęśliwej ciąży nic mi nie było oprócz bólu piersi, a teraz mam cały pakiet 🤮
Jak się czujecie?
Podobnie 🤢

reklama
Powiem Wam, że ja się czuje jakąś odrealniona. Nie bardzo czuję, że jestem w ciazy. Może to dlatego że tak boję się kolejnego badania bety i jakoś tak się czuje zdystansowana. Ale gdyby nie to, że sprawdzam te plamienia to w ogóle bym nie powiedziała że tak czuje się kobieta w ciazy.
Też tak mam. Boje się cieszyć , myśleć o tej ciąży.. boje się rozczarowania.

Bo NIPT to badanie przesiewowe tzn dla zdrowych ciąż. Jeśli już coś wyjdzie nie tak, koleinym
Krokiem powinno byc amnio.

Przykład : przyjaciółka miała w 12 tyg usg idealne, zrobiła pappe i ryzyko zd 1:18.
Zrobiła sanco zamiast amnio. Wynik : zdrowy chłopiec. I nagle, jedna za drugą wady na usg 16-17 tyg. Zrobiła amnio.
Triplodia, której sanco nie bada.
Ciąża rozwiązana w 21 tyg, ciąża która musiała się już zakończyć normalnym porodem i większą traumą (dziecko które już kopie, dokazuje, ciąża którą widać) A dało się tego uniknąć prowadząc prawidłową diagnostykę od razu.

Powiem Wam, że ja się czuje jakąś odrealniona. Nie bardzo czuję, że jestem w ciazy. Może to dlatego że tak boję się kolejnego badania bety i jakoś tak się czuje zdystansowana. Ale gdyby nie to, że sprawdzam te plamienia to w ogóle bym nie powiedziała że tak czuje się kobieta w ciazy.
Mam to samo. Generalnie boje się uwierzyć, że tym razem się udało.

Dzień dobry! 🌞 Jem i jem i jeszcze schudłam ćwierć kilo. Mam nadzieję że to nie jest jakiś zły objaw?

Czytam z zapartym tchem dyskusję o testach. Dziękuję, że dzielicie się wiedzą, to bardzo pomaga ❤️
Co do myśli z tyłu głowy - jasne, że są, choć myślę pozytywnie. Nie chcę spędzić pierwszych miesięcy ciąży na zamartwianiu się. Ale też na pewno nie oleję testów. Co do ew. decyzji to przy poważnej wadzie zakończyłabym ciążę, ale najpierw wyczerpałabym wszystkie opcje diagnostyczne.

@DiamentAW bardzo współczuję 😥 Nie poddawaj się...

Bo NIPT nie za bardzo się sprawdza przy wysokim ryzyku. Tzn. można go robić, ale generalnie się nie zaleca. W Polsce problem dotyczy czasu - jeśli wychodzą złe wyniki i chcesz usunąć ciążę, to nie bardzo jest czas na czekanie. Bo wiadomo że trzeba się zorganizować, wyjechać etc..

I dlatego @kasiaa91 ma dużo racji w tym, że można zrobić NIPT i pójść z wynikami, bo prawda jest taka, że w większości będą to dobre wynik.

Dzień dobry! 🌞 Jem i jem i jeszcze schudłam ćwierć kilo. Mam nadzieję że to nie jest jakiś zły objaw?

Czytam z zapartym tchem dyskusję o testach. Dziękuję, że dzielicie się wiedzą, to bardzo pomaga ❤️
Co do myśli z tyłu głowy - jasne, że są, choć myślę pozytywnie. Nie chcę spędzić pierwszych miesięcy ciąży na zamartwianiu się. Ale też na pewno nie oleję testów. Co do ew. decyzji to przy poważnej wadzie zakończyłabym ciążę, ale najpierw wyczerpałabym wszystkie opcje diagnostyczne.

@DiamentAW bardzo współczuję 😥 Nie poddawaj się...
Ja przytyłam pół kg 🤣🤣🤣

reklama
Hej dziewczyny, przywitam się nieśmiało :)
Jestem dopiero po potwierdzeniu testami, na betę i proga idę w poniedziałek. Wczoraj jeszcze nic - dziś już krecha :) wychodziłoby z apki (bo nie miałam monitoringu) ze jestem 9dpo. Ale nie cieszę się zbyt wcześnie, bo jestem po jednej pozamacicznej. Mimo to, jestem przeszczęśliwa i nie mogę się doczekać wyniku :)
Termin z apki mam na 19.12, grudniowy bejbik :)

Załączniki

• IMG_1134.jpg
    IMG_1134.jpg
    53,7 KB · Wyświetleń: 73
Do góry