reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
ja na samym początku też trochę miałam bo smaku na kwaśne były, kapuśniak, ogórki kiszone 🙈 to tak w 6,7 tc było a teraz obrót o 180 C bo smaki są na słodycze i nabiał 🙈
O, mniam nalesniczki , ojojoj i te nektarynki i brzoskwinie 😍 jutro lecę do sklepu po nie haha 🙈😂

cieszę się że wszystko dobrze ❤️ o tak TSH jest bardzo ważne, ja choruje na niedoczynność i Hashimoto to mam już rozpiskę na całą ciążę żeby krew badać 🙈 dasz radę ! 👌🥰

popieram , dla mnie pierogi ruskie zawsze będą ruskimi ❤️🙈 ps. zjadłabym takie świeże tyle co wyjęte z wrzątku.

Eh no i tak , weszłam tu poczytałam i muszę iść do lodówki coś wszamac...

Pozdrawiam nocne łasuchy jeśli oprócz mnie takie są 🥰🙈
Jezuuu nie wytrzymie 🤣🤣🤣 muszę zjeść ruskich pierogów przez Was 🤣🤣🤣
Dziewczyny, jaki ja miałam dzisiaj zły dzień, muszę sobie ponarzekać 🙈 Od rana miałam okropny humor, w pracy wszyscy mnie drażnili, miałam ochotę pozabijać, a jak z niej w końcu wyszłam... to wlazłam w gów.no 😆 Cały dzień źle się czułam, od wczoraj mam dziwny ból pleców i biodra, jakbym go stłukła, a nie było takiej sytuacji 🤔 Nie ustają też te kłucia w pochwie, dodatkowo zaczęłam mieć jakąś dziwną wydzielinę... We wtorek będę u lekarza to go o wszystko wypytam. Oby sobota była dla mnie łaskawsza! 🙏

Bidulka 😘 ja wczoraj zasnąć nie mogłam bo mnie tak kuło w cycochach 🤣🤣 i do tego od obiadu bekałam jak chłop po piwsku 🤣🤣 myślałam że umre od tego już.. Trochę to zabawne. Ale w ostatecznym rozrachunku niekoniecznie. To okropne kiedy nie wiem ile razy jeszcze mam beknąć żeby było ok i czy aby nie oddam jednak tego co pożarłam.
Ej, a na macierzyńskim już można podróżować? :D
To jest urlop więc jak najbardziej
@marsi89 zarzućcie tutaj albo już na prywatnej 🤷‍♀️ ja w poprzedniej ciąży widziałam takie w formie nowenny- na każdy miesiąc inna 🙂
Ja z swojej strony mogę dorzucić info o Nowennie pompejańskiej. Piękna ale ciężko jest wytrwać. Ja raz podeszłam i wytrwałam. Oj ale ciężko było. Usypiałam z różańcem i w ogóle kilka razy mi się rozsypał... Ale można wymodlić wiele...

Wam też dziewczyny jakby mózg odebrało w tej ciąży? 😅 Mam problemy z logicznym myśleniem, w rozmowie brakuje mi słów, dłużej się nad wszystkim zastanawiam i nieraz palnę jakąś głupotę 🙈 Dzisiaj nawet niechcący, właśnie przez brak zdolności logicznego myślenia wpierdzieliłam męża w kłopotliwą sytuację i był na mnie zły (i słusznie, ale przeprosiłam 😂). Normalnie czuje się głupia czasami
No ba 🤣🤣🤣 mózg odebrało totalnie momentami. Nieraz się łapię na takich głupotach 🙈🙈 i skleroza 🤣

Hejka,
Ja tez 10/11tc schudłam z 65 na 59, ginekolog mówi że dobrze bo nie przytyje dużo w ciąży (chociaż mi to bez różnicy bo jednak liczy się zdrowie dziecka a nie to ile przytyje). Jem codziennie takie ilości słodyczy ze normalnie bym przytyła od samego patrzenia, a tutaj nic.
Jeść to tez nie jem zdrowo tylko to na co mam ochotę, bo np na myśl o mięsie mnie odrzuca.
Jeśli ciąża jest prawidłowa i wszystko się dobrze rozwija to chyba nie ma co się martwić 😘
No mnie od mięsa też odrzuca ciekawe czy to chwilowe czy na dłużej Jak pamiętam to moja siostra jak była w ciazy to strasznie schudła i już do porodu jak szła to przez to że tak schudła wyglądała jak nastolatka i brzuch miała bardzo mały i położne były bardzo nie mile bo myslaly że to jakaś nastolatka i kom że dzieci rodzą dzieci a siostra miała 25 lat potem przepraszaly jak spojrzały ile ma lat 🙂🙂

Chodzę prywatnie do Matkowskiego na Morenie. Na usg prelantalne polecił mi Augustyniaka z tej samej przychodni. Na Pappae się nie zdecydowałam bo czytałam dużo negatywnych opinii, że niby to tylko statystyka itd. Gdyby na USG wyszło coś nie tak, to chce zrobić NIFTY
o! Augustyniak to świetny lekarz :)

Ja tak samo na Pappa Nie ide. Jeśli usg będzie podejrzane to będę skierowana na szczegółowa diagnostykę do uck ale wierze ze wszystko jest dobrze.

reklama
Do góry