Karola z nadzieją
Fanka BB :)
Ja mam takie pytanie… czy ktoś przyjmuje witaminy B i kwas foliowy w formie metylowanej?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A masz wymioty brak apetytu ?Hej,
Ja nie mam zadnej diety, aktualnie schudlam 4 kg (z 61 na 57). Jestem w 10 tc i nie jestem w stanie przytyć. Byłam już w nawet szpitalu z tego powodu ale nic nie pomogło
W prenatalu jest taka forma z tego co wiem.Ja mam takie pytanie… czy ktoś przyjmuje witaminy B i kwas foliowy w formie metylowanej?
Jezuuu nie wytrzymie muszę zjeść ruskich pierogów przez Wasja na samym początku też trochę miałam bo smaku na kwaśne były, kapuśniak, ogórki kiszone to tak w 6,7 tc było a teraz obrót o 180 C bo smaki są na słodycze i nabiał
O, mniam nalesniczki , ojojoj i te nektarynki i brzoskwinie jutro lecę do sklepu po nie haha
cieszę się że wszystko dobrze o tak TSH jest bardzo ważne, ja choruje na niedoczynność i Hashimoto to mam już rozpiskę na całą ciążę żeby krew badać dasz radę !
popieram , dla mnie pierogi ruskie zawsze będą ruskimi ps. zjadłabym takie świeże tyle co wyjęte z wrzątku.
Eh no i tak , weszłam tu poczytałam i muszę iść do lodówki coś wszamac...
Pozdrawiam nocne łasuchy jeśli oprócz mnie takie są
Dziewczyny, jaki ja miałam dzisiaj zły dzień, muszę sobie ponarzekać Od rana miałam okropny humor, w pracy wszyscy mnie drażnili, miałam ochotę pozabijać, a jak z niej w końcu wyszłam... to wlazłam w gów.no Cały dzień źle się czułam, od wczoraj mam dziwny ból pleców i biodra, jakbym go stłukła, a nie było takiej sytuacji Nie ustają też te kłucia w pochwie, dodatkowo zaczęłam mieć jakąś dziwną wydzielinę... We wtorek będę u lekarza to go o wszystko wypytam. Oby sobota była dla mnie łaskawsza!
To jest urlop więc jak najbardziejEj, a na macierzyńskim już można podróżować?
Ja z swojej strony mogę dorzucić info o Nowennie pompejańskiej. Piękna ale ciężko jest wytrwać. Ja raz podeszłam i wytrwałam. Oj ale ciężko było. Usypiałam z różańcem i w ogóle kilka razy mi się rozsypał... Ale można wymodlić wiele...@marsi89 zarzućcie tutaj albo już na prywatnej ja w poprzedniej ciąży widziałam takie w formie nowenny- na każdy miesiąc inna
No ba mózg odebrało totalnie momentami. Nieraz się łapię na takich głupotach i sklerozaWam też dziewczyny jakby mózg odebrało w tej ciąży? Mam problemy z logicznym myśleniem, w rozmowie brakuje mi słów, dłużej się nad wszystkim zastanawiam i nieraz palnę jakąś głupotę Dzisiaj nawet niechcący, właśnie przez brak zdolności logicznego myślenia wpierdzieliłam męża w kłopotliwą sytuację i był na mnie zły (i słusznie, ale przeprosiłam ). Normalnie czuje się głupia czasami
ja kwas w tej formie mam w witaminach pueria i prenatal wiec można uznać ze przyjmujeJa mam takie pytanie… czy ktoś przyjmuje witaminy B i kwas foliowy w formie metylowanej?
No mnie od mięsa też odrzuca ciekawe czy to chwilowe czy na dłużej Jak pamiętam to moja siostra jak była w ciazy to strasznie schudła i już do porodu jak szła to przez to że tak schudła wyglądała jak nastolatka i brzuch miała bardzo mały i położne były bardzo nie mile bo myslaly że to jakaś nastolatka i kom że dzieci rodzą dzieci a siostra miała 25 lat potem przepraszaly jak spojrzały ile ma latHejka,
Ja tez 10/11tc schudłam z 65 na 59, ginekolog mówi że dobrze bo nie przytyje dużo w ciąży (chociaż mi to bez różnicy bo jednak liczy się zdrowie dziecka a nie to ile przytyje). Jem codziennie takie ilości słodyczy ze normalnie bym przytyła od samego patrzenia, a tutaj nic.
Jeść to tez nie jem zdrowo tylko to na co mam ochotę, bo np na myśl o mięsie mnie odrzuca.
Jeśli ciąża jest prawidłowa i wszystko się dobrze rozwija to chyba nie ma co się martwić
o! Augustyniak to świetny lekarzChodzę prywatnie do Matkowskiego na Morenie. Na usg prelantalne polecił mi Augustyniaka z tej samej przychodni. Na Pappae się nie zdecydowałam bo czytałam dużo negatywnych opinii, że niby to tylko statystyka itd. Gdyby na USG wyszło coś nie tak, to chce zrobić NIFTY