reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Tak się wczoraj przestraszyłam tymi wynikami, że aż mi się śniło, że przyszło krwawienie 🙈
Dzień dobry wszystkim ❤️

Głupie, dziwne sny to chyba kolejny objaw ciąży, przynajmniej u mnie 🤭
Ja wczoraj nie odzywałam się cały dzień, bo mdłości doszły chyba do swojego maksymalnego poziomu. Jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak ja będę funkcjonować 😒 nic mi już nie pomaga
Ale z drugiej strony się cieszę, bo w poprzedniej, tej nieszczęśliwej ciąży nic mi nie było oprócz bólu piersi, a teraz mam cały pakiet 🤮
Jak się czujecie?

Głupie, dziwne sny to chyba kolejny objaw ciąży, przynajmniej u mnie 🤭
Ja wczoraj nie odzywałam się cały dzień, bo mdłości doszły chyba do swojego maksymalnego poziomu. Jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak ja będę funkcjonować 😒 nic mi już nie pomaga
Ale z drugiej strony się cieszę, bo w poprzedniej, tej nieszczęśliwej ciąży nic mi nie było oprócz bólu piersi, a teraz mam cały pakiet 🤮
Jak się czujecie?
To ja mam jakieś pozytywne nastawienie. I dość spokojne.
Emocji mniej niż w 1 ciąży ale też nie miałam wtedy 1,5 roczniaka na stanie :) plus ta ciąża jest super nudna vs ostatnia, nieudana.

Ale wiadomo, chciałabym być już po wizycie :)

Miło, że pamiętasz. Niestety kiepsko, tylko 1498,07. Wzrost od środy tylko 18.5%. W pon wizyta u lekarza. Dzisiaj jeśli uda mi się dodzwonić do niego to zapytam, czy to już na pewno koniec i czy odstawić luteinę i Duphaston.
Przykro mi 😌 jestem w podobnej sytuacji, w czwartek przyrost zaledwie o 15% - chociaż w internecie piszą, że po 1200 często zwalnia przyrost, ale to są naprawdę małe wzrosty u nas 😔 ja za 2h mam wizytę i dam znać jak to się u mnie potoczyło! Jeszcze mała nadzieja jest 🥺

U mnie 5+3, test był dokładnie w dzień spodziewanej @ 31.03. Maluch planowany acz spontaniczny :D Też czuję się bardzo dobrze ale mam stresa bo to moja pierwsza ciąża w życiu a mam już 39 lat (a czuję się z tym wszystkim jakbym miała 16). Ale wszystko wydaje się ok, a wieczorne zmęczenie i mega apetyt jakoś chyba przeżyj

Przykro mi 😌 jestem w podobnej sytuacji, w czwartek przyrost zaledwie o 15% - chociaż w internecie piszą, że po 1200 często zwalnia przyrost, ale to są naprawdę małe wzrosty u nas 😔 ja za 2h mam wizytę i dam znać jak to się u mnie potoczyło! Jeszcze mała nadzieja jest 🥺
Trzymam mocno kciuki kochana

Ja to nie mam za bardzo o czym pisać, nic mi się nie dzieje nic nie dolega czekam do poniedziałku na USG to może już będzie inaczej :)

Powiem Wam, że ja się czuje jakąś odrealniona. Nie bardzo czuję, że jestem w ciazy. Może to dlatego że tak boję się kolejnego badania bety i jakoś tak się czuje zdystansowana. Ale gdyby nie to, że sprawdzam te plamienia to w ogóle bym nie powiedziała że tak czuje się kobieta w ciazy.

reklama
Nipt najlepiej zrobić po 10 tyg i na badanie prenatalne w 12-13 tyg iść z wynikiem w ręce tak naprawdę. O to chodzi przecież - im szybciej mamy pewne wiadomości tym lepiej.
No tak, ale jeśli masz złe wyniki prenatalnych to nie warto robić NIPT. Więc koło się zamyka.

Ja nie miałam wskazań i z tego co wiem, po 35 roku życia masz prawo do amniopunkcji niezależnie od wyników. Tak to nam tłumaczono i tak zresztą opisują to tu dziewczyna na forum. Ja miałam bardzo niskie ryzyko. Najwyższe chyba w zespole Downa 1 do 6 tysięcy chyba...

Do góry