reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Kurcze płacimy tyle lat składki do Zusu a człowiek w ciąży chce odpocząć na urlopie przez tydzień i boi sie kontroli i utraty świadczenia.
Jak jedziecie na wakacje samolotem -- to jesteście na listach pasażerów etc. I teraz - nie możecie pracować, bo jest nie wiem zagrożenie porodem, poronieniem, plamienia, etc. Ale możecie lecieć, gdzie są zmiany ciśnienia, stres związany z podróżą? Żaden biegły nie napisze Wam, że taka podróż jest dobra dla Waszego zdrowia... oczywiście 90 procent pewnie ujdzie to na sucho...ale te 10 będzie się bujać po sądach, bez kasy...i mało tego z ryzykiem zwolnienia z pracy za wykorzystanie zwolnienia niezgodnie z przeznaczeniem...
Właśnie jak człowiek chce odpocząć na urlopie to po prostu bierze urlop, wybiera się na wakacje i nie martwi się ewentualną kontrolą i utratą świadczeń, a w przeciwnym wypadku (urlop podczas L4) narazić się można np. właśnie na to, że ktoś zarzuci wczasowiczce wykorzystanie zwolnienia niezgodnie z przeznaczeniem...

Dzień dobry, wczoraj się nie odzywałam.
Zaczęłam 13 tc a mimo to miałam tak silne mdłości i wymioty wczoraj 🥺 i migrenę.. samopoczucie fatalne. Mieliśmy grilla w domu , zjadłam trochę camemberta i sałatkę. Nie mogłam znieść widoku miesa😬

Któraś z Was pisała o twardym brzuchu , napinającym się. Cała pierwsza ciąże taki miałam , przytyłam tylko 7 kg , wszystko poszło w brzuszek który i tak nie był jakiś wielki , stopy swoje widziałam 🤪 całą ciążę. Był twardy jak skała , w tej ciąży jest zupełnie inny, ale też czuje mocniej rozciąganie się macicy i bywa to boelsne. U Was też ?
No ja też wczoraj na grilu byłam i pieczony chleb też niemoge patrzec na mieso a dzis to już mi nawet chleb nie podchodzi tak mnie mdli że szok kisiel do wypicia sobie zrobiłam bo jesc nie będę może później 😏a co do rozciągania macicy czuje jest to dość bolesne ale takie chwilowe krótkotrwałe czuje przeważnie jak leżę I chce się rozciągnąć

No ja miałam takie rozpoznanie:
-zespół preekscytacji
-napadowy częstoskurcz przedsionkowo-komorowy
Do tego mam drożny przewód owalny nie klasyfikujący się do zamknięcia bo jest zbyt mały (wykryty podczas ablacji)

Ja ablację miałam w 2006 roku w CZD. Mialam ataki po 220 na minutę serce mi biło. I raz tylko udało się lekarzom złapać na ekg ten napad tak to robili z mojej mamy wariatkę... A tak to prawda tego ataku nie da się nie pomylić. Od razu się wie co i jak. Trochę mnie pocieszyłaś tym, co powiedział Twój kardiolog. Ja dopiero ide na wizytę bo też mam zaleconą. Ale czuję się uspokojona na ten moment choć trochę.
U mnie było to samo. Miałam ataki od 16ego roku życia ale za krótkie żeby zdążyli je złapać. Na holterze też nic nie wychodziło bo akurat wtedy ataków nie miałam. Dopiero w 2014 zaczęły się dłuższe ataki i od tamtego czasu byłam z 4 razy na IP z tego 2 razy karetką. Wtedy co trafiłam na Rkę zaproponowali mi od ręki ablacje ale niestety kilka miesięcy po niej ataki znów miały miejsce i po jakoś 9 miesiącach miałam kolejną ablacje. Tym razem skuteczną -póki co.

Witajcie kochane. Ja zaczynam dzis 13 tyd. Od 4 dni bez wymiotów. Mdłości nadal są.. Ale powiem wam tak jak nie mogłam patrzeć na mięso, głównie wedliny to dzis jak się obudzilam pomyślałam sobie o takiej dobrej kruchutkiej kielbasce swojskiej 🤤 może w końcu zaczne cieszyć się jedzeniem a nie jeść bo muszę a nie mam na to ochoty 😞 życzę wszystkim dobrego dnia. Niech będzie dla nas łaskawy i da nam dużo pozytywnej energii 😘

Witajcie kochane. Ja zaczynam dzis 13 tyd. Od 4 dni bez wymiotów. Mdłości nadal są.. Ale powiem wam tak jak nie mogłam patrzeć na mięso, głównie wedliny to dzis jak się obudzilam pomyślałam sobie o takiej dobrej kruchutkiej kielbasce swojskiej 🤤 może w końcu zaczne cieszyć się jedzeniem a nie jeść bo muszę a nie mam na to ochoty 😞 życzę wszystkim dobrego dnia. Niech będzie dla nas łaskawy i da nam dużo pozytywnej energii 😘
jakie to cudowne jak się już od paru dni nie wymiotuje 😁 życie staje się takie cudowne 😂

a kto zgłasza ?
Trzeba to chyba ogarnąć jak najszybciej 😁
Jeśli to jest kwestia napisania wiadomości do administratorki forum, to mogę to zrobić ☺️ tylko pytanie, ile dajemy czasu na dołączenie innym dziewczynom. Osobiście myślę, że temat był już poruszany kilka razy i ta, która chciała, już się ujawniła.

📣📣Anonimowe podglądaczki wątku!!!😁
To ostatnia szansa na dołączenie do naszej fajnej grupki 😁📣📣

reklama
Do góry