reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dzień dobry! Piszę dopóki nie zgubię się w ilości postów 😁. Bób jem albo z solą albo z np Maggi i bez skórki ale jak jest miękka to i ona wleci 😁. A dzisiaj na obiad będzie spaghetti 🥰. Już nie mogę się doczekać 😁. Dziewczyny a lubice szparagi zielone długie? I czy też potem czujecie odór podczas oddawania siusiu? Podobno 10% ludzkości to czuje... I tak się stało, że oboje z mężem tak mamy ale zanim zjadłam 1 raz szparagi to mu nie wierzyłam 🤣.
Uwielbiam szparagi 😍😍 ale fakt to chyba jedyny minus szparagów... Mocz po nich po prostu wali😅

reklama
Powiedzcie mi, czy jakbym miała jakąś poważną infekcję to wyszłoby to w cytologii? Na jednej z wizyt, kiedy z moim poprzednim lekarzem omawialiśmy wyniki cyto, wspomniałam mu wtedy, że mam dużo wydzieliny (było jej więcej nic zazwyczaj i w dalszym ciągu mam jej dużo) a on mi odpowiedział, że nie ma się czym przejmować, bo w cytologii nic nie wyszło. Tylko że cytologia to przecież nie jest posiew 🤔 I teraz zgłupiałam. W ogóle czuje, że muszę zacząć ciążę tak jakby "od początku" z nowym lekarzem, bo totalnie teraz nie ufam w jakiekolwiek słowa mojego poprzedniego prowadzącego 🙈 Począwszy od suplementacji po wyniki moich badań.
Mi z cytologii wyszedł stan zapalny ale Gin mowil ze jeśli nie piecze czy swędzi to leków nie podajemy

Ja Was nie nadążam czytać 🙈🙈🙈

@Cleo92 bardzo Ci dziękuję 😘 jakoś ogarnę się do pracy 🙈

@Purrfect dziękuję ❤️

Bób kocham ❤️❤️❤️ mój mąż robi taki po włosku po ugotować w zalewie, z przyprawami 🥰

Któraś pytała o większą masę? Ja mam BMI około 28 i nie było problemu z prenatalnymi przez brzuch. Już w 10 TC było przez brzuch.

Wg mnie najlepiej zrobić posiew. Ja mam w pt cytologię i poproszę o posiew.

Wg przesądów to miałabym dziecko w kropki, bo jem tyle truskawek 🤣🤣🤣

@marsi89 podzielisz się modlitwami? Może być na priv?
@marsi89 zarzućcie tutaj albo już na prywatnej 🤷‍♀️ ja w poprzedniej ciąży widziałam takie w formie nowenny- na każdy miesiąc inna 🙂

Dobra udało się zmienić nick ,to jestem ja bajdelka35 ,chce zostać z wami

Termin mam na 19 grudnia, prenatalne 9 czerwca do tego czasu bardzo się stresuje

Czy jest tu ciężarna z większą masa? Obawiam się że na prenatalnych nie bedzie nic widac przez te moje powłoki brzuszne

Mam też problem z ciesnieniem ,biore juz leki
Oby wszystko było dobrze ze mną i dzieckiem
Będę się do was odzywac
Tak 😉 melduje się. Nie należę do szczuplutkich 😁 i również prenatalne mam na 9czerwca

moja dygresja była podyktowana czasami w jakich się znajdujemy i takim nawiązaniem do wszechobecnej zmiany ruskich na ukraińskie 😂
Nie ma co wprowadzać takich zmian. Za chwilę się okaże, że "ruski rok" będzie rokiem ukraińskim. 😂
To coś a'la fasola, tylko lepsze ;) U mnie zawsze się jadło gotowane w solonej wodzie, a znowu u męża oprócz tego jeszcze z kawałkiem masła na wierzch (tak, żeby się rozpuściło). A, i niektórzy obierają ze skórek, a inni nie :)
U mnie bób zawsze z roztopionym masełkiem i siekaną natką pietruszki. 😋
o mamo taaak , ten podkład to cud ! Używam podkładów z różnych półek cenowych a ten to mój totalny hit 🙈 ja kocham też używac pod tusz do rzęs odżywkę Eveline. Znacie ten sposób ? Rzęsy są dużo dłuższe , grubsze, tusz się nie osypuje :) ♥️
Tak zachwalacie ten podkład, że chyba będę musiała spróbować, choć u mnie od lat króluje True match i jestem zadowolona.
Dobra udało się zmienić nick ,to jestem ja bajdelka35 ,chce zostać z wami

Termin mam na 19 grudnia, prenatalne 9 czerwca do tego czasu bardzo się stresuje

Czy jest tu ciężarna z większą masa? Obawiam się że na prenatalnych nie bedzie nic widac przez te moje powłoki brzuszne

Mam też problem z ciesnieniem ,biore juz leki
Oby wszystko było dobrze ze mną i dzieckiem
Będę się do was odzywac
Ja mam sporą masę! 😀 USG tak jak już ktoś wspomniał - jak będzie nie wyraźnie to zrobią dopochwowo, chociaż to sadełko chyba nie przeszkadza w prawidłowym obrazie. 😉
Powiedzcie mi, czy jakbym miała jakąś poważną infekcję to wyszłoby to w cytologii? Na jednej z wizyt, kiedy z moim poprzednim lekarzem omawialiśmy wyniki cyto, wspomniałam mu wtedy, że mam dużo wydzieliny (było jej więcej nic zazwyczaj i w dalszym ciągu mam jej dużo) a on mi odpowiedział, że nie ma się czym przejmować, bo w cytologii nic nie wyszło. Tylko że cytologia to przecież nie jest posiew 🤔 I teraz zgłupiałam. W ogóle czuje, że muszę zacząć ciążę tak jakby "od początku" z nowym lekarzem, bo totalnie teraz nie ufam w jakiekolwiek słowa mojego poprzedniego prowadzącego 🙈 Począwszy od suplementacji po wyniki moich badań.
Ja też lekarza prywatnego zmieniam i pierwsza wizyta będzie ok 18 tyg.
Ej, a na macierzyńskim już można podróżować? :D
Taaaak. 😁
U mnie wynik był taki, nie znam się na tym i oddałam się w ręce kogoś komu ufałam i wierzyłam, że wie co robi 🙈
Oho, u mnie jest napisane, że na ponowne badanie zapraszają dopiero za trzy lata. 😂
Ok, wyspalam się to już jakoś lepiej.
Wczoraj miałam ostatni dzień pracy, a ten tydzień dał mi okropnie w dupę, bardzo mam mdłości i spanie co chwile. Już nie ogarniam. Dzisiaj 11+0, bęben mi wywaliło :)
Nie mam czasu na nic… po pracy wracam, pies na spacer i po prostu kładzie mnie spać. To jest niewiarygodne, ile ostatnio razy w ciągu dnia spie. Aż mi głupio. No i liczę ze zaraz ten drugi trymestr to będę miała jakiś zastrzyk energii. Wizyta w pon, oby było wszystko dobrze. Chyba tez jakoś stres mi się udziela… najbardziej boje się poronienia zatrzymanego. Ale co zauważyłam dziś na brzuchu - powoli zrobiła mi się taka kreska do pępka, taki cień właściwie - i uznałam to za dobry znak 😂😍
Miłego weekendu wam, ja dziś jadę ze starym na jakieś zakupy bo spodnie mnie już cisną. Powodzenia dziś na wizytach ♥️
Niedługo powinna minąć Ci ta senność. 🙂

Na nią zawsze można liczyć, jak mam zły humor albo mam płaczący dzień to zawsze przyjdzie mnie pocieszyć 😀 Tyle ile ona się nasłuchała moich żali i zawsze wysłucha, nie oceni!! 😂 I właśnie przyszła grzać mi brzuszek 🥰 (pozwoliłam sobie zamazać mój syf w tle 😂)

Załączniki

• 735a4285-8650-48cb-893d-8623bf33c59c.jpg
    735a4285-8650-48cb-893d-8623bf33c59c.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 51
Zachcianek nie mam żadnych, zalecenie lekarza to mam chudnąć w tej ciazy a nie tyć, więc stresik jest i muszę się pilnować, nie jem słodyczy, nie pije Sokow I gazowanych napojów, porcje ograniczać itp
jak można chudnąć w ciąży 🤦 chyba że w pierwszym trymestrze dosłownie parę kg ...ale potem to się tylko przybiera ....
Dziwny ten twój lekarz 😒

reklama
Ja tylko dopowiem, żebyś jeśli masz możliwość wyboru lekarza do usg to spójrz na komentarze, bo jak przeglądałam to niestety często się zdarzało, że babki pisały o nieprzyjemnych komentarzach ze strony lekarzy co do większej masy 😖
tak ja też o tym słyszałam. Choć ja.przed pierwsza ciąża ważyłam 48 kg. I też aluzje że wyglądam jak przez ruszto przepuszczona. Że ciąży nienutrzymam. Potem dogadywanie że dziecka nie wykarmie. A karmiłam prawie 3 lata i dużo mleka miałam
Nic nie piecze, nic nie swędzi, ale oprócz tego że od początku ciąży było upławów dużo, tak od paru dni zrobiły się żółtawe. No nic, ten wtorek jest już blisko, więc cierpliwie będę czekać, teraz i tak już nic nie wymyślę przez te 3 dni.
ale ja też na pewnym etapie ciąży miałam żółtawe, zielonkawe , takie glutowate. Ale w gole się tym nie przejęłam. Teraz też kontrolnie mocz badałam i czysto. A upławy teraz bardziej mleczne.

Do góry