reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Przez te przykre wiadomości, mam ochotę przesunąć swoją wizytę o tydzień szybciej.. i sama nie wiem czy dobrze chce zrobić. Miałam mieć wizytę 23.05, byłoby 10+1.
A chce zmienić na 18.05, byłoby 9+3.. ostatnia wizyta 04.05, wiec po 2, a nie 3 tyg..🥺

To jest strasznie przykre,.. nigdy nie wiesz…
Jeżeli wszystko było ok na ostatniej wizycie to bym nie przekładała 🤷‍♀️

reklama
Cześć dziewczyny,
Niestety nie mam dobrych wiadomości :(
Ciąża bliźniacza w 9 tygodniu obumarła.
Jutro szpital :((((
strasznie mi przykro, trzymaj się 😭 💔 Zarodki wyglądały na 9tyg, czy były mniejsze?

Warto zrobić badania genetyczne zarodków, to serio przynosi ulgę…

Hej dziewczyny, u mnie 9+3. Miałam dzisiaj wolne, bo jechałam na ostatnie szczepienie limfocytami. One mają za zadanie wytworzyć przyjazne środowisko dla maluszka, wiec mam nadzieje, że jest mu u mnie dobrze 😁 (do tej pory chyba tak, bo rósł wzorcowo 😉).

W piątek 13 maja miałam iść na kolejną wizytę, ale właśnie zobaczyłam co to za data i zmieniłam na czwartek 😂 @Purrfect zapisz mnie proszę na 12.05.

W przyszłym tygodniu (skończony 10) idę na Sanco. Jeszcze mi nie pobrali krwi, a ja już chodzę zestresowana🙄Liczę, że w ostatnich latach wyczerpaliśmy już naszego „ciążowego pecha” i teraz wszystko będzie ok.

Poza tym moje samopoczucie jest ok. W ostatnim czasie brak mdłości, pozostał spory ból piersi i zmęczenie. Wiem, że to wzdęcia, ale brzuch mam serio spory… Może to też wina apetytu 😆 Czytam o mdłościach i wymiotach innych dziewczyn i czasami się stresuję, że ja ich nie mam.
wierzysz w pechowa trzynastkę ? 😃 Ja też chyba przez wzdęcia mam taki brzuch, staram się go ukryc jeszcze ale różnie wychodzi. Nie każda musi mieć mdłości i wymioty. Ja wymiotów nie mam, mdłości znośne, ból cycek ogromny ale też pojawia się i znika. Cieszymy się że mamy takie umiarkowane dolegliwości.
A co do ciążowego pecha to ja też mówię że w tamtym roku już go wyczerpałam. Mój gin osttanio stwierdził że wyczerpalam go już na kilka lat🤣
a czemu nie można retinolu, ja mam do twarzy z tym krem i stosuję, nie wiedziałem, że nie można.
ja też stosowałam krem do rąk z retinolem sporadycznie.
Cześć dziewczyny,
Niestety nie mam dobrych wiadomości :(
Ciąża bliźniacza w 9 tygodniu obumarła.
Jutro szpital :((((
przykro mi, ja też w październiku straciłam ciążę bliźniacza i też w 9 tyg. Tzn. w 11 ale dzieci zatrzymały się na 9 tyg. Niestety ciąża bliźniacza obarczona jest większym ryzykiem poronienia.

Przez te przykre wiadomości, mam ochotę przesunąć swoją wizytę o tydzień szybciej.. i sama nie wiem czy dobrze chce zrobić. Miałam mieć wizytę 23.05, byłoby 10+1.
A chce zmienić na 18.05, byłoby 9+3.. ostatnia wizyta 04.05, wiec po 2, a nie 3 tyg..🥺

To jest strasznie przykre,.. nigdy nie wiesz…
ja chodzę co tydzień, ale u mnie było dużo strat i częste wizyty przynoszą mi psychiczną ulgę.

wierzysz w pechowa trzynastkę ? 😃 Ja też chyba przez wzdęcia mam taki brzuch, staram się go ukryc jeszcze ale różnie wychodzi. Nie każda musi mieć mdłości i wymioty. Ja wymiotów nie mam, mdłości znośne, ból cycek ogromny ale też pojawia się i znika. Cieszymy się że mamy takie umiarkowane dolegliwości.
A co do ciążowego pecha to ja też mówię że w tamtym roku już go wyczerpałam. Mój gin osttanio stwierdził że wyczerpalam go już na kilka lat🤣
Ja na chrzest od mojej postrzelonej babci dostałam złoty wisiorek z 13-stką, który mam do dziś i zawsze zakładałam go w piątek 13-ego, ale tę ciążę mam tak wyczekaną i wychuchaną, że nie będę ryzykowała 😆
Właśnie na ostatnie usg w środę szłam jak na ścięcie, bo mdłości mi się skończyły, a wszystko było ok. Wiem, że to nie jest wyznacznik, ale im więcej czytam o tych wymiotach, to bym sobie „rzygnęła tak dla zasady” 😅 (gdzieś przeczytałam ten tekst i mnie bardzo rozśmieszył).

reklama
Ja na chrzest od mojej postrzelonej babci dostałam złoty wisiorek z 13-stką, który mam do dziś i zawsze zakładałam go w piątek 13-ego, ale tę ciążę mam tak wyczekaną i wychuchaną, że nie będę ryzykowała 😆
Właśnie na ostatnie usg w środę szłam jak na ścięcie, bo mdłości mi się skończyły, a wszystko było ok. Wiem, że to nie jest wyznacznik, ale im więcej czytam o tych wymiotach, to bym sobie „rzygnęła tak dla zasady” 😅 (gdzieś przeczytałam ten tekst i mnie bardzo rozśmieszył).
Koleżanka mi z zazdrości tym tekstem zarzuciła jak jej powiedziałam, że w ciąży nie wymiotowałam ani razu 😝

Do góry